RX 6800'den 4070 Ti'a geçmeye değer mi?

Bütçe
12000

Legendknights

Hectopat
Katılım
10 Ağustos 2019
Mesajlar
948
Çözümler
3
Bir arkadaşım paraya ihtiyacı olduğu için ekran kartını satıp daha ucuz bir şey almak istiyor. Elindeki Zotac 4070 Ti'ı RX6800'üm + 12K karşılığında bana verebileceğini söyledi. Sizce benim için mantıklı olur mu? Normalde 5000 serisini beklemeyi düşünüyordum ancak şu an böyle bir fırsat gelince "acaba" dedim.
 
Kesinlikle değer. Düşünme bile. 4070 Ti ikinci el piyasası 23-24'ten başlıyor. 6800 piyasası 8.5-9. Sen hesap et.
 
Bir arkadaşım paraya ihtiyacı olduğu için ekran kartını satıp daha ucuz bir şey almak istiyor. Elindeki Zotac 4070 Ti'ı RX6800'üm + 13K karşılığında bana verebileceğini söyledi. Sizce benim için mantıklı olur mu? Normalde 5000 serisini beklemeyi düşünüyordum ancak şu an böyle bir fırsat gelince "acaba" dedim.

Aslında kafama takılan en büyük kısım kartın 12 VRAM'e sahip olması. 16 GB falan olsa çoktan almıştım ancak 12 GB ne kadar götürür kestiremiyorum.
 
Rtx 4070 ti'dan bahsediyoruz. Rx 6800'den saf güç olarak bile bariz şekilde daha güçlü ve DLSS 3 ile zaten kıyaslamak bile saçma. Ancak o kadar güçlü ekran kartına ihtiyacınız var mı? Rx 6800 kesinlikle güzel bir kart ve uzun bir süre daha gideri var. Takas +13K vermek bana mantıklı gelmiyor, almanızı önermem. Arkadaşınızın paraya ihtiyacı var diye kendi paranıza yazık etmeye gerek yok.
 
6800 hala taş gibi bir kart. 13K fiyat farkına değmez. O parayı Dolar-Euro yapıp üstüne ekleyebildiğine gene ekle biriktir, 5000 serisi çıkınca daha iyi yükseltme yapmış olursun.
 
50 serisi 40 serisine göre büyük bir performans artışı sağlamayacak diye biliyprum. 50 serisi daha çok profesyonel anlamda fark koyacak 40 serisine. O yüzden ben geçilir diye düşünüyorum.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı