RX 6900XT sistemde coil whine mı var?

Nihat90

Hectopat
Arkadaşlar XMP kilidini açtım, 3600MHz çektim PC'yi. Oyunlardan atma yaşadım. Neyse tekrar kapadım, 2666MHz kendini geri çekti. Bilgisayarı yeniden başlattım. Oyunlarda ses gelmeye başladı, dedim coil whine başladı galiba. Kasam 1 haftalık ama FurMark'da teste soktum, tık ses yok. Ekran kartından ses nereden geliyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda ses gelmeye başladı çok geniş bir cümle. Ekran kartından geldiğinin kesin kanıtı olamaz ki CW sorunu daha da zor anlaşılır.

BIOS sıfırlayıp tekrar XMP'yi açmayı deneyin.

Ekstra olarak sisteminizdeki CPU - CPU soğutucu - GPU ve modelini de paylaşırsanız az çok daha net fikir ortaya koyabiliriz.

Oyunlarda ses gelmeye başladı çok geniş bir cümle. Ekran kartından geldiğinin kesin kanıtı olamaz ki CW sorunu daha da zor anlaşılır.

BIOS sıfırlayıp tekrar XMP'yi açmayı deneyin.

Ekstra olarak sisteminizdeki CPU - CPU soğutucu - GPU ve modelini de paylaşırsanız az çok daha net fikir ortaya koyabiliriz.
i5 12600k işlemci

MSI MAG CoreLiquid 240R V2 Sıvı Soğutucu​

Msi 6900xt ekran kartı

BIOS sıfırlayın. Ardından XMP'yi açın.

DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp son sürücüyü indirip kurun.

Ek olarak yanlış hatırlamıyorsam o sıvı soğutucuda ses sorunu yaşayan insanlar oluyordu, eğer öyleyse sıvı soğutucudan da kaynaklı olabilir. Yine de siz dediğim yöntemleri uyguladıktan sonra kontrol edin.

BIOS sıfırlayın. Ardından XMP'yi açın.

DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp son sürücüyü indirip kurun.

Ek olarak yanlış hatırlamıyorsam o sıvı soğutucuda ses sorunu yaşayan insanlar oluyordu, eğer öyleyse sıvı soğutucudan da kaynaklı olabilir. Yine de siz dediğim yöntemleri uyguladıktan sonra kontrol edin.
Sıvı sogutucu v2 versıyonu bunlar problemsız olan seri pc 10 gunluk zaten XMP kilidini actım oyunlardan atma yasıyordum sonra tekrar kapadım yenıden baslattm ekran kartı coil whine vermeye basladı buyuk ıhtımal problem bu cok sacma

O da bir seçenek tabii ki. BIOS güncellemediyseniz güncellemeyi de deneyebilirsiniz ekstra olarak.
Güncelledim bu ay çıkmış sürüm şuan yapmam gereken birşey varmı?
Furmarkda stresde ses cıkarmayıp pubg warzone coil benzeyen ses almam acayip.
Güncelledim bu ay çıkmış sürüm şuan yapmam gereken birşey varmı?
Furmarkda stresde ses cıkarmayıp pubg warzone coil benzeyen ses almam acayip.
Birde 12600k 6900xt sisteme 850w guc kaynagı kullanıyorum bu yuzden olabılr mı bı yerde okudum ama?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı