RX 7700 XT için işlemci önerisi

rdvnslmz

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 7700 XT -R7 9700 X- DDR5 32GB RAM- MSI GAMİNG PLUS WİFİ ANAKART
Herkese merhaba. RX 7700 XT aldım. 2K monitör ile birlikte. Ama Rainbow'da darboğaz yaşıyorum, işlemcim i5 12400F 1 yıl önce almıştım.
Black Desert Online'de falan darboğaz yaşamadım ama. İşlmeciyi değiştirmeliyim diye düşündüm. Sizce ne almalıyım? Bütçe 10k.

Darboğaz yaşaman mümkün olmamalı. Özellikle 2k'da.

Oyunu vulkan modunda açıp dediğim ayarları yaparsan baya yüksek fps alırsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1920X1080P çözünürlükte 5:4 en boy oranına al. Bu videodaki ayarları yap. Ben 5600X ve 3070Tİ ile benchmarklarda 370FPS civarı alıyorum. Real time gameplay ise ortalama 340-370 arası.

Ayrıca rainbow için okadar da işlemci değiştirmelik durum yok. 165FPS sonrası aşırı fark yaratmıyor rainbow'da.

Boşuna işlemcini değiştirme.

O işlemci ile sorun olmaması lazım. Hele 2K'da.

Oyun işlemci ağırlıklı ise ayar düşürmekten kaynaklanıyor olabilir.

Ayarları yükseltin darboğaz gidebilir. Oyun hakkında bilgim olsa yardımcı olurdum o konuda.

Mutlaka bir sebebi vardır. Yoksa işlemci o ekran kartı için güçsüz değil.

Hocam bende şaşırdım ama Rainbow'da işlemci yüzde 80 üstü

Rainbow 6 Siege tarzı oyunlar zaten o kadar da sisteme yüklenmiyorlar ayrıca işlemciden daha fazla yük alırlar. Ekran kartı o kadar kullanmaz. FPS'niz belirli miktarın üzerindeyse dert etmeyin zira 7800x3D taksanız dahi darboğaz yapabilir.

5800X3D benchmarkında dahi 1080P'de işlemci kullanımı daha azken ekran kartına tam yük binmemiş. R6 işlemci odaklı bir oyun dert etmeyin boşuna.

bilgiler için teşekkür ederim.

Fiyatı çok yüksek 13600KF'nin 14. nesil ile aynı paraya gelmiş.

Drop, takımla, stuttering olmuyorsa dert etme bir süre. Bu oyun işlemci sömürüyor. R6 genelde low grafiklerde oynanır bir de low ayarlarda oynadığını varsayarak "sıkıntı yapma" diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…