RX 6800 coil whine için iade edilmeli mi?

Gençer gaming değişim yapar mı peki?

Kartı ne zaman aldın? Çok olmadıysa bir mail atıp "coil whine aşırı yüksek ve çok rahatsızım" de hatta video çek belki yardımcı olurlar. Yani coil whine sesinin de bir sınırı var çok hafif ıslıkta teknik servis bile sallamaz ama düdük gibi ötüyorsa değişim senin hakkındır.

RX 6800 f/p olarak dengini kolay kolay bulabileceğin bir kart değil o yüzden değişim konusunda üstelemen en mantıklısı şu anda.

@kino hocam, coil whine olayı belirli modellerde mi oluyor yoksa o kartın tüm modellerinde oluşabilecek bir problem mi?

RX 6800'ü zaten çok hayran kalarak almıştım hocam ancak 2 gündür şu sorun yüzünden hayattan soğudum. Kartı 21.12.2022 - 00.00 tarihinde satın aldım. Cuma günü teslim edildi. Dün de topladık anca. Gençer gaming'in desteğine yazsam ilgilenirler mi hocam? Yoksa yarın arasam daha mı iyi?

Düzenleme: Gençer gaming desteğine yazdım. Umarım değişim yaptırabilirim.

Son düzenleme:
@kino hocam, coil whine olayı belirli modellerde mi oluyor yoksa o kartın tüm modellerinde oluşabilecek bir problem mi?

Şans işi. Sorunun sonradan çıkma ihtimali de var ama çoğu zaman ilk günden belli ediyor kendisini. Her marka ve modelde olabilecek bir ihtimal tabii kimilerinde daha az. Bobinlerin kalitesinden, üreticisine kadar değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin MSI, Suprim X kartlarını yaparken daha seçici davranacaktır.

Daha yeni olmuş tabii direkt yaz sen. Çünkü güzel kart ve bildiğim kadarıyla Gençer Gaming hazır sistem de topluyor hani kendileri de takıp o sesi duyabilirler. Dersin odamda küçük kardeşim yatıyor gece ses onu rahatsız ediyor falan. Bu firmayla bir işim olmadı ama mantıklısı müşterisinin sorununu çözmektir.

Son durum nedir?

Yolladım kartı onlar da distribütöre yollamışlar birkaç güne belli olur rapora göre değişim ya da iade yapılır dediler. Şu an kartsız bekliyorum.

Yolladım kartı onlar da distribütöre yollamışlar birkaç güne belli olur rapora göre değişim ya da iade yapılır dediler. Şu an kartsız bekliyorum.
Merhabalar. Ben de aynı sorunu yaşamış birisi olarak sizlere birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Gördüğüm kadarıyla kartı alalı 1 ay bile olmamış. 6502 sayılı tüketiciyi koruma kanununun 10. maddesinde belirtildiği gibi; bir ürün alındıktan ilk 6 ay içerisinde problem çıkartırsa satılırken problemli satılmış gibi değerlendiriliyor ve müşterinin 4 adet seçimlik hakları doğuyor. O yüzden talebinizi belirtin, kararı siz vericeksiniz teknik servis değil. Lütfen bunun bilincinde olduğunuzu teknik servise belirtin ve hakkınızı arayın.

Teşekkür ederim hocam. Ben de iade etmek istiyordum ama olmaz diye çekincelerim vardı siz böyle diyince içim rahatladı. Eğer Arena Bilgisayar raporda hatasız demezse iade isteyip XFX olanını alıcam.

Teşekkür ederim hocam. Ben de iade etmek istiyordum ama olmaz diye çekincelerim vardı siz böyle diyince içim rahatladı. Eğer Arena Bilgisayar raporda hatasız demezse iade isteyip XFX olanını alıcam.
Benim de PNY marka bir kartım vardı. 1.5 senelik kullanım sonucu fanında tıkırtı ve coil whine sorunları sebebiyle gönderdim. İlkinde sorun yok, ikinci gönderişimde tamir edildi denildi. 2. gönderişimin ardından 3-4 gün sonra aynı problemler yine baş gösterdi. Kanuna göre bir ürün garanti kapsamındayken, 1 sene içerisinde aynı arızayı 2 kere, farklı arızayı 4 kere verirse müşterinin yine seçimlik hakkı doğuyor. Ben de bunu servise belirttim ve ürün değişimini istedim. Sağolsunlar zorluk çıkartmadılar. Size tavsiyem eğer hatasız diyip ürünü tarafınıza geri gönderirlerse, sorunları detaylı olarak video kaydına alın, mail yoluyla firmaya ulaştırın ve müşteri seçimlik hakkınızı belirtin. Eğer gerekeni yapmazlarsa E-devlet üzerinden hiçbir ücret ödemeden kolaylıkla tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz. 2023 ile birlikte bu yasalara uymayanların cezası ciddi derecede artmış durumda. Umarım sorun yaşamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…