Çözüldü RX 7700 XT sistemde glitch olmasına rağmen ekran kaydı alınabiliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

D3 Vitamin

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime H510M-E
Intel i5 11400F
Afox 2060 Super
XPG Spectrix D50 2X16 3200 MHz CL16
James Donkey JD10240 SSD 1 TB
NZXT H510 CA-H510B-BR
Bitfenix BP-BP600ALNN-9R 600W 80+
ViewSonic VX2780J-2K
Meslek
Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi
RAM
XPG Spectrix D50 2x16 3200 MHz CL16
SSD veya HDD modeli
James Donkey JD1024
Ekran kartı
Gigabyte RX 7700 XT
Anakart
ASUS Prime H510M-E
İşlemci
i5 11400F
Merhaba, son 2-3 aydır video izlerken ekranda glitchler çıkmaya başladı. 3-4 gün önce bilgisayarı sıfırladım, Windows 11'e geçtim, yine devam etti. İşin garip yanı, donanımsal hata olmasına rağmen ekran kaydı alabiliyor olmam. Bilemiyorum, belki ekran kartımda sorun vardır. Ne yapmam gerek, nasıl düzeltebilirim? Sürücüler güncel, ekran kartım Gigabyte RX 7700 XT ve 2024 Şubat'tan beri kullanıyorum. Glitch içeren video >>
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1761664493496.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Nasıl kapatacağım nereden kapatılıyor böyle bir ayar açmadım diye hatırlıyorum.

Hocam donanım hızlandırma ayarı sağ üstte üç çizgi var ona tıklayın ayarlar kısmına gelin sonra sistem diye bir yer olacak oradan donanımsal hızlandırma kullan ayarını kapatabilirsiniz ama üstte dediğimi yaparak, bu ayarı kapatmadan da çözebilirsiniz.
Bu driver kaynaklı bir sorun donanım hızlandırmasını kapatarak çözebilirsiniz.
Ayrıca donanım hızlandırma ayarını kapatmadan da düzeltmenin bir yolu var: Tarayıcı arama kısmına gelin ''chrome//flags'' yazın ve enterlayın sonra Force color profile yazın sRGB linear olarak ayarlayın.

Bu driver kaynaklı bir sorun donanım hızlandırmasını kapatarak çözebilirsiniz.
nasıl kapatacağım nereden kapatılıyor böyle bir ayar açmadım diye hatırlıyorum

Nasıl kapatacağım nereden kapatılıyor böyle bir ayar açmadım diye hatırlıyorum.

Hocam donanım hızlandırma ayarı sağ üstte üç çizgi var ona tıklayın ayarlar kısmına gelin sonra sistem diye bir yer olacak oradan donanımsal hızlandırma kullan ayarını kapatabilirsiniz ama üstte dediğimi yaparak, bu ayarı kapatmadan da çözebilirsiniz.

Çözüm

Çok teşekkür ederim dediğinizi yaptım mevcut olduğunda grafik hızlandırmayı kullan tikini kapatınca düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı