Çözüldü RX 6800 XT sistem kendini restartlıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emirahmetshn

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 9600k / RX 6600 / 16GB RAM
2.el bir RX 6800 XT aldım ve 650W PSU'm mevcuttu. Fakat sistemim kendini restartlamaya başladı, PSU ile alakalıdır diye Corsair CX750 PSU satın aldım fakat bugün kurdum ve hala aynı problem devam ediyor. Birebir aynı şekilde. Başka bir şeyden kaynaklanıyor olabilir mi anlamadım. Yardımcı olur musunuz?

Çözüm
Kulaga saçma gelebilir ama HDMI kablonuz var mi? DP yerine HDMI kullanarak baglamayi denediniz mi hiç?

2 monitör bağlı sisteme biri DP diğeri ise HDMI ile olan, DP'yi iptal edip deneyeyim.

Kulaga saçma gelebilir ama HDMI kablonuz var mi? DP yerine HDMI kullanarak baglamayi denediniz mi hiç?

Hocam cidden şaka gibi, HDMI ile denedim şu anlık bir problem yok gibi oyun açıkken hem önceden kullandığım DP portu hem de başka bir DP portuna bağlayarakta denedim bir çökme yaşamadım biraz daha test yapacağım teşekkür ederim cidden.

2 monitör bağlı sisteme biri DP diğeri ise HDMI ile olan, DP'yi iptal edip deneyeyim.

Hocam cidden şaka gibi, HDMI ile denedim şu anlık bir problem yok gibi oyun açıkken hem önceden kullandığım DP portu hem de başka bir DP portuna bağlayarakta denedim bir çökme yaşamadım biraz daha test yapacağım teşekkür ederim cidden.

Kısa bir süre çöken porta DP kablosunu geri bağladım RDR2'yide test ettim ve bir problem yok gibi cidden şaka gibi.

Bellek (RAM) ve overclock kontrollerini yapın belki ondandır.

BIOS üzerinden XMP veya diğer overclock ayarlarını devre dışı bırakın.

Windows'un "olay görüntüleyicisi"ni (Event Viewer) açarak hata raporlarını incele.
Özellikle "kritik" veya "hata" kategorisindeki loglara bak. Güçle veya donanımla ilgili bir sorun belirtisi varsa, bu kayıt ipucu verebilir.

Anakart, SSD veya RAM hatası olabilir bunları tek tek test edin.

Size de teşekkür ederim hocam yardımlarınız için çözdüm kabloyu tak çıkar yaparak :D
Hocam eski PSU varken AMD uygumalasında undervolt profilini seçmiştim fakat ardından geri Default'a çektim yeni PSU gelince öyle bir ihtimal varsa nasıl düzeltiriz?

Evet modüler değil, 2 ayrı kablo geliyor biri 1x8 diğeri ise 2x8 şeklinde.
Kulaga sacma gelebilir ama hdmi kablonuz var mi? Dp yerine hdmi kullanarak baglamayi denediniz mi hic?

Kısa bir süre çöken porta DP kablosunu geri bağladım RDR2'yide test ettim ve bir problem yok gibi cidden şaka gibi.

Bellek (RAM) ve overclock kontrollerini yapın belki ondandır.

BIOS üzerinden XMP veya diğer overclock ayarlarını devre dışı bırakın.

Windows'un "olay görüntüleyicisi"ni (Event Viewer) açarak hata raporlarını incele.
Özellikle "kritik" veya "hata" kategorisindeki loglara bak. Güçle veya donanımla ilgili bir sorun belirtisi varsa, bu kayıt ipucu verebilir.

Anakart, SSD veya RAM hatası olabilir bunları tek tek test edin.

Size de teşekkür ederim hocam yardımlarınız için çözdüm kabloyu tak çıkar yaparak :D

Son düzenleme:
Çözüm

Umarim sorun devam etmez, sorun ekran kartinda olmasin da gerisi onemli degil. Benzer sacma bir durum yasamistim ama bende hicbir sekilde goruntu gelmiyordu. Once hdmi sonra tekrar dp denedim cozulmustu tuhaf bir sekilde. Biraz daha test edin en iyisi, test ederken de yine de afterburner gibi bir tool ile ekran kartinin guc tuketimini izleyin yuk altinda. Tuhaf spike'lar oluyor mu bir bakin goz ucuyla.

Umarim sorun devam etmez, sorun ekran kartinda olmasin da gerisi onemli degil. Benzer saçma bir durum yasamistim ama bende hiçbir sekilde goruntu gelmiyordu. Once HDMI sonra tekrar DP denedim cozulmustu tuhaf bir sekilde. Biraz daha test edin en iyisi, test ederken de yine de Afterburner gibi bir tool ile ekran kartinin guc tuketimini izleyin yuk altinda. Tuhaf Spike'lar oluyor mu bir bakin goz ucuyla.

Hocam dediğiniz gibi inşallah devam etmez, Afterburner ile test ettim bayağı önceden de çöktüğü zamanlardada hep Afterburner'ı açıyordum önceden hiçbir spike göremedim o şekilde, yarın daha detaylı test edeceğim şimdi uyumam lazım :D

Hocam dediğiniz gibi inşallah devam etmez, Afterburner ile test ettim bayağı önceden de çöktüğü zamanlardada hep Afterburner'ı açıyordum önceden hiçbir spike göremedim o şekilde, yarın daha detaylı test edeceğim şimdi uyumam lazım :D
Bir nebze daha rahat uyursunuz artik :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı