RX 6750 XT Zalman S2 TG Sistem Toplama Tavsiyesi

Bütçe

mmii

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, önceki konudan farklı olarak DDR5'e yükseltme kararı aldım ve ekran kartı edindim. Parça tavsiyelerinde giriş seviyesi yerine orta seviye parça tercih ederseniz sevinirim çünkü parçaların uzun yıllar gitmesi çok önemli. Tavsiye aradığım konuysa sisteme parça aramam, sistemi en mantıklı parçalarla tamamlamak.

Parça olarak RGB ışıklandırmanın ya en az seviyede olması ya da hiç olmaması tercihim. Sadece Bellek'te (RAM) ışıklandırma olması gibi.

Elimdeki parçalar bu şekilde:
  • MSI VGA Radeon RX 6750 XT Mech 2X 12G V1 RX 6750 XT 12 GB GDDR6 192B PCI-e 4.0 X16 (3XDP 1XHDMI)
  • Kioxia Exceria SSD (500 GB) (lRC10Z500GG8)
  • Corsair HX750 750Watt 80+ Platinum Tam Modüler 140mm Fanlı Güç Kaynağı.
  • Zalman S2 TG bilgisayar kasası.

Önceki konuda yazdığım hard diski NAS hard diski olması dolayısıyla yeni sistemde kullanmama kararı aldım. Mağaza olarak Teknosa ve onun dışında mağaza üzerinden satış yapan mağazalar tercihim. Bununla SSD soğutucu (heatsink) tavsiyeniz olursa sevinirim.

Ve ek olarak sizce sıvı soğutma gerekli mi? Araştırdığımda PSU fanının tercihe göre kasa içi veya kasa dışına yöneltildiğini okudum ve elimdeki PSU'da 0 RPM özelliği olmasıyla birlikte çoğu zaman sisteme çok yüklenmeyeceğim için ben içe doğru çevirmeyi tercih ettim. İnternetten araştırdığımda iki tarafın da sebepleri vardı.

Son olarak da kasa bildiğiniz gibi mATX standardını da destekliyor ve MSI Pro B650M anakartını düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz, nasıldır, Intel'e mi yönelmeliyim fikirlerinizi yazın.

Dikkatiniz için teşekkürler.

@560052

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı