RX 6900 XT sistem oyunlara girerken ya da oyundayken reset atıyor

Makaleler
11
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 7700X İşlemci
32 GB 6000 Mhz Ram
1+1+2 TB PCIe 4.0 SSD
Sapphire RX 6900 XT SE Ekran kartı
ASUS ROG Strix X670E-A Anakart
Meslek
Yazılım Mühendisi
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1JPNpCjlfvczSRcrjmH4-3MgI_4JKdNvo/view?usp=drive_link
RAM
64 GBGSKILL 6000 Mhz CL32
SSD veya HDD modeli
2 TB PCIe 5.0 SSD + 2 TB PCIe 4.0 SSD
Ekran kartı
Sapphire RX 6900 XT Nitro+ OC SE
Anakart
ASUS ROG STRIX X670E-A Gaming Wi-Fi
İşlemci
Ryzen 7 7700X
Merhaba değerli Technopat sakinleri,

Geçen haftalarda bu reset sorunlarıyla boğuşmaya başladım. Bazen klavye ve mouse taksam bile sadece bu sebepten bile reset atabiliyor. Ses sürücüsüyle ilgili bir sorun var diye düşünüp sürücüyü devre dışı bıraktığımda sorunun çözüldüğünü gözlemliyorum fakat bu sefer de ses alamıyorum. Temiz bir format denedim ve Windows sürücüleriyle gelen ses sürücüsünü kullandım, yine aynı sorun oldu. Temiz format atıp anakartımın sitesinde olan sürücü ile denedim, yine aynı sorun baş gösterdi. Minidump dosyası linktedir. Çözüm önerilerinizi beklemekteyim.

Aygıt yöneticisinde ünlem işaretli donanım var mı?

BIOS güncelleme gelmiş güncelleyip deneyin.

Son düzenleme:
Aygıt yöneticisinde ünlem işaretli donanım var mı?

Ünlem işaretli donanım yok.

BIOS güncelleme gelmiş güncelleyip deneyin.

BIOS güncellemelerini de sürekli olarak yapıyorum. Hafta içinde güncellemeyide yapmıştım. Şu an garip bir yolla sorun çözüldü. PC hızlı açılsın diye BIOS'ta her zaman Memory Context Restore seçeneğini enabled yapıyordum. Bu ayarı kapatınca garip bir şekilde şu an hiçbir sorun yaşamadan kullanıyorum. Bellekle alakalı gibi durmayan bir sorunun böyle bir garip değişimden sonra çözülmesi bana enteresan geldi. Sanırım bu sorun RAM bellekleri 32 GB'den 64 GB'ye çıkarttıktan sonra ortaya çıkmaya başladı. Yaklaşık 3 ay önce RAM bellekleri yükseltmiştim.

Hocam tebrikler. Ancak sizin BIOS sürümünüz 2007. 9 gün önce güncelleme yayınlanmış.

BIOS'ta 2124 yazıyor. Tekrar mı yapayım? Bayağı bir uzun sürüyor güncellemesi.

Dosya Ekleri

• 20240728_014545.jpg
    326,3 KB · Görüntüleme: 30
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…