RX 6750 XT vs 3070 Ti

Bütçe
11000
3070 Ti 3-4 aylık kullanımlı bir cihaz ikinci el olarak aynı fiyatı 11k (garantili kutulu faturalı)
6750XT ise sıfır ürün olacak fiyatı 10k.

Aynı durumu yaşadım kardeşim 6750 XT 0 aldım PC'ye taktığım an felaket bir coil whine ile karşılaştım 3 ay sonra da içinde patlama meydana geldi garanti para iadesi dedi o şekilde paramı aldım sonrasında 6 ay kullanılmış kutulu faturalı 3070 Ti aldım şu an çok memnunum ha performans konusunda 6750 XT kötü diyemem ondanda memnundum ama dediğim gibi sonu hüsran. Al 3070 Ti kafan rahat olur (bütün testleri yapmadan alma)

3070 Ti 3-4 aylık kullanımlı bir cihaz ikinci el olarak aynı fiyatı 11K (Garantili kutulu faturalı)
6750XT ise sıfır ürün olacak fiyatı 10K.

11K fazla. İkinci el sonuçta. 8K civarına bulunabilirse daha mantıklı olur. O paraya ikinci el ise 3080 hatta zorlarsan belki 3080 Ti bulunabilir. Fakat bence sıfır RX 6750 XT daha alınası duruyor. Ne olursa olsun ikinci el her zaman risktir. Tabii ki sıfır aldığın ürün de arıza çıkartabilir, sonuçta teknoloji şans işidir. Fakat ikinci el üründe kişinin nasıl kullandığını bilmediğin için tam içine sinemeyebiliyor.

6750 XT kullanıcısı olarak, ikinci elden 6900 XT bakardım o bütçeye çıkılabiliyorsa. Malum, bu kartların çok daha üstünde bir kart.

İkisini kıyaslarsak, 6750 XT 3070 seviyelerinde olduğundan 3070 Ti daha iyi performans veriyor. Lakin, ben olsam 3070 Tİ'a hiç bakmazdım. Ek olarak, 6750 XT de asla üzmeyecek güçte bir kart. Sıfır ise; yani 4060 var, alıp almamak sana kalmış, lakin ben pek bakmazdım bu alternatifler varken.

Aynı durumu yaşadım kardeşim 6750 XT 0 aldım PC'ye taktığım an felaket bir coil whine ile karşılaştım 3 ay sonra da içinde patlama meydana geldi garanti para iadesi dedi o şekilde paramı aldım sonrasında 6 ay kullanılmış kutulu faturalı 3070 Ti aldım şu an çok memnunum ha performans konusunda 6750 XT kötü diyemem ondanda memnundum ama dediğim gibi sonu hüsran. Al 3070 Ti kafan rahat olur (bütün testleri yapmadan alma)
Dostum kartı patlatmayı nasıl başardın acaba, ROG modeli var bende de aynı kartın merak ettim doğrusu.

Sizin için ilanlara baktım 11 bin fazla geldi çünkü. Sahibinden hesabı açıp şu ilanın sahibin ile iletişime geçin bana kalırsa. 5 ay garantili testlerden sonra alınabilecek kart.

Onun dışında o ilan olmaz ise şu kartları da buldum:

Bu kart değişimden gelmiş 2025'e kadar garantisi var kutulu faturalı gibi bu da makul:

Dostum kartı patlatmayı nasıl başardın acaba, ROG modeli var bende de aynı kartın merak ettim doğrusu.

ASUS Dual Radeon 6750 XT kutusundan çıkartım taktım RDR 2 indirdim aşırı coil whine vardı internetten araştırdım aşırı varsa ileride patlama olur diye bir yazı okumuştum 3 ay sürmedi PC açma tuşuna basmamla ekran kartının içerisinden ışıkla patlama sesi bir geldi :) garantiye gönderdiğimde coil whine olduğunu belirtmiştim ve arayıp sebebini sorduğumda ise coil whinedan kaynaklabilir içerisindeki bobinler patlamış cevabını aldım aslında benimle bir alakası yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı