RX 6800 XT vs RTX 4070

Yine de kazanım için oldukça düşük bir miktar, DLSS açılırsa alt çözünürlük devreye girdiğinden native çözünürlüğe kıyasla VRAM tüketimi de totalde düşüyor.

RTX 4070 ve 4070 Ti'ı 6800 XT/7800 XT ile kıyaslarsak eğer VRAM farkının çok önemi kalmıyor. AMD kanadında VRAM sıkıştırma/temizleme NVIDIA'ya kıyasla geride. Üzerine (FG hariç) DLSS'in FSR'a karşı görüntü kalitesi farkını ekleyince aradaki 4 GB çok büyük fark yaratacak seviyeye gelmiyor.

7900 XT gibi 20 GB VRAM'li bir kartımız oalcak ve 4K çözünürlüğe çıkacağız ki o zaman ciddi fark önem yaratsın.
Yok aslinda AMD ile karsilastirmak icin soylemedim, bahsettigim sey NVIDIA'nin kendi kulvarinda olan bir eksisi AMD tarafinda zaten her zaman NVIDIA'dan daha fazla VRAM kullaniliyor.

Arkadaşlar hangisini almalıyım? Bu soruyu 6 aydır düşünüyorum, neden derseniz RX 6800 XT güzel kart biliyorum ama bir sıkıntı çıkarsa uğraşmak istemiyorum. NVIDIA alsam VRAM 12 bunu da bu yüzden alasım yok. Çok kararsızım sizce ne almalıyım? Detaylıca açıklarsanız sevinirim.

7800 XT.

@gen2 tamam da FPS artışı var bana ne VRAM'den.Ayrıca bu konuşma tarzınız hiç hoş değil.Ben bunu bilmiyorum belki
Bilip bilmedigin herseye hahaha atmayacaksin o zaman. VRAM artisi ne demek oluyor biliyormusun o 12GB diye pazarlanan 4070'in DLSS acikken kullanilabilir VRAM'i 10'a kadar hatta 1600p ise belki 9-8GB'a kadar azalacak demek oluyor.

@gen2 burada amaç intikam mı? Ben orada hahaha attığım için intikam mı almaya çalıştınız? Hayır takıldığınız nokta FPS artışı değil VRAM. Hiç bir oyunda da 1 GB arttığını görmedim

Arkadaşlar herkesin yorumları için teşekkür ediyorum ben zaten 4K monitör almayacağım. 2K monitör alacağım oÿuzden ona görede değerlendirin (bazı arkadaşlar için diyorum) şu anlık seçimim artık maddi durumum iyi olursa ya 4070 ya da 4070 Ti olacak.

Bilip bilmedigin her şeye hahaha atmayacaksin o zaman. VRAM artisi ne demek oluyor biliyor musun o 12 GB diye pazarlanan 4070'in DLSS acikken kullanilabilir VRAM'i 10'a kadar hatta 1600p ise belki 9-8 GB'a kadar azalacak demek oluyor.

Hocam kullanmayınız belli. O kadar VRAM düşüşü olmuyor çünkü maksimum 1GB gördüm.

Yok aslinda AMD ile karsilastirmak icin soylemedim, bahsettigim sey NVIDIA'nin kendi kulvarinda olan bir eksisi AMD tarafinda zaten her zaman NVIDIA'dan daha fazla VRAM kullaniliyor.

AMD kanadında RX 8000 serisini beklemek gerekecek tahminimce ciddi bir rekabet için. Konsollardan sebep odaklandıkları ek donanım desteksiz teknoloji atılımları tek başına önemli olsa da NVIDIA ile rekabette iyice geri çekiyor bu şirketi.

AMD'nin konsollara ufak bir mesafe koyup "ağa PC pazarında payım kalmadı, NVIDIA uçtu gitti, teknoloji şirketleri bile yapay zekada Intel'i benden daha çok takip ediyor" deyip vites artırmalı.

ATI'yi aldıktan 17 sene sonraki konumlarının burası olması nereden baksan kötü.

AMD kanadında RX 8000 serisini beklemek gerekecek tahminimce ciddi bir rekabet için.

Ana isletim sistemi olarak Linux kullanıyorum. Keske NVIDIA'da AMD(insan) gibi spesifikasyonlarini acsa da acik kaynakli suruculere kavusabilsek Linux kanadinda. AMD NVIDIA ile hiçbir konuda rekabet edemiyor neredeyse ama Linux uzerinde acik kaynak suruculeriyle cok avantajli. Bu yuzden bir sonraki alacagim laptopta dedicated AMD GPU olacak. Teknoloji olarak NVIDIA'ya karsi pek sansi yok gibi ama benim bu konuda AMD'den pek bir umidim de yok açıkçası. Kisisel olarak dusunursem kullandigim isletim sistemi dolayisiyla AMD benim icin cok daha iyi bir secenek tabii ama dunya uzerinde Windows kullanmayan benim gibi kac insan var bu AMD'ye ne kadar maddi avantaj kazandirir orasi umutsuz. AMD piyasayi ele gecirmeden NVIDIA'yi alt edemez hiç sans vermiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı