RX 7700 XT için işlemci önerisi

14. nesil işlemciler kötü zaten. Güç tüketimini epey arttırıp yok denecek kadar bir performans artışı sağlıyor. Intel sırf boş geçmemek için çıkarttı. O yüzden 13. nesil önerdim.
AMD tarafına geçebilirseniz 5800X3D öneririm. Mükemmel bir işlemcidir kendisi.

Drop, takımla, stuttering olmuyorsa dert etme bir süre. Bu oyun işlemci sömürüyor. R6 genelde low grafiklerde oynanır bir de low ayarlarda oynadığını varsayarak "sıkıntı yapma" diyorum.
hocam apex legendsi indirdim yine dar boğaz yapıyordu ve çok fazla takılma yapıyordu. işlemci yüzde 90 yada 100 falan kullanıyordu 2k da

14. nesil işlemciler kötü zaten. Güç tüketimini epey arttırıp yok denecek kadar bir performans artışı sağlıyor. Intel sırf boş geçmemek için çıkarttı. O yüzden 13. nesil önerdim.
AMD tarafına geçebilirseniz 5800X3D öneririm. Mükemmel bir işlemcidir kendisi.
tamamdır hocam teşekkürler

O işlemci ile sorun olmaması lazım. Hele 2K'da.

Oyun işlemci ağırlıklı ise ayar düşürmekten kaynaklanıyor olabilir.

Ayarları yükseltin darboğaz gidebilir. Oyun hakkında bilgim olsa yardımcı olurdum o konuda.

Mutlaka bir sebebi vardır. Yoksa işlemci o ekran kartı için güçsüz değil.
hocam apex legendsi indirip denedim yine darboğaz vardı ve oyunda çok fazla takılmalar oluyor işlemci 90 100 falan kullanıyordu 2kda full ayarlar

AMD tarafına geçebilirseniz 5800x3D öneririm. Mükemmel bir işlemcidir kendisi.

Hocam neden 5800x3D ye geçsin ki çok saçma? AM4 soket artık öldü bir kere daha yeni mimari işlemci çıkmayacak elinde hazırda LGA 1700 soket var onu satıp eski soket alacak anakartı işlemcisi ve 5800x3D de pahalı bir işlemci.
@rdvnslmz geçebileceğiniz en mantıklı seçenek 14600KFDir ve 12. nesilden son kez yükseltme yapılabilir hocam kendim Ryzen 7000 serisi kullanan biri olarak söyylüyorum AMD alacağım diye 2024'e girerken eski soket e geçmek para istrafı olacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam neden 5800x3D ye geçsin ki çok saçma? AM4 soket artık öldü bir kere daha yeni mimari işlemci çıkmayacak elinde hazırda LGA 1700 soket var onu satıp eski soket alacak anakartı işlemcisi ve 5800x3D de pahalı bir işlemci.
@rdvnslmz geçebileceğiniz en mantıklı seçenek 14600KFDir ve 12. nesilden son kez yükseltme yapılabilir hocam kendim Ryzen 7000 serisi kullanan biri olarak söyylüyorum AMD alacağım diye 2024'e girerken eski soket e geçmek para istrafı olacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

5800X3D'ye geçme konusunu zaten "yapılabiliyorsa" dedim. Yapılamaz diye zaten Intel işlemci de önerdim. Evet yeni anakart alma kısmı halihazırda elinde anakart yoksa satıp geçmek saçma ama işlemcisinin performansından memnun değilse yapılabilecek bir değişiklik.
AM4 soketin ölmesi konusu platforma yeni işlemci takmak isterseniz önemli ama zaten bu işlemci uzun yıllar götürür.
Fiyat konusunda 5800X3D ve 13600K aşağı yukarı şuan aynı fiyat, pahalı değil. Ve 5800X3D daha iyi.
Intel tarafına gelirsek 13600KF öneririm. 14. Nesil çıkmış olmak için çıktı ve kayda değer bir performans artışı sağlamıyor.
O yüzden 13600KF önerdim. Öte yandan 15. nesilden umutluyum. Bekleyebiliyorsanız bekleyin, yoksa 13. nesli tercih edin.

5800x3D'ye geçme konusunu zaten "yapılabiliyorsa" dedim. Yapılamaz diye zaten Intel işlemci de önerdim. Evet yeni anakart alma kısmı halihazırda elinde anakart yoksa satıp geçmek saçma ama işlemcisinin performansından memnun değilse yapılabilecek bir değişiklik.
AM4 soketin ölmesi konusu platforma yeni işlemci takmak isterseniz önemli ama zaten bu işlemci uzun yıllar götürür.
Fiyat konusunda 5800x3D ve 13600K aşağı yukarı şu an aynı fiyat, pahalı değil. Ve 5800x3D daha iyi.
Intel tarafına gelirsek 13600KF öneririm. 14. nesil çıkmış olmak için çıktı ve kayda değer bir performans artışı sağlamıyor.
O yüzden 13600KF önerdim. Öte yandan 15. nesilden umutluyum. Bekleyebiliyorsanız bekleyin, yoksa 13. nesli tercih edin.

5800x3D birçok oyun testinde de görüldüğü üzere bir tık 13600K'nın gerisindedir daha iyi değil çoklu işlemlerde söylemiyorum bile. Bağımsız test sonuçları mevcut zaten.
Evet 14. nesil i7 14700K harici büyük iyileştirme sunmasada 13600K ile 14600k fiyatı aynı iken kimse gidip de 13600K almaz aynı watt değerinde 14. nesil silikon kalitesi ve optimizasyon nedeniyle daha az ısınıp 200 MHz de olsa daha iyi değer veriyor. Intel global olarak fiyat düşürür de 13600K 7-8 bandına gelse dediğiniz gibi düşünürdüm. Ayrıca B550 5800x3D parasına ben gidip AM5 sistem topladım 7500F 7600'ün 58003D'den çok da aşağıda kalır yanı yok çoğu testte.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı