- RAM
- 32 GB (16x2)
- SSD veya HDD modeli
- TwinOS 1TB
- Ekran kartı
- 7600 XT 16GB
- Anakart
- GIGABYTE A520MK V2
- İşlemci
- R5 5600X
Merhaba öncelikle iyi günler dilerim. İlk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum elimde de somut bir şey yok anlatacağım umarım yanlış anlatmam sizler de anlarsınız. Sorunum şu; Windows 11 Pro kullanıyorum. Bilgisayarda ne zaman bir şeyler yapsam en ufak bir oyuna girsem mesela GTA 5, FiveM, Valorant vb. oyunlara girsem Discord'um her şekilde arkada açık oluyor Alt Tab attığımda ise bayağı bir donuyor. Mesela FiveM de ekran kartı kullanımım %85-90 arası CPU kullanımı da %55-60 arası. Valorant'ta bu değerler daha da az. Donuyordan kastım da şu Alt Tab atıyorum mesela Google'dan bir şey açacağım ekranı aşağı indiriyorum resmen erkan bölünüyor. Google'nin bir parçası aşağıda kalıyor diğer parçası iniyor bu olay sadece Google de değil diğer uygulamalarda da oluyor örneğin Discord, Visual code Studio gibi. Acaba işlemcim çok ısınıyor ondan mı dedim gittim sıvı soğutma aldım. İşlemci %80 dereceleri görüyordu şu an Max 65 dereceyi görüyor. 3 kere format attım ama bu sorunu hala çözemedim. Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı varsa çözdü mü veya sebebi ne olabilir? Bu sorun tam ekrandan küçük ekrana alınca çözülüyor sonra küçük ekranda da oluyor.