RX 6800 sistem vs 6700 XT sistem

Ragnar Lothbrok

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar an itibarıyla sistemlere de dolar kuru vurdu… 22-23K arası bütçem vardı. Almak istediğim sistem RX 6800+i5 13400F Ti. Şu an 26k olmuş 12400F'li hali 25k. Sorum şu;

Sizce 23 bine Ryzen 5 5600+RX 6800 mü yoksa 20 bin e i5 12400F + RX 6700 XT mi? Mantıklı olan hangisidir?

R5 5600 + RX 6800 var bende işlemci bazı oyunlarda sınırda gibi 2K da CP2077 mesela, ama darboğaz var demek çok zorlama olur Full HD de biraz darboğaz yapabilir diye düşünüyorum onun dışında bence 3K fazlası 6800 için değer

R5 5600 + RX 6800 var bende işlemci bazı oyunlarda sınırda gibi 2K da CP2077 mesela, ama darboğaz var demek çok zorlama olur Full HD de biraz darboğaz yapabilir diye düşünüyorum onun dışında bence 3K fazlası 6800 için değer
2K monitör var hocam bende de. Sizce CP2077 dışındaki 2K oyunlarda sıkıntı çıkarır mı işlemci ? Bir de sınırda derken droplar mı giriyor tam açarsanız çok sevinirim.

5600 + 6800 daha mantıklı.
Darboğaz sıkıntısı yaşar mıyım hocam ? Bu işlemci besler mi kartı sizce ?

2K monitör var hocam bende de. Sizce CP2077 dışındaki 2K oyunlarda sıkıntı çıkarır mı işlemci? Bir de sınırda derken droplar mı giriyor tam açarsanız çok sevinirim.

Darboğaz sıkıntısı yaşar mıyım hocam? Bu işlemci besler mi kartı sizce?

Drop vs kesinlikle yok, 60 civarı AAA oyunlar başta olmak üzere her oyunda test ettim en yüksek işlemci kullanımı CP2077 de %85 bazen %90'ı bulabiliyor fakat GPU kullanımı %99 yani darboğaz yok sadece işlemci kullanımı yüksek, benim deneyimlerim böyle :)

Drop vs kesinlikle yok, 60 civarı AAA oyunlar başta olmak üzere her oyunda test ettim en yüksek işlemci kullanımı CP2077 de %85 bazen %90'ı bulabiliyor fakat GPU kullanımı %99 yani darboğaz yok sadece işlemci kullanımı yüksek, benim deneyimlerim böyle :)
çok teşekkürler hocam cevap için. Peki kaç derecede çalışıyor sistem ? Ekstra bir soğutma aldınız mı siz ? Sıvı soğutma kule tipi vs. Yoksa direkt stok şeklinde mi ?

Aga ben 1080p'de cp2077 oynuyorum sıkıntı yaşamıyorum ki asıl benim sıkıntı yaşamam lazım, 1080p'de asıl işlemciye daha çok yük biniyor. 2k'da sıkıntı yaşanmaması lazım

Çok teşekkürler hocam cevap için. Peki kaç derecede çalışıyor sistem? Ekstra bir soğutma aldınız mı siz? Sıvı soğutma kule tipi vs. Yoksa direkt stok şeklinde mi?

İşlemci için kule tipi soğutucu şart bence, kış olmasına rağmen ağır testte anında 90 dereceleri görmüştü, SE-214 ile oyunlarda %90 CPU kullanımında bile 60 derece gibi ağır testlerde 65'i bulabiliyor. Oyunlarda stok soğutucu ile 90 dereceleri göreceğinizi sanmıyorum UV ile vey CPB kapatarak çok ciddi sıcaklık düşüşü sağlanabilir ama RX 6800 kartta CPB açıkken bile CP2077 %90 işlemci kullanımı varsa kule tipi şart bana göre.

İşlemci için kule tipi soğutucu şart bence, kış olmasına rağmen ağır testte anında 90 dereceleri görmüştü, SE-214 ile oyunlarda %90 CPU kullanımında bile 60 derece gibi ağır testlerde 65'i bulabiliyor. Oyunlarda stok soğutucu ile 90 dereceleri göreceğinizi sanmıyorum UV ile vey CPB kapatarak çok ciddi sıcaklık düşüşü sağlanabilir ama RX 6800 kartta CPB açıkken bile CP2077 %90 işlemci kullanımı varsa kule tipi şart bana göre.
Anladım hocam çok teşekkür ederim.

Almak istediğim sistem bu. Ssd de bu şekilde kalacak şimdilik. başka değişitirsen iyi olur dediğiniz bir şey var mı anakart vs iyi midir ? + olarak 1500 tl lik soğutucuyu almak iyi olur mu ?

Almak istediğim sistem bu. Ssd de bu şekilde kalacak şimdilik. başka değişitirsen iyi olur dediğiniz bir şey var mı anakart vs iyi midir ? + olarak 1500 tl lik soğutucuyu almak iyi olur mu ?
Harici olarak 240'lık bi soğutucu alın 120'lik pek iyi olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı