Çözüldü RX 6800 siyah ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zefsane

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel core i7-7700k
GTX 1050 2 GB
Seagate 550 watt
1 TB cricual SSD
2x8 2600 MHZ RAM
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
1 TB circual SSD M2 1 TB hdd
Ekran kartı
Kingston beast 16 GB ddr5 5200 mhz
Anakart
Msı pro 650M-B
İşlemci
Ryzen 5 7500f
İyi akşamlar 1.5 aydır artık beni bunaltan bir olay ile karşı karşıyayım destek olabilecek abilerim varsa benim için çok önemli. Süreci en başından anlatayım.

RX 6800 kartımı 2. el olarak karus bilgisayardan aldım. Kartı 1 ay boyunca sıkıntısız şekilde kullandım ta ki siyah ekran ile ksrşılaşana kadar 1 aylık süreçte Gametech adlı kalitesiz bir PSU takılıydı sistemde. Bu siyah ekrandan sonra acaba ondan mıdır diye XPG Kyber 750'e PSU aldım sağlam sayılır bir PSU ama onu taktığımdada sıkıntı hala devam etmekteydi. Bilgisayarcılar chipset arızası dedi. Bende Kayseri'de bildiğim sağlam bilgisayarcı abiye götürdüm adını vermeyeyim. 2 hafta sonra bana kartımı teslim etti chipset değişti diye ve gerçekten bir sıkıntı yoktu ta ki 2 hafta daha kullanana kadar, tekrar siyah ekran yedim. Tekrar götürdüm. 2 gün sonra tekrar teslim aldım çalışır şekilde. Bu sefer 2 saat oynayamadan kart gene gitti bu sefer de kartım içine vida kaçtığını ve kısa devre yaptığını söyledi ama sonuç gene hüsran, tekrardan siyah ekran yedim. Her türlü driver kurdum, BIOS güncellemesi denedim ama hiçbir türlü düzelmedi ne yapmalıyım? Ya da kartta nasıl bir sorun var teşekkür ederim.

Çözüm
Hocam 1050 kartım vardı eskiden kullandığım onu takınca fıstık gibi çalışıyor sistem en ağır yükte bile stabil sistem ama bu kartta sıkıntı var sanırsam.
O zaman evet vida düşme olayı çok sıkıntılı zaten.

Faturan varsa Karus bilgisayardan, ekran kartının tamir edilmesine rağmen sorunun devam ettiğini ve eski kartınızla sistemin stabil çalıştığını belirterek bu durumu kanıtlayın hocam. Türkiye'deki Tüketici Kanunu'na göre, tamir edilen bir ürünün aynı arızayı tekrarlaması durumunda değişim veya iade hakkınız güçlenir.

Başka sorunuz var mı? Yoksa konuyu çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz.
Siyah ekran verdikten sonra bilgisayardan ses gelmeye devam ediyor mu?
Stres testine sok, siyah ekran ne zaman hangi yükte geldiğine bakalım.

Hocam driver kurulunca otomatik gidiyor ekran. Ses geliyor sanırsam. Herhangi bir yükte değil direk gitti ekran şu an da ne yapsam hala siyah ekranda.

Hocam driver kurulunca otomatik gidiyor ekran. Ses geliyor sanırsam. Herhangi bir yükte değil direk gitti ekran şu an da ne yapsam hala siyah ekranda.

Hocam 1050 kartım vardı eskiden kullandığım onu takınca fıstık gibi çalışıyor sistem en ağır yükte bile stabil sistem ama bu kartta sıkıntı var sanırsam.

Son düzenleme:

Faturan varsa Karus bilgisayardan, ekran kartının tamir edilmesine rağmen sorunun devam ettiğini ve eski kartınızla sistemin stabil çalıştığını belirterek bu durumu kanıtlayın hocam. Türkiye'deki Tüketici Kanunu'na göre, tamir edilen bir ürünün aynı arızayı tekrarlaması durumunda değişim veya iade hakkınız güçlenir.

Çözüm

Faturan varsa karus bilgisayardan, ekran kartının tamir edilmesine rağmen sorunun devam ettiğini ve eski kartınızla sistemin stabil çalıştığını belirterek bu durumu kanıtlayın hocam. Türkiye'deki tüketici Kanunu'na göre, tamir edilen bir ürünün aynı arızayı tekrarlaması durumunda değişim veya iade hakkınız güçlenir.

Hocam aldığım yer 2 hafta garanti verdi bu sorun 1 ay sonrasında olduğu için bir şey yapamayacaklarını belirttiler. İade olmadı o yüzden. En son bu vida olayından sonra adam tamir ettim taş gibi oldu kart dedi.

Çoğu tamirci öyle der hocam. Büyükşehirlerde profesyonel GPU tamircileri var isterseniz onlara götürebilirsiniz. Parça almadan önce mümkünse stres testi yapmalarını isteyin.

Hocam çok masraflı olmaz mı ve hangi tamirciler acaba bunlar önerilebilir misiniz?

Bozulan kısma göre hocam fiyat veremem, sistemin en pahalı kısmı ekran kartlarıdır zaten.

Benim bildiğim tamircim vardı da kapandı hocam, yeni bir konu açıp oluşturursanız forumdakiler yardımcı olacaktır.

Teşekkürler hocam ☺️

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı