Çözüldü RX 7600 R5 5500 sistem Valorant düşük FPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Alperendemirr

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
16 GB Single 3200 MHz CL18
Ekran kartı
RX 7600
Anakart
MSİ B450M-A PRO MAX II
İşlemci
Ryzen 5 5500
Valorant'ta en yüksek ayarlarda 100-150 FPS arası değerler alıyorum. Grafikleri düşürdüğüm zaman da FPS değişmiyor. İnternete bakıyorum benim işlemcim ve ekran kartımla 250-350 arası FPS alıyorlar. Ne yapmam lazım?

Çözüm
Ayarlarınız farklı olabilir.

En düşük ve en yüksek grafiklerde denedim ikisinde de FPS olması gerekenden düşüktü ama sorunun çözümünü buldum. Çözümü ise şu şekilde:

AMD'nin sitesinden driverı indirirken web driverını değil de WHQL yazan driverı indiriyoruz ondan sonra kurulumda ek seçeneklere girerek Full install yazan kısmı minimal install yapıyoruz. Driverın içinde tonla gereksiz performansı düşüren şey olsa gerek ki minimal install olarak indirdiğim zaman driverı 80 FPS fark etti.

Sistem laptop mu hocam?

Masaüstü.
Birkaç FPS yükseltme olayı var Valorant işlemci oyunudur işlemcine göre FPS ve performans alırsın işlemci çekirdeklerini BIOS'tan Full'e çek Steam'de losses scaining gibi bir uygulama vardı ve performansı şaha kaldırıyordu onu da deneyebilirsin ve son olarak grafik ayarlarını düşüğe çek bloomu kapat yükselecektir.

Aynı sorunu CS 2 de yaşıyorum FPS'im 200 250 YouTube'dan izlediğimde 350 alıyorlar minimum.

CS2dede FPS'im çok düşüktü 80leri görüyordum sildim sonra oyunu şimdi de Valorant'ta yaşıyorum.

Birkaç FPS yükseltme olayı var Valorant işlemci oyunudur işlemcine göre FPS ve performans alırsın işlemci çekirdeklerini BIOS'tan Full'e çek Steam'de losses scaining gibi bir uygulama vardı ve performansı şaha kaldırıyordu onu da deneyebilirsin ve son olarak grafik ayarlarını düşüğe çek bloomu kapat yükselecektir.

Rekabetçi oyunda Lossless Scaling niye kullanayım ki kullanacak olsam AFMF 2 driverını indirir kullanırım gecikmesi düşük en azından.

Ayarlarınız farklı olabilir.

En düşük ve en yüksek grafiklerde denedim ikisinde de FPS olması gerekenden düşüktü ama sorunun çözümünü buldum. Çözümü ise şu şekilde:

AMD'nin sitesinden driverı indirirken web driverını değil de WHQL yazan driverı indiriyoruz ondan sonra kurulumda ek seçeneklere girerek Full install yazan kısmı minimal install yapıyoruz. Driverın içinde tonla gereksiz performansı düşüren şey olsa gerek ki minimal install olarak indirdiğim zaman driverı 80 FPS fark etti.

Sistem laptop mu hocam?

Masaüstü.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı