Çözüldü RX 7700 XT WattMan hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kerpeten

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle AMD ekran kartı alığım için pişman olduğumu belirterek söze başlayayım. Bundan 6 ay önce İtopya'da bir hazır sistemde büyük bir indirim vardı gittim bende aldım. (almaz olaydım.) Sistem elime ulaştı.

Yaşadığım sorunlar;
1- Warzone oynarken ekranın bir kısmı siyah ekran oldu. WattMan hatası aldım.

2- CS2 oynarken ekran beyaz pixeller oluştu.
WattMan hatası aldım.

3- Herhangi bir oyun oynarken oyunun çözünürlüğünü veya grafik ayarlarını değiştirince sistem yeniden başlatılıyor.
(Bazen cızırtı sesi çıkıyor.)

4- Sistem bazen Windows üzerinden kapattığımda kapanmıyor ekran kapanıyor ancak diğer her şey çalışıyor.

5- Oyun bir anda takılıp donuyor ve 5-10 saniye sonra düzeliyor. Ardından oyun tamamen donuyor ve cızırtı sesi geliyor. (altta video bıraktım.)

6- Bu durumu daha yeni yaşadım öndeki mesh filtreye dokundum ve elektrik çarptı ardından ekran gitti geldi. (beni en çok korkutan bu oldu bilgisayar parçalarına zarar gelmiş midir?)

Denediğim çözümler;
  • DDU ile güvenli modda sürücüleri silmek.
  • Windows Update'den gelen sürücüleri silmek.
  • Format atmak.
  • RAM'leri takıp çıkarmak.
Sistemim;
  • AMD Ryzen 5 7600.
  • Gigabyte Radeon RX 7700 XT Gaming OC Edition 12 GB.
  • A620M h Gigabyte DDR5.
  • Corsair 16x2 GB Vengeance DDR5 RAM.
  • Vento VG20A kasa.
  • FSP 650W 80+ Bronze PSU.
  • Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB sıvı soğutucu.
  • Kingston 1TB NV2 SSD.

5. maddede belittriğim sorunun videosu;

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bende Sinerji'den şubat ayında Sapphire Pulse 7900XTX ekran kartı almıştım. 2 hafta öncesine kadar hiçbir problemim yoktu ve sonrasında sendeki hataların birebir aynısını 2 haftadır yaşamaya başladım, henüz çözüm bulamadım. Format attım, RAM'leri değiştirdim vs. yapmadığım şey kalmadı ama oyunlarda çökme oluyor ve oyunlara girdiğimde ekran kartında cızırtılar çıtırdamalar geliyor. Bende garantiye yollamalı mıyım sizce ekran kartı mı?

Vallahi kral ben yollamadım sorunu şu an şu şekilde çözdüm gibi. BIOS'u sıfırladım kral BIOS pilini çıkarıp taktım yani 2 gündür bir sorun yaşamıyorum inşallah yaşamam sen de dene istiyorsan.
Eğer sorunun çözülürse yazarsan çok sevinirim.

Bende Sinerji'den şubat ayında Sapphire Pulse 7900XTX ekran kartı almıştım. 2 hafta öncesine kadar hiçbir problemim yoktu ve sonrasında sendeki hataların birebir aynısını 2 haftadır yaşamaya başladım, henüz çözüm bulamadım. Format attım, RAM'leri değiştirdim vs. yapmadığım şey kalmadı ama oyunlarda çökme oluyor ve oyunlara girdiğimde ekran kartında cızırtılar çıtırdamalar geliyor. Bende garantiye yollamalı mıyım sizce ekran kartı mı?

Kral bir de sürekli mi yaşıyorsun bu olayı yani her girdiğinde kesin oluyor mu bende hep olan bir durum değil bazen oluyor ama sıklıkla.
Öncelikle AMD ekran kartı alığım için pişman olduğumu belirterek söze başlayayım. Bundan 6 ay önce İtopya'da bir hazır sistemde büyük bir indirim vardı gittim bende aldım. (almaz olaydım.) Sistem elime ulaştı.

Yaşadığım sorunlar;
1- Warzone oynarken ekranın bir kısmı siyah ekran oldu. WattMan hatası aldım.

2- CS2 oynarken ekran beyaz pixeller oluştu.
WattMan hatası aldım.

3- Herhangi bir oyun oynarken oyunun çözünürlüğünü veya grafik ayarlarını değiştirince sistem yeniden başlatılıyor.
(Bazen cızırtı sesi çıkıyor.)

4- Sistem bazen Windows üzerinden kapattığımda kapanmıyor ekran kapanıyor ancak diğer her şey çalışıyor.

5- Oyun bir anda takılıp donuyor ve 5-10 saniye sonra düzeliyor. Ardından oyun tamamen donuyor ve cızırtı sesi geliyor. (altta video bıraktım.)

6- Bu durumu daha yeni yaşadım öndeki mesh filtreye dokundum ve elektrik çarptı ardından ekran gitti geldi. (beni en çok korkutan bu oldu bilgisayar parçalarına zarar gelmiş midir?)

Denediğim çözümler;
  • DDU ile güvenli modda sürücüleri silmek.
  • Windows Update'den gelen sürücüleri silmek.
  • Format atmak.
  • RAM'leri takıp çıkarmak.
Sistemim;
  • AMD Ryzen 5 7600.
  • Gigabyte Radeon RX 7700 XT Gaming OC Edition 12 GB.
  • A620M h Gigabyte DDR5.
  • Corsair 16x2 GB Vengeance DDR5 RAM.
  • Vento VG20A kasa.
  • FSP 650W 80+ Bronze PSU.
  • Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB sıvı soğutucu.
  • Kingston 1TB NV2 SSD.

5. maddede belittriğim sorunun videosu;
Wattman'ın kralını yaşayan bir insan olarak söyleyebilirim ki. Neden olduğu cidden belirsiz.

Dünyanın en dandirik oyununu oynarken bile Wattman yemiştim. Sniper Ghost Warrior 2 oynarken de yedim ve Yakuza serisinde 7/24 yiyordum.
Tek çözüm benim için frekans kısmak oldu. 150mhz GPU işlemcisinden kıstım, Yakuza kökten düzeldi. Diğer oyunlar için ise 200 kıstım ve aralıksız 4 saat sorunsuz oynadım.

Ekran kartınız sorunlu olabilir veya Windows'ta saçma sapan bir uygulama sorunludur ama gider Wattman yersiniz. Bir arkadaş Wattman sorununu "gece ışığı" modunu kapatarak çözmüş mesela. Yani ne alaka? Değil mi?
Direk AMD Adrenaline'i sildiğim zamanda ekran kartı kusursuz çalışıyor. Yani AMD GPU Software olarak geçiyor ama burnunu herşeye sokuyor bu uygulama. Genede ekran kartınızın sorunlu olma ihtimali de var, sadece Wattman ne onu öğrenmiş oldunuz bu yazı ile.

WattMan'ın kralını yaşayan bir insan olarak söyleyebilirim ki. Neden olduğu cidden belirsiz.

Dünyanın en dandik oyununu oynarken bile WattMan yemiştim. Sniper ghost Warrior 2 oynarken de yedim ve yakuza serisinde 7/24 yiyordum.
Tek çözüm benim için frekans kısmak oldu. 150MHz GPU işlemcisinden kıstım, yakuza kökten düzeldi. Diğer oyunlar için ise 200 kıstım ve aralıksız 4 saat sorunsuz oynadım.

Ekran kartınız sorunlu olabilir veya Windows'ta saçma sapan bir uygulama sorunludur ama gider WattMan yersiniz. Bir arkadaş WattMan sorununu "gece ışığı" modunu kapatarak çözmüş mesela. Yani ne alaka? Değil mi?
Direk AMD Adrenaline'i sildiğim zamanda ekran kartı kusursuz çalışıyor. Yani AMD GPU software olarak geçiyor ama burnunu her şeye sokuyor bu uygulama. Gene de ekran kartınızın sorunlu olma ihtimali de var, sadece WattMan ne onu öğrenmiş oldunuz bu yazı ile.

Hocam linkteki videodaya bir bakar mısınız? Bence sorun WattMan'dan fazlası çünkü 7000 serisinde WattMan gayet azaltılmıştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam frekans limiti koymayı denediniz mi? Bazen işe yarayabiliyor. Yazılımsal bir hata oluyor genelde. Ben de zamanında yaşamıştım. Limit koyunca düzeliyordu. Kartı takip edin kullanılmaması gereken yerlerde çok yüksek frekanslara çıkıyorsa frekans kısmak çözebilir. Tabi donanımsal olma ihtimali de var. Ama kesin çözümü yok onu söyleyeyim.

Hocam frekans limiti koymayı denediniz mi? Bazen işe yarayabiliyor. Yazılımsal bir hata oluyor genelde. Ben de zamanında yaşamıştım. Limit koyunca düzeliyordu. Kartı takip edin kullanılmaması gereken yerlerde çok yüksek frekanslara çıkıyorsa frekans kısmak çözebilir. Tabii donanımsal olma ihtimali de var. Ama kesin çözümü yok onu söyleyeyim.

Hocam frekans nasıl kısılıyor tam bilmiyorum bir deneyeceğim.

Hocam linkteki videodaya bir bakar mısınız? Bence sorun WattMan'dan fazlası çünkü 7000 serisinde WattMan gayet azaltılmıştı.
Ekran kartının bariz şekilde sorunlu olduğunu düşünüyorsanız, garanti ile değişim veya daha üstünü talep edebilirsiniz.

Buradan birşey söylemem zor ama coil whine tarzı bir cızırtı çıkartması Wattman dışı sayılır.

Afterburner hala çalışır mı bilmiyorum ben ondan yapmıştım hocam.
Hocam frekans nasıl kısılıyor tam bilmiyorum bir deneyeceğim.
Ekran kartının bariz şekilde sorunlu olduğunu düşünüyorsanız, garanti ile değişim veya daha üstünü talep edebilirsiniz.

Buradan birşey söylemem zor ama coil whine tarzı bir cızırtı çıkartması Wattman dışı sayılır.
Hocam karttan gelen her sese coil whine diyorlar değişim de yapmıyorlar diye biliyorum.

Buradan bir şey söylemem zor ama coil whine tarzı bir cızırtı çıkartması WattMan dışı sayılır.

Coil whine değil videodaki ses çıktı. Ses ekran kartından değil hoparlörden çıktı.

Coil whine değil videodaki ses çıktı. Ses ekran kartından değil hoparlörden çıktı.
Hoparlörden çıktıysa büyük ihtimalle oyun donduğu için son çıkan sesi tekrarlıyor. Aynısı PlayStation için bile oluyor oyun donunca.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı