RX 6800 coil whine için iade edilmeli mi?

@Flanqus hocam merhabalar. Size çok ufak bir sorum olacak. Ben ürünü 21.12.2022 tarihinde satın aldım, 29.12 tarihinde iade etmek istediğimi yazılı olarak belirtip kartı gönderdim ve dediğim gibi onlar bana yarım ağız rapora göre değişim/iade yapılır dediler. Üründen hâlâ ses soluk yok haliyle 14 günlük iade sürecim de doldu. Eğer ki sorun yok falan derlerse koşulsuz iade hakkım yanmış mı oluyor? Ürünü sormadan geri yollarlar ise teslim almadan THH'ye mi başvurmam gerekir? İade etmek konusunda kararlıyım hocam artık değişim falan da istemiyorum.

Cw için değişim yapacaklarını sanmıyorum.

Öncelikle şunu belirtiyim; siz ürünü 29.12 tarihinde yetkili servise ulaştırdığınız için 14 günlük cayma hakkınız yanmaz. Sonuçta üründeki arızayı bu süre içerisinde tespit edip servise göndermişsiniz. Zaten 14 günlük hakkınız yanmış olsa bile ürün ilk 6 ay içerisinde arıza oluşturduğu için ayıplı ürün olarak hüküm giyiyor. Eğer ki sorun yok derlerse, daha önceki yazımda da belirttiğim gibi ürünün problemini bir video kaydına alın ve yetkili firmanın mail adresine şikayetiniz ve talebiniz ile birlikte videoyu atın. Mailinizde, 6502 sayılı tüketiciyi koruma kanununun 10. maddesinden söz edin ve bu kapsamda seçimlilik haklarınızdan olan iade hakkını kullanmak istediğinizi, aksi halde de THH'e başvuracağınızı belirtin. Eğer o da olumsuz sonuçlanırsa THH'ye başvurabilirsiniz. Ama size tavsiyem eğer yetkili servisi ikna edip haklarınızı alabilirseniz süreç sizin için daha kısa olur. THH'ye başvurduktan sonra onaylanması en fazla 6 ay sürüyor. Bu 6 aylık süreçte kimisi ilk 20 günde sonuçlanıyor, kimisi de 5. ayda.

Son düzenleme:
Son durum: bugün kendileriyle görüştüm, 6 gün sonra bir ay olacak nerede kaldı kartım diye. Kendileri kartın henüz distribütör firmada olduğunu ve daha 16 iş günü olduğunu 20 günü geçmeyeceğini söylediler. Ayrıca iade hakkımı sorduğumda mesafeli satış sözleşmesince (imzalamış olduğumu da belirtti) bandrolü açılmış ürünlerin tekrar satılamayacağı için iade yapamayacağımı söylediler.

Sırf size cevap verebilmek için bu siteye üye olmuş bulunmaktayım. Ben de aynı ekran kartını sizden bir hafta sonra aynı satıcıdan almıştım. Aynı şekilde benim kartımda da coil whine sorunu vardı. Aynı sizin yaptığınız gibi iade için başvurdum. Benimkini kısa süre içinde iade ettiler. Şimdi sizin konunuza gelecek olursak: Yıllardır tüketici hukukunda uzmanım. Bandrolü açılmış ürünlerin tekrar satılamayacağı için iade yapılamacağı diye bir şey yoktur, bu kanunda da belirtilmemiştir. Kaldı ki sizin durumunuza bakılacak olursa cihazda kullanıcı hatası gibi durum olmadığı gibi üstüne üstlük mağdur olan tarafsınız. Bu konuda yapabileceğiniz şeyler şunlardır: Eğer iade kabul etmezler ve kartı geri size iade ederlerse önce gelen kartı, kutuyu ve ilgili iade gelen her şeyi detaylıca fotoğraflayın. Cihazın içi açılmış olabilir onu da fotoğraflayın. Daha sonra kanunda belirtilen seçimlik haklarınızı içeren bir dilekçe ile kartı iade edin. Bu dilekçenin bir nüshası da sizde kalsın. Ardından tüketici hakem heyetine ilgili kanun hükümlerini içeren maddelerle birlikte dilekçe yazın, çektiğiniz fotoğraflar ve ilgili yazdığınız dilekçelerle birlikte başvurun. Şunu son olarak belirtmek isterim ki kartı iade mi alacaksınız yoksa değişim mi isteyeceksiniz tamamen sizin elinizde. Yazdığınız her dilekçede bunu bildiğinizi ve açık bir şekilde bu hakkınızı kullandığınızı belirtin. Bu sizin için ileride avantaj sağlayacaktır.

Çok teşekkür ederim. Bugün görüştüğüm Tüketici Hakları temsilcisi de benzer şeyler söyledi ve içimi rahatlattınız. Tüketici haklarına yarın başvuruda bulunup, durumu izah edicem. Direkt olarak iade istediğimi zaten yazılı olarak belirtmiştim. Umarım başka bir sıkıntı çıkarmazlar.

Coil whine sorunu ben ekran kartını aldığımda vardı. Sonra PSU değiştirdim geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…