RX 6900 XT için 650W yeterli midir?

Quadranil1

Hectopat
Makaleler
7
Daha fazla  
1735492806932.png

Sistemimi yükselttikten sonra aşağı yukarı böyle olacak. 6900 XT'nin kendisi 850W öneriyor ancak bana gereksiz geldi. 6 7 tane siteden ne kadar PSU gerektiğini hesapladım. Ortalama 600 650W yeterli gözüküyor sitelerin sonuçlarına göre. Ancak ben birkaç ay sonra işlemcimi de değiştireceğim. Ondan sonra belki yetersiz gelebilir 650W emin değilim.
Sizce şu anlık 650W yeterli olur mu yoksa 6900 XT ile birlikte 750W PSU alınır mı?

Eki Görüntüle 2384430

Sistemimi yükselttikten sonra aşağı yukarı böyle olacak. 6900 XT'nin kendisi 850W öneriyor ancak bana gereksiz geldi. 6 7 tane siteden ne kadar PSU gerektiğini hesapladım. Ortalama 600 650W yeterli gözüküyor sitelerin sonuçlarına göre. Ancak ben birkaç ay sonra işlemcimi de değiştireceğim. Ondan sonra belki yetersiz gelebilir 650W emin değilim.
Sizce şu anlık 650W yeterli olur mu yoksa 6900 XT ile birlikte 750W PSU alınır mı?
Kaliteli 650w ise kullanabilirsin.

650W yeterli değil, ansızın sistem "critical_process_died"(sistemin CPU,RAM,GPU vb. donanımlarına anlık yetersiz güç gitmesi ile o an görevini yapamaması) mavi ekranları yaşama ihtimaliniz var sistemi 650W ile kullanırken ekran kartının güç limitini kısarak kullanın, GPU anlık çekeceği güç ile sistemin diğer parçalarına gitmesi gereken gücü de kendine alıp sistemi çökertecektir veya kendisi çökecektir.

6900 XT 600W'a kadar spike atabiliyor. Sistem kapanmasa bile uzun vadede sağlıklı olmaz.
650W yeterli değil, ansızın sistem "critical_process_died"(sistemin CPU,RAM,GPU vb. donanımlarına anlık yetersiz güç gitmesi) mavi ekranları yaşama ihtimaliniz var sistemi 650W ile kullanırken ekran kartının güç limitini kısarak kullanın, GPU anlık çekeceği güç ile sistemin diğer parçalarına gitmesi gereken gücü de kendine alıp sistemi çökertecektir veya kendisi çökecektir.
750w yeterli olur mu peki?

650W kağıt üzerinde yeterli olur, ancak kart anlık sıçramalar yapabilir. En sağlıklısı 750W bir PSU almak olur.

750W yeterli olur mu peki?

Evet yeterli olur.

Daha eli yüzü düzgün bir PSU ile 750W yeterli olacaktır. O kart için o PSU'yu önermem.

Sonradan yükseltme yaparsan mesela işlemcini Ryzen 9, RAM 32/64GB+ vb. güncellemeler yaparsan sistem bütün donanımları yük altında saniyeler içinde çökebilir uzun süre güncelleme yapılmayacak ise 750W idare eder ancak CPU + RAM güncellemesi olması durumunda başınızı ağrıtabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı