RX 6900XT WattMan hatası

• Konuyu başlatan yakoo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 58
  • Görüntüleme 9.344

yakoo

Hectopat
Merhaba. Yeni aldığım XFX merc RX 6900 XT kartımı günlük kullanırken hiçbir sorunum yok. Fakat bilgisayarı yeniden başlattığımda sağ altta WattMan yazıp Radeon ayarları sıfırlanıyor. Kartta herhangi bir sıkıntı yaşamama rağmen bu durum moralimi bozdu. 14 günü geçmedi kartı alalı. Sizce ne yapmalıyım ileride bir sorun çıkarır mı bu durum?

@517066 eleştirilme sebebiniz belli, 6000 serisini 500 ve 5000 serisi ile karıştırıyorsunuz. Çözüm söylemeden direkt NVIDIA'ya geçin diyorsunuz. Fanboy olun veya olmayın bu eleştirilecek bir şey.

Emin olun şu an NVIDIA kullanıyor olsaydım da bunların aynısını söylerdim, işini iyi yapana hakkını teslim etmek gerek ve AMD 6000 serisinde dersine sürücüler konusunda iyi çalışmış. Dediğim gibi 6000 serisinde bu forumda gördüğüm 4. konu.

Stabil olup olmadığını bilmeden bu tür işler yapmayın, Ryzen Master'daki tüm ayarları sıfırlayın ve tekrar deneyin. Sistemde hiçbir OC olmasın.

Sıfırladım şu an Ryzen Master'ı. Herhangi bir sıkıntı yok gibi duruyor. 1 gün kullanayım bir sıkıntı var mı bakayım hocam.
AMD ekran kartı almayın dediğimde AMD hayranları tarafından eleştiriliyorum. NVIDIA hayranı değilim, 13 yıldır AMD ekran kartı kullanıyorum. Sadece mantıklı tavsiye vermeye çalışıyorum. Elindeki RX 6900 XT iade edip GeForce RTX bir ekran kartı almanı öneririm.

Bundan önce 1 senedir 6700XT modelini kullanıyordum. Coil whine dışında herhangi bir sıkıntı çekmedim. İnanılmaz da memnundum. Bu sorunumun da asıl kaynağı sanırım işlemciye yaptığım OC wattmana yol açtı dolaylı yoldan. Kartlık bir durum yok gibi gözüküyor.

RX 6000 serisi hakkında şimdiden birkaç tane wattman hatası konusu oluştu. Bir de bu hatayı alıp Technopat üyesi olmayanlar var. Diğer ülkelerden de bu hatayı alanları hesaba katarsak ne kadar yüksek rakam olacağını tahmin edersiniz. Burada en pahalı AMD ekran kartından bahsediliyor. O kadar para verip böyle şeyler yaşamak iyi olmazdı.

RX 6000 serisi hakkında şimdiden birkaç tane WattMan hatası konusu oluştu. Bir de bu hatayı alıp Technopat üyesi olmayanlar var. Diğer ülkelerden de bu hatayı alanları hesaba katarsak ne kadar yüksek rakam olacağını tahmin edersiniz. Burada en pahalı AMD ekran kartından bahsediliyor. O kadar para verip böyle şeyler yaşamak iyi olmazdı.

Ben sadece TP'ye bakmadım, DA foruma da baktım. SDN foruma üye olmadan baktım, çok forum gezdim ama 6000 serisi ile ciddi bir WattMan hatası sayısı 4 falan. Ki hepsi de 6000 serisinin ilk çıkan kartları, 6600 XT yok.

Neyse, konumuz WattMan'in tarihçesi değil.

Sıfırladım şu an Ryzen Master'ı. Herhangi bir sıkıntı yok gibi duruyor. 1 gün kullanayım bir sıkıntı var mı bakayım hocam.

Güzel, bu şekilde kalsın. 1 gün ekran kartını ve sistemi iyice kullanın, sorun çıkmazsa hata kaynağını bulduk demektir.

Wattman hatası bir şekilde donanımla ilgili diye biliyorum. Zamanında RX480'de çok çektim. Mümkünse iade edin. Nvidia'da bu Wattman hatasının dengi hata kodu nedir bilmiyorum ama RTX 2060 ve sonrasında RTX 2070'de bir hata görmedim. RTX 3000 kartlar ilk çıktığında hata, çökme vs. oluyordu. 1 ay oldu olmadı bir güncelleme ile çözdü ya da ürün değişimi ile temizlendi o kartlar. Fırsatın varken çözümü bekleme iade et. AMD o konuda sicili parlak değil.

Neden herkes çözüm üretmek yerine direkt iade etmeyi öneriyor? 500 ve 5000 serisinin bir üyesi değil ki 6900 XT, çözüm bulamazsak kart hakkında konuşuruz ama kısa yoldan iade et diyerek bir çözüme ulaşamayız.

Bundan önce 1 senedir 6700XT modelini kullanıyordum. Coil whine dışında herhangi bir sıkıntı çekmedim. İnanılmaz da memnundum. Bu sorunumun da asıl kaynağı sanırım işlemciye yaptığım OC wattmana yol açtı dolaylı yoldan. Kartlık bir durum yok gibi gözüküyor.

OC'yi kaldırın, DDU ile sürücünüzü silip baştan temiz kurulum yapın. Sorun düzelirse OC kaynaklı olduğu kesindir.
Neden herkes çözüm üretmek yerine direkt iade etmeyi öneriyor?

Konu sahibi OC yaptığını başlıkta belirtmediği için. Diğerleri adına yorum yapamam, kendim bana verilen sınırlı bilgi ile böyle bir mantık yürüttüm.

Son düzenleme:
Wattman bildirimi bir probleme işaret olmayabilir. Stok halde uygulamalarda veya boşta problem yoksa takılmayın. Bir terslik varsa siz de hissedersiniz. Yetersiz güç, XMP ve stabil olmayan CPU hız aşırtması çökmelere neden oluyorsa bu bildirimi görürsünüz. Kartta donanımsal bir hata varsa Wattman'ın bildirimine ihtiyaç yok, sıkça siyah ekrana atar. Muhtemelen hızlı başlatmadan kaynaklı bunu görüyorsunuz. 5000 serisinde düzelttiler, 6000'de niye hala var acaba. Belki de OS kaynaklıdır. Uygun fiyata aldıysanız iade etme gibi saçma bir hareket yapmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı