RX 6800 XT sistemde ekran gidip geliyor

Atikkerim

Kilopat
Herkese merhaba. Dün 2.el red Dragon RX 6800 XT ekran kartı aldım. Kartın testleri ve sıcaklıkları gayet normal ama özellikle time spy gibi zorlayıcı testlerde ekran gidiyor 4-5 saniye sonra geri geliyor monitörüm 165Hz sistem; PSU: FPS 700W işlemci: Ryzen 9 3900X anakart: Auros X570 driverda mı kabloda mı yoksa ekran kartında mı bir sorun var? Boştayken 1 defa oldu FurMark'ta 1080p 8X MSAA da 1 saat test ettim ekran hiç gitmedi. Değerlerde stabildi. Önceki ekran kartım GT 710'du ve hiç güçlü bir ekran kartı almadım o yüzden ekran kartının davranışları nedir ne değildir bilmiyorum önceki ekran kartı çok güçsüz olduğu için bir kıyaslamada yapamıyorum. Yardımcı olur musun?

BIOS'tan herhangi bir ses geliyor mu hocam?
Hayır,freesync kapattım monitörden şuanlık bir şey yok ama zorlayıcı bir oyunum yok pes 2013 çok severim eski ekran kartında da oynuyordum FS kapatmadan önce onda baya gidiyordu 2 saat oynadım hiç gitmedi Hdmı bağlantısında da olabilir diye düşündüm Asus tuf gaming 27 inç 1080p monitörüm var 165hz de kullanıyorum belki kablo eski nesildir diye düşündüm en çok korktuğum şey ekran kartında sorun olabilmesi param boşa gider faturası garantisi yoktu ama satıcı güvenilir birine benziyordu ve testlerde kart iyi sonuçlar vermişti satın alırken ancak kendim yapınca ekranın gidip gelmesi sorunu oldu ve test boyunca 9-10 kere tekrarlandı birde karttan cızırtılı sesler geliyor fanlar çalışınca ama sanırım o coil whinemış

Technopat Haberler

Geri
Yukarı