RX 7600 sistem düşük performans veriyor

Benes0606

Femtopat
Ryzen 5 5500 işlemci ve RX 7600 sistemim var. XMP açık. Çift kanal bellek kullanıyorum. BIOS güncel. Tüm sürücüler güncel ve DDU ile kaldırıp en son sürümü yükledim. Aşırı derecede FPS düşüyor. Kullanımlar hep %60-70 civarı geziniyor. Sıcaklıklar 60 dereceyi geçmiyor. RX 7600 kötü mü sizce?

Bu konular beni aşar hocam, sadece fikir olsun diye yazdım. Kartta problem olduğunu düşünmüşsünüz ya ondan.

Valorant'ta bile sorun yaşıyormuş, RX 7600 ve R5 5500 için çerez oyun.

Mavi ekranı aslında sürücüyü güncelledikten sonra görmüştüm. Bende sürücü yaptı herhalde deyip DDU ile kaldırıp temizinden kurup tekrar aynı hatayı verecek mi diye uğraştığımda sorun çıkmamıştı.

RDR 2'de normaldir, çok gereksiz FPS yiyen ayarlar var Rockstar oyunlarında.
Bende RX 7700XT var her şeyi full yapınca 50-70 arası alıyorum. Custom ayar çekince ise 80 civarı.

Hocam onu anlarım belki ama Valorant'ta donmaya sebebiyet verebilecek nasıl bir ayar olabilir ki? Her şeyi en düşüğe çektiğim zamanda bu donma ve kasmalar devam ediyor.

Hocam onu anlarım belki ama Valorant'ta donmaya sebebiyet verebilecek nasıl bir ayar olabilir ki? Her şeyi en düşüğe çektiğim zamanda bu donma ve kasmalar devam ediyor.
Benim RTX 3060 Ti ve R5 5600 kullanan arkadaşım tıpatıp aynısını yaşıyordu, hala da çözemedik.
Umarım çözüme kavuşur hocam.

Sorun yaşamadığım oyun neredeyse yok hocam. Valorant oyununda bile arada donma sorunu yaşıyorum. Bugün bilgisayarı kapatırken mavi ekran bile verdi.
PSU modeli nedir, SSD mevcut mu ve kullanımda mı? tüm parçalar yeni mi 0 mı aldınız yani? Tüm sürücüler doğru bir şekilde kuruldu mu? Undervolt/overclock gibi işlemler yapmaya çalıştınız mı? İşlemci soğutucusu yeterli mi ve düzgün monte edildi mi?

Benim RTX 3060 Ti ve R5 5600 kullanan arkadaşım tıpatıp aynısını yaşıyordu, hala da çözemedik.
Umarım çözüme kavuşur hocam.

Arkadaşımın sistemi benim sistemime göre daha zayıf olmasına rağmen ( RTX 2060 + 3600 ) daha akıcı oynuyor. Sanırım AMD ekran kartı aldığıma pişmanım.

Hocam sistemim bu. Anakartı Gigabyte yaparak almıştım. PSU da birkaç güne Enermax Max III Pro ile değişecek. Konusunu da açmıştım aslında ama kimse yazmamıştı.

Not: Ben alırken bu sistem daha düşük fiyata 5500 ile satılıyordu. Sonradan 5600 geçmişler ama fiyatta artmış.

Arkadaşımın sistemi benim sistemime göre daha zayıf olmasına rağmen ( RTX 2060 + 3600 ) daha akıcı oynuyor. Sanırım AMD ekran kartı aldığıma pişmanım.
Hocam sorunun ekran kartında olduğunu sanmıyorum. Bu tarz problemlerin en büyük kaynağı PSU veya depolama aygıtı olur genelde. Sizin durumunuzda donanımsal bir sıkıntı olduğunu da düşünmüyorum. Anakart BİOS güncellemesi yapın, ramleri sök tak yapın ve expoyu kapatıp öyle deneyin.

Hocam sorunun ekran kartında olduğunu sanmıyorum. Bu tarz problemlerin en büyük kaynağı PSU veya depolama aygıtı olur genelde. Sizin durumunuzda donanımsal bir sıkıntı olduğunu da düşünmüyorum. Anakart BIOS güncellemesi yapın, RAM'leri sök tak yapın ve EXPO'yu kapatıp öyle deneyin.

Anakart kaynaklı olabilir mi acaba? Colorful B450M K yerine Gigabyte A520M-K yapmıştım sistemi. B serisi anakartlara daha iyi diyorlardı forumda.

Hocam sistemim bu. Anakartı Gigabyte yaparak almıştım. PSU da birkaç güne Enermax Max III Pro ile değişecek. Konusunu da açmıştım aslında ama kimse yazmamıştı.

Not: Ben alırken bu sistem daha düşük fiyata 5500 ile satılıyordu. Sonradan 5600 geçmişler ama fiyatta artmış.
AMD almaya pişman olacak bir şey yok hocam, ben de kullanıyorum hatta aynı 7000 serisinden iki farklı kart ama gayet memnunum, gram sorun yaşatmadı bana.
Sistemde herhangi uyuşmayan bir şey vardır, vardır illa bi sebebi.

Aslında yeni PSU gerekli mi diye düşünüyorum. Çünkü elimde Aerocool VX 500 Plus güç kaynağı da kutusunda duruyor. Sistem uygun fiyata geliyor bir de değişmek için kasayı da değiştirince tuzlu fiyat çıkıyor diye ellememiştim.

AMD almaya pişman olacak bir şey yok hocam, ben de kullanıyorum hatta aynı 7000 serisinden iki farklı kart ama gayet memnunum, gram sorun yaşatmadı bana.
Sistemde herhangi uyuşmayan bir şey vardır, vardır illa bir sebebi.

Bilmiyorum ama moralimi bozdu bu sistem hocam. Yani güçlü sistem mi aldım yoksa çöp sistem mi aldım diye kafam karıştı. Eski sistemimde 1070 ve i5 9. nesil vardı onda bile böyle drop yaşadığımı hatırlamıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı