RX 6800 vs RX 7600 XT

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kreshter

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD RYZEN 5 5500
ASUS PRİME B450 M-K V2
KİNGSTON FURY BEST 16GB 3200MHZ
ASUS TUF GAMİNG RTX3060 12GB V2
LOGİTECH G413 TKL SE KLAVYE
LOGİTECH G300S MAUSE
LOGİTECH LOGITECH G900 CHAOS SPECTRUM MAUSE
ASUS TUF GAMİNG VG27AQ1A 27 inç 170Hz 1ms 2K IPS GAMİNG MONİTOR
ASUS VG248QG 24" 0.5 ms Full HD Pivot 165 Hz TN PANEL GAMİNG MONİTOR
SAMSUNG SYNCMASTER 713N 17 İNÇ KARE MONİTÖR
ASUS TUF GAMING GT501 RGB BEYAZ ATX OYUNCU KASASI
ASUS F15 RTX4060 R7 LAPT
Meslek
STAJYER AŞCI

Hangisi daha iyi? Genelde Minecraft oynar ve film izlerim ara sıra CS de oynarım.

Kesinlike AMD ekran kartı önermem. Çöp listesine konulcak düzeyde. Biraz bekleyip 5000 serisinden bir kart AMD'nin 9 bin serisinden bir işlemci almanızı öneririm.

Kesinlike AMD ekran kartı önermem. Çöp listesine konulcak düzeyde. Biraz bekleyip 5000 serisinden bir kart AMD'nin 9 bin serisinden bir işlemci almanızı öneririm.

Bunu 4 sene önce söyleyseydin sana hak verirdim ama şu an NVIDIA AMD'nin yolunda ilerlemeye devam ediyor artık çoğu NVIDIA kullanıcısı Game Ready sürücüsünün güncelleme gelmesinden korkuyor ne zaman bir güncelleme getirseler FPS düşmesi sorunları yaşatıyor ya da oyunlarda çökme yaşanıyor ayrı yandan NVIDIA Reflex'i açtığında %1 FPS'in düştüğünü görüyorsun ve Max 10ms yükseltiyor DLSS hala iş görüyor ama 2K 4K kullananlar farkını görüyor 1080p kullanıcıları pek yaranamıyor kısacası RTX 4080 Super kullanıyorum 5 aydır ve bazen kendime RX 7900XT'ye geçmeliydim diye düşünüyorum

Sebebini soruyorum hala ilginç cevaplar veriyorsunuz. AMD ekran kartlarını C4'e benzetmenizin sebebini de öğrenelim madem. Patlıyorlar mı? 😂

Evet bir nevi öyle. Grafik ayarları desen çöp, yazılımı desen çöp, soğutmasına laflar yetersiz kalıyor. RX 7900 XT'den 4090'a geçmiş birisi olarak, Tofaş'tan mustanga binmiş gibi oldum.

Bunu 4 sene önce söyleyseydin sana hak verirdim ama şu an NVIDIA AMD'nin yolunda ilerlemeye devam ediyor artık çoğu NVIDIA kullanıcısı Game Ready sürücüsünün güncelleme gelmesinden korkuyor ne zaman bir güncelleme getirseler FPS düşmesi sorunları yaşatıyor ya da oyunlarda çökme yaşanıyor ayrı yandan NVIDIA Reflex'i açtığında %1 FPS'in düştüğünü görüyorsun ve Max 10ms yükseltiyor DLSS hala iş görüyor ama 2K 4K kullananlar farkını görüyor 1080p kullanıcıları pek yaranamıyor kısacası RTX 4080 Super kullanıyorum 5 aydır ve bazen kendime RX 7900XT'ye geçmeliydim diye düşünüyorum.

Sen en iyisini yapmıssın dostum. En doğru karar budur, eğer NVIDIA'dan AMD'ye geçersen artık saatlerce düşünürsün.

Hangisi daha iyi? Genelde Minecraft oynar ve film izlerim ara sıra CS de oynarım.

7600XT arkadaşımda var memnun saf güç bakımında bence 6800 daha iyi ama Smart acces Memory özelliği yok sanırım bende 6650XT kullanıyorum geleceğe dönük olarak 7600XT olabilir.

Evet bir nevi öyle. Grafik ayarları desen çöp, yazılımı desen çöp, soğutmasına laflar yetersiz kalıyor. RX 7900 XT'den 4090'a geçmiş birisi olarak, Tofaş'tan mustanga binmiş gibi oldum.

Saçmalamışsın, şu yorumu yapan birisinin gerçekten 7900XT'den 4090'a geçtiğine inanmam. Grafik ayarları çöp ne demek? NVIDIA'da da AMD'de de oyunun sunduğu grafiği görüyorsun. Yazılım konusunda 5000 serisi almadığın sürece hiçbir sorun kalmadı. Soğutma konusunda da ısınma durumu AMD ile alakalı değil karta soğutma bloğu yapıp satan ASUS, Gigabyte gibi markalarla alakalı. 6700XT kullanıyorum Sapphire Nitro+ oyunlarda 63 dereceyi geçtiğine şahit olmadım henüz, üstelik %25 fan devrinde. Sallamasyon bilgilerle NVIDIA fanboyluğu yapmanın lüzumu yok, bana göre NVIDIA'nın AMD'den tek üstün olduğu konu DLSS ve Render performansı. Güncelde DLSS olmasa herhangi bir vatandaşın NVIDIA'yı savunacağını sanmıyorum.

Sen en iyisini yapmıssın dostum. En doğru karar budur, eğer NVIDIA'dan AMD'ye geçersen artık saatlerce düşünürsün.

Çevremde çok fazla AMD kart var ve soğutma konusunda gram problemimiz olmadı GPU testlerinde bile Max 80 derece gördük bu bir de 2 fanlı hali aldığın firma ile alakalı bir durum o ve 5600XT 6650XT 6600 7600XT kartlarına sahibiz hiçbirimizde bu problem yok yazılım konusuna gelirsek gayet iyi iş çıkarıyor bence tabii ki de yazılımsal olarak NVIDIA konusu daha iyi yazılım çeşitliliği bakımından boş boş sallamaktan başka bir şey yapmamışssın iyi sosyaller.

Saçmalamışsın, şu yorumu yapan birisinin gerçekten 7900XT'den 4090'a geçtiğine inanmam. Grafik ayarları çöp ne demek? NVIDIA'da da AMD'de de oyunun sunduğu grafiği görüyorsun. Yazılım konusunda 5000 serisi almadığın sürece hiçbir sorun kalmadı. Soğutma konusunda da ısınma durumu AMD ile alakalı değil karta soğutma bloğu yapıp satan ASUS, Gigabyte gibi markalarla alakalı. 6700XT kullanıyorum Sapphire Nitro+ oyunlarda 63 dereceyi geçtiğine şahit olmadım henüz, üstelik %25 fan devrinde. Sallamasyon bilgilerle NVIDIA fanboyluğu yapmanın lüzumu yok, bana göre NVIDIA'nın AMD'den tek üstün olduğu konu DLSS ve render performansı. Güncelde DLSS olmasa herhangi bir vatandaşın NVIDIA'yı savunacağını sanmıyorum.

Hocam çocuk olduğu belli yanlış anlamayın ama ne kadar açıklama yaparsanız yapın umursamicaktir FSR da iyi bir noktaya geldi açık yazılım desteği sunması çok iyi arkadaşımda 2060 var ve cidden kart değiştirmesine gerek kalmadı Dying Light 2 de FSR açınca neredeyse benimle aynı FPS alıyor yazılımsal NVIDIA gayet başarılı ama keşke eski kartları içinde böyle olsa.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı