RX 6900 XT vs RTX 3080

Gimmly97

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Artık sistem toplamama günler kaldı ve ben bunu iple çekiyorum. Ayrıca iple çektiğim daha farklı şeyler var! Mesela RTX mi seçmeliyim RX mi?

RTX 3080 ve RX 6900 XT arasında kaldım. Biliyorum RX 6900 XT çok daha güçlü bir kart fakat NVIDIA'nın nimetleri RTX'i öne geçirebilir mi? RT+DLSS performansı için alınabilir mi?

Kartı 1440P'de kullanacağım ve alacağım modelleri alta koyuyorum. Bu modeller arasında karşılaştırma yaparsanız süper olur.

Siz olsaydınız hangi kartı tercih ederdiniz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
6900 XT olarak şuna da bakabilirsiniz :

Şahsen RTX 3080'in 10GB VRAM olmasından ötürü gelecekte yetersiz gelebileceğini düşünüyorum.
FSR 2.0 gelmişken DLSS'in esprisi çok kalmadı.
RT performansı evet daha iyi de kim kullanıyor bu RT'yi? Herhangi bir oyunda açtığın anda performans yerlerde geziyor.

Bu yüzden 6900 XT tercih ederdim.

12GB'lik kartı alabiliyorsanız düşünebilirsiniz :

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

6900 XT olarak şuna da bakabilirsiniz :

Şahsen RTX 3080'in 10GB VRAM olmasından ötürü gelecekte yetersiz gelebileceğini düşünüyorum.
FSR 2.0 gelmişken DLSS'in esprisi çok kalmadı.
RT performansı evet daha iyi de kim kullanıyor bu RT'yi? Herhangi bir oyunda açtığın anda performans yerlerde geziyor.

Bu yüzden 6900 XT tercih ederdim.

12GB'lik kartı alabiliyorsanız düşünebilirsiniz :

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam attığınız model de güzel ama benim almayı düşündüğüm model daha iyi gibi geldi bana. Fiyata bakılmaksızın alsaydınız hangisini alırdınız? Çünkü arada 1000TL'lik bir fark var ve 30000TL verdikten sonra 1000TL çok koymuyor.

Hocam attığınız model de güzel ama benim almayı düşündüğüm model daha iyi gibi geldi bana. Fiyata bakılmaksızın alsaydınız hangisini alırdınız? Çünkü arada 1000TL'lik bir fark var ve 30000TL verdikten sonra 1000TL çok koymuyor.
Ekran kartı için bütçeniz tam olarak nedir?

Şahsen oynadığım oyunlara göre tercihimi yapardım. Sonuçta iki firmanın kartları farklı oyunlarda farklı performanslar veriyor.

3080 12GB ile 6900 XT arasında da performans farkı çok yok. Görünüşe önem veriyorsanız ki bu bütçede veriyorsunuzdur, Red Devil ile Nitro+ arasından beğendiğimi alırdım.

Şahsi fikrim, nitro daha hoş duruyor.
Performans olarak karşılaştırmalara bakmak lazım, ısı değerleri vb..
Amd ekran kartlarinda, öncelik tercihin sapphire markasında olmasını tercih ederdim.

Ekran kartı için bütçeniz tam olarak nedir?

Şahsen oynadığım oyunlara göre tercihimi yapardım. Sonuçta iki firmanın kartları farklı oyunlarda farklı performanslar veriyor.

3080 12GB ile 6900 XT arasında da performans farkı çok yok. Görünüşe önem veriyorsanız ki bu bütçede veriyorsunuzdur, Red Devil ile Nitro+ arasından beğendiğimi alırdım.
Ekran kartı olarak belirli bir bütçem yok ama 19K'nın üstüne çıkamam gibi duruyor. O yüzden iki seçeneğim var, 6900xt veya 3080 10GB. 12GB olan 20K civarına çıkıyor ki bu fiyata 3080 Tİ var. Görünümü pek umurumda değil. Yıllardır oyun oynayamıyorum doğru düzgün. Bir güzel oyun keyfi çekeyim de kasa yerde duracak zaten :D
Ha hocam aslında buraya bir not bırakabilirim. Alacağım işlemci 5600 ama 3080 Tİ alırsam 11400F ile de idare edebilirim aslında. Sizcen 5600 ve RX6900XT mi 3080 Tİ 11400F mi? @Süleyman Yusuf
Ekran kartı olarak belirli bir bütçem yok ama 19K'nın üstüne çıkamam gibi duruyor. O yüzden iki seçeneğim var, 6900xt veya 3080 10GB. 12GB olan 20K civarına çıkıyor ki bu fiyata 3080 Tİ var. Görünümü pek umurumda değil. Yıllardır oyun oynayamıyorum doğru düzgün. Bir güzel oyun keyfi çekeyim de kasa yerde duracak zaten :D
Ha hocam aslında buraya bir not bırakabilirim. Alacağım işlemci 5600 ama 3080 Tİ alırsam 11400F ile de idare edebilirim aslında. Sizcen 5600 ve RX6900XT mi 3080 Tİ 11400F mi?
Hocam aynı mesaj olduğu için bildirim gitmedi sanırım. @Süleyman Yusuf

Ha hocam aslında buraya bir not bırakabilirim. Alacağım işlemci 5600 ama 3080 Tİ alırsam 11400F ile de idare edebilirim aslında. Sizcen 5600 ve RX6900XT mi 3080 Tİ 11400F mi? @Süleyman Yusuf
5600 + 6900 XT alırsanız SAM avantajınız oluyor. Fakat 3080 TI'in performansı daha iyi. 11400F her oyunda yetişemeyebilir, fakat yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı