RX 6800 XT FurMark sonuçları nasıl?

Master_Lin

Femtopat
Daha fazla  
Yakın zamanda ikinci el bir RX 6800 XT aldım. NVIDIA'dan AMD'ye yeni geçen biri olarak bazı problemlerle karşılaştım, ancak hemen hemen hepsini çözdüm.

Kart bana biraz fazla gürültülü geliyor. Bunun sebebi, uzay montajda masamın üzerinde duruyor olması olabilir.

Cyberpunk'ta, tüm ayarlar ultrada yaptığım testte RT kapalı, FSR kapalı şekilde 105 FPS aldım.

Sistemim:
  • İşlemci: Ryzen 5 7500F.
  • RAM: 16 GB DDR5 (EXPO destekli, AMD sitesinden onaylı)
  • PSU: FSP 650W 80+ Bronze.
Açıkçası uzun süredir ekran kartı piyasasından uzağım. Sizce kartta bir sorun var mı? İçimi rahat tutmalı mıyım, yoksa gerçekten sıkıntılı bir kart mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_19.png
    Screenshot_19.png
    432,2 KB · Görüntüleme: 175
  • Screenshot_16.png
    Screenshot_16.png
    216,3 KB · Görüntüleme: 217
Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın zamanda ikinci el bir RX 6800 XT aldım. NVIDIA'dan AMD'ye yeni geçen biri olarak bazı problemlerle karşılaştım, ancak hemen hemen hepsini çözdüm.

Kart bana biraz fazla gürültülü geliyor. Bunun sebebi, uzay montajda masamın üzerinde duruyor olması olabilir.

Cyberpunk'ta, tüm ayarlar ultrada yaptığım testte RT kapalı, FSR kapalı şekilde 105 FPS aldım.

Sistemim:
Açıkçası uzun süredir ekran kartı piyasasından uzağım. Sizce kartta bir sorun var mı? İçimi rahat tutmalı mıyım, yoksa gerçekten sıkıntılı bir kart mı?

Hocam sıcaklık değerleri normal oyunda aldığınız FPS'de normal.

Sistemim:
Değerler normal uzay sistem olduğu için sesin fazla gelmesi normal.

Kartta herhangi bir sorun olup olmadığını anlamam için yapmamı istediğiniz bir test var mı? Hemen yapıp sonuçları ekleyebilirim.

Kartta herhangi bir sorun olup olmadığını anlamam için yapmamı istediğiniz bir test var mı? Hemen yapıp sonuçları ekleyebilirim.
Üstte yazmıştım. Testlerinizde fan hızı, hotspot sıcaklığı vs. gözükmüyor.

Bu kadar düşük sıcaklıkta bu kadar yüksek fan hızı normal değil.

Hocam, çok yakın zamanda göndermişiz de o sebepten öyle oldu. Kusura bakmayın, hemen ekliyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20.png
    Screenshot_20.png
    173 KB · Görüntüleme: 175
Hocam, çok yakın zamanda göndermişiz de o sebepten öyle oldu. Kusura bakmayın, hemen ekliyorum.
AMD Adrenalin ayarlarıyla oynadınız mı hiç? Bu kartın fan hızı normal değil. Biosuyla oynanmış ya da donanımsal müdahale edilmiş olma ihtimali var.

Hayır hiçbir ayarıyla oynamadım yaklaşık 3 gün önce aldım.
Kartın tam marka modeli nedir? Bir de GPU-Z verilerini paylaşabilir misiniz? Hiç içi açılmış mı kartın?

Birkaç gün önce buna benzer bir konu açıldı. Oldukça soğuk çalışan kart %100 fan hızında çalışıyor. Bu tarz işlemler mining için yapılan işlemler olur genelde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı