Kerpeten
Hectopat
Daha fazla
Öncelikle AMD ekran kartı alığım için pişman olduğumu belirterek söze başlayayım. Bundan 6 ay önce İtopya'da bir hazır sistemde büyük bir indirim vardı gittim bende aldım. (almaz olaydım.) Sistem elime ulaştı.
Yaşadığım sorunlar;
1- Warzone oynarken ekranın bir kısmı siyah ekran oldu. WattMan hatası aldım.
2- CS2 oynarken ekran beyaz pixeller oluştu.
WattMan hatası aldım.
3- Herhangi bir oyun oynarken oyunun çözünürlüğünü veya grafik ayarlarını değiştirince sistem yeniden başlatılıyor.
(Bazen cızırtı sesi çıkıyor.)
4- Sistem bazen Windows üzerinden kapattığımda kapanmıyor ekran kapanıyor ancak diğer her şey çalışıyor.
5- Oyun bir anda takılıp donuyor ve 5-10 saniye sonra düzeliyor. Ardından oyun tamamen donuyor ve cızırtı sesi geliyor. (altta video bıraktım.)
6- Bu durumu daha yeni yaşadım öndeki mesh filtreye dokundum ve elektrik çarptı ardından ekran gitti geldi. (beni en çok korkutan bu oldu bilgisayar parçalarına zarar gelmiş midir?)
Denediğim çözümler;
5. maddede belittriğim sorunun videosu;
Yaşadığım sorunlar;
1- Warzone oynarken ekranın bir kısmı siyah ekran oldu. WattMan hatası aldım.
2- CS2 oynarken ekran beyaz pixeller oluştu.
WattMan hatası aldım.
3- Herhangi bir oyun oynarken oyunun çözünürlüğünü veya grafik ayarlarını değiştirince sistem yeniden başlatılıyor.
(Bazen cızırtı sesi çıkıyor.)
4- Sistem bazen Windows üzerinden kapattığımda kapanmıyor ekran kapanıyor ancak diğer her şey çalışıyor.
5- Oyun bir anda takılıp donuyor ve 5-10 saniye sonra düzeliyor. Ardından oyun tamamen donuyor ve cızırtı sesi geliyor. (altta video bıraktım.)
6- Bu durumu daha yeni yaşadım öndeki mesh filtreye dokundum ve elektrik çarptı ardından ekran gitti geldi. (beni en çok korkutan bu oldu bilgisayar parçalarına zarar gelmiş midir?)
Denediğim çözümler;
- DDU ile güvenli modda sürücüleri silmek.
- Windows Update'den gelen sürücüleri silmek.
- Format atmak.
- RAM'leri takıp çıkarmak.
- AMD Ryzen 5 7600.
- Gigabyte Radeon RX 7700 XT Gaming OC Edition 12 GB.
- A620M h Gigabyte DDR5.
- Corsair 16x2 GB Vengeance DDR5 RAM.
- Vento VG20A kasa.
- FSP 650W 80+ Bronze PSU.
- Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB sıvı soğutucu.
- Kingston 1TB NV2 SSD.
5. maddede belittriğim sorunun videosu;
Son düzenleyen: Moderatör: