Çözüldü RX 6800 XT sistem kendini restartlıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emirahmetshn

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 9600k / RX 6600 / 16GB RAM
2.el bir RX 6800 XT aldım ve 650W PSU'm mevcuttu. Fakat sistemim kendini restartlamaya başladı, PSU ile alakalıdır diye Corsair CX750 PSU satın aldım fakat bugün kurdum ve hala aynı problem devam ediyor. Birebir aynı şekilde. Başka bir şeyden kaynaklanıyor olabilir mi anlamadım. Yardımcı olur musunuz?

Çözüm
Kulaga saçma gelebilir ama HDMI kablonuz var mi? DP yerine HDMI kullanarak baglamayi denediniz mi hiç?

2 monitör bağlı sisteme biri DP diğeri ise HDMI ile olan, DP'yi iptal edip deneyeyim.

Kulaga saçma gelebilir ama HDMI kablonuz var mi? DP yerine HDMI kullanarak baglamayi denediniz mi hiç?

Hocam cidden şaka gibi, HDMI ile denedim şu anlık bir problem yok gibi oyun açıkken hem önceden kullandığım DP portu hem de başka bir DP portuna bağlayarakta denedim bir çökme yaşamadım biraz daha test yapacağım teşekkür ederim cidden.

Kısa bir süre çöken porta DP kablosunu geri bağladım RDR2'yide test ettim ve bir problem yok gibi cidden şaka gibi.

Size de teşekkür ederim hocam yardımlarınız için çözdüm kabloyu tak çıkar yaparak
Ekran kartinizda kac güç konektörü var? Pcie kablosunu nasil bagladiniz?

Ekran kartinizda kac güç konektörü var? PCI-e kablosunu nasıl bagladiniz?

24 pin ekran kartım PCI-e kablosuda PSU'dan gelen 2 ayrı PCI-e kablosunu direkt bağladım.

24 pin ekran kartım PCI-e kablosuda PSU'dan gelen 2 ayrı PCI-e kablosunu direkt bağladım.
OCCT'de 9-10. dakikaya geldim hiçbir problem çıkmıyor anlamadığım şekilde oyunlarda ise kapanıyor.

Bellek (RAM) ve overclock kontrollerini yapın belki ondandır.

BIOS üzerinden XMP veya diğer overclock ayarlarını devre dışı bırakın.

Windows'un "olay görüntüleyicisi"ni (Event Viewer) açarak hata raporlarını incele.
Özellikle "kritik" veya "hata" kategorisindeki loglara bak. Güçle veya donanımla ilgili bir sorun belirtisi varsa, bu kayıt ipucu verebilir.

Anakart, SSD veya RAM hatası olabilir bunları tek tek test edin.

iGpu'nuz var mi? Varsa goruntuyu buradan aldiginizda da ayni problem oluyor mu?

CPU overclock kısmını kapattım fakat hala devam ediyor.

Olay görüntüleyicisnde önemli kısmında tüm kapanma saatleri olan Power kernel 41 hataları mevcut sadece

Hatalar kısmında bir sürü loglar mevcut fakat alakalı olduğunu sanmıyorum.

Dediğiniz şekilde tek tek test edeceğim şimdi.

iGPU'nuz var mi? Varsa goruntuyu buradan aldiginizda da ayni problem oluyor mu?

Maalesef o şekilde test edemiyorum.

Hocam ayni ekran kartiyla ayni problemi yasayan bir eleman windows temiz kurulum yaparak cozmus, windows recovery'den degil installation media ile format atmis.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bende kartı aldıktan sonra direkt USB üstünden flash yaparak Windows'u baştan kurmuştum fakat bu kadar kapanıp açılmaya Windows dosyaları da bozulmuş olabilir, son olarak anakartı test edeceğim en kötü bir daha Windows sıfırlayacağım gibi duruyor.

Hocam hic ekran kartini undervolt etmeyi denediniz mi? Power spike mi oluyor acaba?

Psu'nuz moduler degil, degil mi? Psu'dan 3 8 cikarabiliyor musunuz ekran kartina?

Hocam hiç ekran kartini undervolt etmeyi denediniz mi? Power spike mi oluyor acaba?

Hocam eski PSU varken AMD uygumalasında undervolt profilini seçmiştim fakat ardından geri Default'a çektim yeni PSU gelince öyle bir ihtimal varsa nasıl düzeltiriz?

Hocam hiç ekran kartini undervolt etmeyi denediniz mi? Power spike mi oluyor acaba?

PSU'nuz moduler degil, degil mi? PSU'dan 3 8 cikarabiliyor musunuz ekran kartina?

Evet modüler değil, 2 ayrı kablo geliyor biri 1x8 diğeri ise 2x8 şeklinde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…