RX 6900 XT vs RTX 3080

Render alırkende DLSS işe yaramıyor @Cihen böyle bir durumda forumda da gereksiz düşmanlık yok bilinen var konuşuluyor ikisi de güzel kartlar lakin bir gerçekte bulunmakta her zaman.
Render konularında da NVIDIA daha önde 😀😀

Hocam DLSS 3.0 desteği 3.000 serisine gelmeyecek bildiğim kadarıyla. AMD FSR teknolojisini daha da geliştirip 6.000 serisinden kesmesse AMD almak daha mantıklı değil mi?
Evet 3000 serisine gelmeyecek, ben AMD alınmaz demiyorum, RT performansı için NVIDIA tercih edilmeli diyorum.

Render yapılacaksa bir kere zaten Nvidia alınmalı. DSR konusunda da 3000 serisi için DSR 2.0 geliştirilmeye devam edecek. Nvidia hepten 3.0'a yoğunlaşmadı. Dolayısıyla zamanla iki teknoloji de gelişmeye ve daha iyi olmaya devam edecektir. RT noktasındaki performansı zaten daha iyi.

Açıkçası ben RTX3080 tercih ederdim, daha tutarlı bir kart. Ancak hem yeni 4000 serisi hem de AMD'nin yeni 7000 serisi çıkacak.

Beklemekte yarar olabilir. Ben de 3070 düşünüyordum ancak şu an bekliyorum.

Ray tracing için AMD alınmaz ben bizzat kullanan birisi olarak söyleyeyim. Ama açıkçası 3-5 oyunun desteklediği bir teknolojiden faydalanma uğruna daha güçsüz kart takmanın da bir manasını göremiyorum. Bence 6900XT daha mantıklı. (genele vurulduğunda)
Az oyun destekliyor derken de açıp kapatma seçeneğinden bahsetmedim. Ciddi grafik farklı oluşturan oyun sayısı yeterli değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı