RX 6750 XT sisteme görüntü gelmiyor

Mayonezzz

Hectopat
Daha fazla  
Bugün aldığım bileşenleri kurduğum için çok bilmediğim bir işe kalkıştım. PC'yi kurdum ama ekran kartı çalışmıyor sorunun kartta olduğunu düşünmüyorum ama sanırım kurduğum kabloları yanlış bağladım. Kart dışında her şey çalışıyor ve görüntü vermiyor birkaç Molex'i nereye bağlıyacağımı bilemedim. Fotoğrafları atıyorum anakartım A520M hvs ASRock CPU soğutucusu da değiştiğinden RAM'leri çıkar tak yaptım. Ek bilgi olarak kalsın.

FJIMG_20250410_004755.jpg

FJIMG_20250410_004708.jpg

FJIMG_20250410_004605.jpg

FJIMG_20250410_004600.jpg

FJIMG_20250410_004547.jpg

FJIMG_20250410_004802.jpg

@Shinoa hocam daha önce kullanmıştınız kartı ondan dolayı bilginiz olur diye ekliyorum.

parmağım giremiyor.
Hocam lütfen acele etmeyin. Ekran kartını kontrol etmek için soğutucuyu sökmeniz gerekirse sakin sakin sökün. Zamanınız vs yoksa sabaha bırakın.

Buralara kabloları taktım ama pek yaramadı asıl ekran kartını verememe nedenim annem yanlışlıkla 10 cm düşürüp arka plakanın bir yerini yamulttu bu kadar nazik olması gerekli mi bilmiyorum ama artık oldu çalışmayınca oda üzülüp odasına geçti kart benim için biraz daha mesele oldu ondan. IMG_20250410_012331.png

Benim bildiğim kadarıyla bu düşürme artık bir kullanıcı hatası olarak geçer ve ilgilenmezler.

Benim bildiğim kadarıyla bu düşürme artık bir kullanıcı hatası olarak geçer ve ilgilenmezler.
Sorun düşürmeyle ilgiliyse evet kullanıcı hatasına girer, ama bulunan tüm sorunları düşürmeye bağlarlarsa kötü.

Sorun düşürmeyle ilgiliyse evet kullanıcı hatasına girer, ama bulunan tüm sorunları düşürmeye bağlarlarsa kötü.

10 cm bile değildi ama arka plakanın kenarına geldiği için yamuldu iade sürecinde her şeyi arka plakaya bağlıyacaklarını düşünüyorum. Sinerji'den aldığımdanda böyle olacağına %80 eminim.

Umarım arkadaki o karışık attığım kablolarla ilgisi vardır burada çok bilgisayarcı tanımıyorum yarın birkaç video yardımıyla sök tak yapmaya çalışacağım.

BIOS pilini de deneyebilirim belki daha önce APU kullandığımdan kabul etmeme riskini de gözden çıkarmış olurum umarım işlemci pinine zarar gelmemiştir ya da ekran kartında değildir bu sorun.

O zaman onlardan iş çıkmaz hocam siz yine de sağ olun ben yarın temiz kafayla bir ekran kartını takayım oda olmazsa birine götüreyim. Başında dururum.
O kadar mesafeden düşen kartın zarar göreceğini sanmam. Karmaşık kablolar dediğiniz; ön panel USB, ses, butonlar ve LED'ler. Görselde elle tuttuğunuz SATA SSD güç kabloları.

Ve ekran kartını çıkarıp 5600G dende ekran almayı deneyeyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı