RX 6900 XT 73 derece iyi midir?

Selamlar, yakında RX 6900 XT alacağım. Fakat forumlara baktığımda hep 80 derecede çalışıyor herkes buna normal diyor, sarı siteye bakıyorum orada da 71 72 73 derece. Sizce bu fazla değil mi?

Şu anki ekran kartım NVIDIA ve 80 derece olduğunda bir performans düşüşü yaşıyor.

Örnek olarak RTX 4060 Ti bakıyordum 2. el ve hep 64 65 derecelerde. RX 6900 XT'ye baktığımızda ise 71 72 73 derece. Sizce normal midir? Performans kaybı yaşar mıyım?

Ek olarak soru: Bu WattMan hataları beni çok korkutuyor. Hep NVIDIA kullanmışımdır ilkdefa alacağım. WattMan hatası ile karşılaşırsam neler yapacağım.

73 dereceye kadar normal sıcaklık, kart çok güçlü ve fazla güç çekiyor o yüzden çok ısınabilir, önemli olan kartı iyi bir ortamda soğutmak. Bende RX 6900 XT mevcut 3 ay önce alırken test ettiğimde kasa dışında serin ortamda 70 dereceyi gören kart şu anki kasamda 75 dereceyi görüyor, alırken iyice test etmek önemli.

Son düzenleme:
AMD kartlarda 75 derece kabul edilebilir. 4060Ti ile bu bahsettiğiniz kart kıyaslanamaz, aralarında güç tüketimi olarak ciddi fark var. Kartın normal sıcaklığından ziyade hotspot sıcaklığına ve en yüksek sıcaklığa ulaştığındaki fan hızına da dikkat edin.

Wattman gibi sorunlar 6000 ve sonraki serilerde çözüldü hocam. 6900XT üst segment bir kart olduğu için 73 derece gayet iyi bir değer hocam.

WattMan gibi sorunlar 6000 ve sonraki serilerde çözüldü hocam. 6900XT üst segment bir kart olduğu için 73 derece gayet iyi bir değer hocam.

Hocam 2 sorumada cevap olmuş çözüm olarak işaretliyorum <3

Geriye kalan arkadaşlar sizlere de çok teşekkürlerimi dilerim <3

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı