Çözüldü RX 7600 Sistemde Görüntü Gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TechnUmut

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben sistem yükseltemesi yaptım. İlk önce Ryzen 5600 işlemcim geldi kurulumunu yaptım çalıştı sorun yok. Ertesi gün RX 7600 ekran kartımı taktım her şey çalışıyor ama görüntü gelmiyor. DDU ile eski driverları sildim olmadı. İşlemci RAM SSD kablosu gibi şeyleri takıp çıkardım olmadı. Görüntü alamıyorum. BIOS güncel. Ne yapacağım ben? Tek çözüm olarak ekran kartını başka bir sistemde çalışıp çalışmadığına baktıracağım. Eğer çalışırsa DisplayPort to HDMI kablosu bulup takacağım artık son çarem bu. Ancak ben sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Aklıma başka bir şey gelmiyor artık. Sistemim bu şekilde. Ryzen 5600, GTX 1050 Ti, 16 GB 3200 MHz RAM, High Power 700W 80+, Gigabyte AB350 Gaming 3 monitor Samsung LS27R350FHMXUF (S27R350) Monitör

Son düzenleme:
Çözüm
Görüntü kablosu ve CSM ayarı ile alakalı olabilir, gücü kesip BIOS pilini çıkarıp BIOS sıfırlayın, 2. Olarak başka bir görüntü kablosu ile denemek lazım.
RX7600'e PCI güç soketini taktınız mı?
6 + 2 lik kablo var. Hepsini taktım zaten. Ekran kartının fanları dönüyor. Sorun yok onda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistemin videosu bu şekilde. @Marix

Şu an GTX 1050 Ti ile sistem çalışıyor. CSM ayarı ile alakası nedir anlayamadım. BIOS sıfırlamayı da denedim olmadı. Acaba yazılımsal sorun olabilir mi? Son çare ekran kartını başka sistemde deneyip başka görüntü kablosu kullanacağım.

CSM de PCI kısmı legacy ise görüntü vermeyebilir,M Yazılımsal olup olmadığını, sistemdeki diskleri söküp sistemi açıp anlayabilirsiniz.
@Marix Bu ayarları değiştireyim mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20230714_141001.jpg
    109,7 KB · Görüntüleme: 92
7500 liralık ekran kartını 35 liraya aldığım HDMI kablosu çalıştırdı. Teşekkür ederim @Marix .

Dosya Ekleri

• IMG_20230714_162036.jpg
    144,4 KB · Görüntüleme: 94

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…