RX 6800 XT vs RTX 4070

Frame Generation'un yarattigi frameler nerde depolaniyor aaba? VRAM olmasin?

Bu benim Starfield'da aldığım fark yalnızca FG ile. 2 kat FPS için 500 MB VRAM.

Screenshot_6.jpg

Screenshot_7.jpg

thanos-a-small-price-to-pay-for-salvation.gif

@gen2 ben burada kare oluşturmanın VRAM'e etkisini görmedim arkadaş her şeyi doğru söylemiş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilale anlatir gibi anlatayim o zaman. Frame generation on/off farkina bak bakalim yaratilan frameler cebinde mi duruyormus yoksa VRAM'de mi.

Eki Görüntüle 1942889
Eki Görüntüle 1942888

Eki Görüntüle 1942890
Oyundan oyuna detay ayarlarindan detay ayarlarina fark eder muhtemelen.

Arkadasimin Legion 5'inde Cyberpunk'da 1.5GB fark gordum FG on/off.

6800XT asla bu saatten sonra uyguna bulunmadığı sürece sıfır alınmamalı. Fiyatına değmez çünkü. Alacaksan 7800XT alabilirsin. 4070 ile 7800XT arasında karar ver.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilale anlatir gibi anlatayim o zaman. Frame generation on/off farkina bak bakalim yaratilan frameler cebinde mi duruyormus yoksa VRAM'de mi.

Oyundan oyuna detay ayarlarindan detay ayarlarina fark eder muhtemelen.

Yine de kazanım için oldukça düşük bir miktar, DLSS açılırsa alt çözünürlük devreye girdiğinden native çözünürlüğe kıyasla VRAM tüketimi de totalde düşüyor.

RTX 4070 ve 4070 Ti'ı 6800 XT/7800 XT ile kıyaslarsak eğer VRAM farkının çok önemi kalmıyor. AMD kanadında VRAM sıkıştırma/temizleme NVIDIA'ya kıyasla geride. Üzerine (FG hariç) DLSS'in FSR'a karşı görüntü kalitesi farkını ekleyince aradaki 4 GB çok büyük fark yaratacak seviyeye gelmiyor.

7900 XT gibi 20 GB VRAM'li bir kartımız oalcak ve 4K çözünürlüğe çıkacağız ki o zaman ciddi fark önem yaratsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı