RX 7700 XT ile RDR2 oynanırken 80 derece olması normal mi?

Kasa hava akışını güçlendirmeye çalışın 1-2 derece belki daha fazla yardımcı olacaktır. Önden hava alacak, arkadan ve üstten egzoz görevi görecek şekilde havayı üfleyecek şekilde fanları yerleştirin. Ekran kartı fanları otomatikteyse manuel değişiklikler yapabilirsiniz. Benim derece miktarı kadar fan hızı çalışıyor yani 75 dereceyi görürse %75 hızında çalıştırıyorum yaz ayları boyunca böyle yapacağım bu dediklerimi yaptığımda RTX 4070 Superi GoW oynarken 82 dereceden 72-73 derecelere kadar çektim. Mutlaka size de yardımı olur. Yazdan sonra havalar serinlemeye başlayınca fan ayarlarını otomatiğe alıp devam etmeyi düşünüyorum.
Benim rx6600 gow yüksek ayarlarda 65 i geçmiyor seninki nasıl 80 lerde ( fan ayarı yaptığımda 55 e kadar düştü)

Garantisi devam ediyorsa gönderin gitsin. Uğraşmayın macunu, pedi, fanı ile falan derim..

Pulse RX7700 XT kullanıyorum RDR2'de maksimum %53 fanda 67 dereceyi görmüştüm.

Hangi mevsimde ama bence içinde bulunduğumuz bu yaz aylarında normal yani nasıl normal PC'nin bulunduğu oda güneş görüyor ve çok ısınıyorsa PC'nin yan kapakları kapalı ise normal. RX 6800 XT TUF modeli var bende kışın 68-69 dereceyi geçemezken şu an çok zorladığımda 75-76 alıyorum.

Hocam benden size ufak birkaç öneri olacak ev müsait ise PC'nin iki yan kapağınıda açın biraz fazla tozlanır yakındaki bir benzinlikte hava makinesında halledersiniz PC'nin yanmasından iyidir. Bulunduğu oda güneş görüyor ve çok ısınıyorsa ve evde serin bir oda varsa imkanda varsa yer değiştirebilirsiniz.

Aslında çözümü çok basit. Sıfır zahmet ve maliyet ile AMD arayüzünden undervolt yapmak. AMD kartları varsayılan olarak ihtiyacının çok üstünde voltaj değerleriyle fabrikadan çıkıyor. Undervolt yapmadığım AMD kartım olmadı öyle söyleyim. Hatta o kadar yüksek geliyor ki mevcut XFX RX6600'ıma undervolt yapıp üstüne çıtırından OC yaparak kullanıyorum. İki yıldır daha sorun olmadı. Biraz deneme yanılma ile stabil voltaj değerini bulup oradan devam edeceksin. Hem termal macunu yenilemek gibi garanti dışı bırakacak bir durum da değil ve oldukça etkili bir çözüm.

Sapphire Pulse model değil mi? 80 derece yeni nesil ekran kartlari için yüksek bir sıcaklık, GTX 1080 Ti, RX 5700 XT döneminde değiliz.

ASUS Dual Radeon RX 7700 XT OC 12 GB GDDR6 192 bit.

Hangi RX7700 XT? Kart modelini yazıyorsunuz markasını yazmıyorsunuz. Kart markasını da yazın.

ASUS Dual Radeon RX 7700 XT OC 12 GB GDDR6 192 bit​

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı