RX 6800 veya RX 6800 XT alınır mı?

Forse

Hectopat
Makaleler
2
Sistem toplamayı düşünüyorum. Eski sistemimi sattım, uzun zaman oldu. Şimdi ekran kartı fiyatları aşırı fazla ve oynayacağım oyunlar Fortnite, LoL, CS, Valorant vb. oyunlar. Ondan dolayı çok üst düzey bir sistem almak istemiyorum, bir ekran kartına 25K vermek istemiyorum. Biraz araştırdım ve bunu gördüm; Sahibinden'de ikinci elde 10-12K arası bulunuyor. Sizce alınır mı? Başka öneriniz varsa alabilirim.

Eğer kartın durumu iyiyse, RX 6800 XT almanı tavsiye ederim. Bu kart, 16 GB VRAM'i sayesinde gelecekteki oyunlar için de oldukça yeterlidir.

Eğer kartın durumu iyiyse, RX 6800 XT almanı tavsiye ederim. Bu kart, 16 GB VRAM'i sayesinde gelecekteki oyunlar için de oldukça yeterlidir.
Teşekkür ederim şimdiden ekstra bir öneriniz var mıdır çünkü galiba biraz eski bir kart güncelleme ve diğer durumları nasıldır bilgim yok. Uzun zamandır ekran kartlarını takip etmiyorum. Ekran kartının seviyesinde olan yakın bir işlemci biliyorsanız onu da söyler misiniz?

Bu nasıl bir ekran kartı ben normal bilinen modelleri biliyorum. Demek istediğim dengi hangi ekran kartı oluyor ona göre bakayım.

Intel Arc B580 sıfır olarak da alınabilir, özellikle 1080p ve 1440p oyunlar için yeterli performans sunuyor ve fiyat açısından RX 6800 XT'ye göre daha uygun bir seçenek. Ancak RX 6800 XT, yüksek çözünürlüklerde ve AAA oyunlarda çok daha güçlü, VRAM'i daha fazla ve sürücü desteği de olgun.

Kısaca; bütçen sınırlıysa Arc B580 mantıklı bir tercih, ama uzun vadeli ve yüksek performanslı bir sistem istiyorsan RX 6800 XT'yi almanı tavsiye ederim. İşlemci tarafında ise RX 6800 XT ile Ryzen 5 7600X veya Intel i5-13600K uyumlu olur, Arc B580 ile de orta seviye işlemciler yeterli olacaktır.

RX 6800XT al geç kankam bende zamanında çok araştırdım ama sıfır almak istediğimden valla 10 bin daha verip 4070 almak durumunda kaldım. Onun haricinde 6800XT 4070 Ti gücünde zımba gibi bir karttır temizini tavsiye ederim.

Intel Arc B580 sıfır olarak da alınabilir, özellikle 1080p ve 1440p oyunlar için yeterli performans sunuyor ve fiyat açısından RX 6800 XT'ye göre daha uygun bir seçenek. Ancak RX 6800 XT, yüksek çözünürlüklerde ve AAA oyunlarda çok daha güçlü, VRAM'i daha fazla ve sürücü desteği de olgun.

Kısaca; bütçen sınırlıysa Arc B580 mantıklı bir tercih, ama uzun vadeli ve yüksek performanslı bir sistem istiyorsan RX 6800 XT'yi almanı tavsiye ederim. İşlemci tarafında ise RX 6800 XT ile Ryzen 5 7600X veya Intel i5-13600K uyumlu olur, Arc B580 ile de orta seviye işlemciler yeterli olacaktır.
Aynen kardeşim doğru dedin onu bayağı ağrımıştır parmakların bunları dizelerken 🥸 🥸

Technopat Haberler

Geri
Yukarı