RX 7700XT mi RTX 4060 Ti mı?

• Konuyu başlatan ygit
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 573
Hocam gayet güzel bir öneri yaptınız teşekkürederim benim aklımı kurcalayan durum şimdi ben RTX 3050'ye sahip bir laptop kullanıyorum üniversite de olduğum için. Ne kadar çok güçlü bir kart olmasa da NVIDIA'nın sunduğu nimetler çok iyi kafamı karıştıran konu aslında tam buydu 4060 Ti'ın 7700XT'den kas gücü bakımından daha güçsüz olduğunu biliyorum fakat NVIDIA driver bakımından olsun RT konusundan vs. daha mı mantıklı olur diye düşünmüyor değilim zaten aşağı yukarı bütçemide tahmin ettiniz sizce 7800XT güzel bir karar olur mu?
Maalesef ki son oyunlar RTGI ile çıkıyor yani zorunlu bir RT kullanımı var. Aslında bu sebepten RX 9000 serisinden veya RTX 4000-5000 serisinden kart bakmanız daha isabetli bir karar olabilir. 7800XT'yi önerme nedenim fiyattan dolayı fakat AMD'nin bile çok da umurunda olmayan bir seri için sıfır alınabilir mi? Bütçe meselesi bence.

Maalesef ki son oyunlar rtgı ile çıkıyor yani zorunlu bir RT kullanımı var. Aslında bu sebepten RX 9000 serisinden veya RTX 4000-5000 serisinden kart bakmanız daha isabetli bir karar olabilir. 7800XT'yi önerme nedenim fiyattan dolayı fakat AMD'nin bile çok da umurunda olmayan bir seri için sıfır alınabilir mi? Bütçe meselesi bence.

Hocam çok güzel bir noktaya değildiniz aslında tam da kart değiştirme sebebim budur ön siparişler ben ff VII rebirth aldım ve büyük ihtimal bildiğiniz gibi RT desteklemeyen kartlarda açılmıyor oyunu 3050'li laptop da oynayabilirken 5700XT de oynayamadım. Bir de dediğiniz gibi 9070 kartlara baktım ama bütçe konusunda beni bayağı bir aşıyor o yüzden 9060 serisini de bekleyebilir sonuçta her 2 türlü yüksek bur miktar ödeyeceğim bari düzgün bir şeye ödeyelim.

Hocam çok güzel bir noktaya değildiniz aslında tam da kart değiştirme sebebim budur ön siparişler ben ff VII rebirth aldım ve büyük ihtimal bildiğiniz gibi RT desteklemeyen kartlarda açılmıyor oyunu 3050'li laptop da oynayabilirken 5700XT de oynayamadım. Bir de dediğiniz gibi 9070 kartlara baktım ama bütçe konusunda beni bayağı bir aşıyor o yüzden 9060 serisini de bekleyebilir sonuçta her 2 türlü yüksek bur miktar ödeyeceğim bari düzgün bir şeye ödeyelim.
9070XT bile AC:Shadows gibi RTGI bir oyunda 1080P de FSR açmadan 65-70 FPS anca verebiliyor. Benim 4070S bile daha iyi değerler veriyor şu an ve oyunun optimizasyonu da bayağı iyi bence. Buna göre düşünüp kararı vermenizi tavsiye ederim. Tabii gidipte 4060 Ti değil de 5060 Ti olabilir mesela. Muhtemelen 4070 gücünde olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

4060 Ti rezalet bir kart. Kas gücü olarak iyi güzel de 8 GB VRAM koymak nedir? Ben 4060 Ti ile her oyunu çatır çatır oynuyorum diyen varsa Last of Us Part 1 oyununu full grafiklerde açsın, VRAM yüzünden oyun kartı bağırtıyor. Bu karta 8 GB VRAM az, 16 GB ise fazla ve para israfı. Bu kartın 12 GB olması gerekliydi. Gerçi NVIDIA'da kendini düşünüyor. Bakıyor millet VRAM nedir bilmiyor. Daha kötüsü 8 GB'nin az olduğunu bile bile babasının hayrına fanboyluğumu yapacak adam çok diyorlar. Malzemeden kısıyorlar yine de herkes öve öve bitiremiyor ne denebilir ki? :D

9070XT bile AC: Shadows gibi rtgı bir oyunda 1080p de FSR açmadan 65-70 FPS anca verebiliyor. Benim 4070s bile daha iyi değerler veriyor şu an ve oyunun optimizasyonu da bayağı iyi bence. Buna göre düşünüp kararı vermenizi tavsiye ederim. Tabii gidip de 4060 Ti değil de 5060 Ti olabilir mesela. Muhtemelen 4070 gücünde olur.

Hocam yönlendirmeleriniz için gerçekten minnettarım o zaman dediğiniz gibi bir 5060ların çıkmasını bekleyim zaten 13 Mart'da tanıtımı yapılacaktı diye biliyorum fakat ertelendi herhalde ya da yapıldıysa ben bilmiyorum neticede bu yıl içinde gelir o zaman performans ve bütçeme göre bir neticeye varırım.

4060 Ti rezalet bir kart. Kas gücü olarak iyi güzel de 8 GB VRAM koymak nedir? Ben 4060 Ti ile her oyunu çatır çatır oynuyorum diyen varsa Last of Us part 1 oyununu full grafiklerde açsın, VRAM yüzünden oyun kartı bağırtıyor. Bu karta 8 GB VRAM az, 16 GB ise fazla ve para israfı. Bu kartın 12 GB olması gerekliydi. Gerçi NVIDIA'da kendini düşünüyor. Bakıyor millet VRAM nedir bilmiyor. Daha kötüsü 8 GB'nin az olduğunu bile bile babasının hayrına fanboyluğumu yapacak adam çok diyorlar. Malzemeden kısıyorlar yine de herkes öve öve bitiremiyor ne denebilir ki? :D

Hocam kesinlikle doğru bir yorum açıkçası 4060 Ti 8 GB VRAM olması saçma bir durum bence de ben AAA oyunları 30FPS de olsa Ultra ayarlarda oynamayı tercih ediyorum ve yeni AAA oyunların çoğu ayarları bastığınız zaman çok rahat 8 GB VRAM'in üstüne çıkıyor 4050 8 GB olsa okey bence ama 4060-4060 Ti 8 GB olmamalıydı ne kadar 16 GB VRAM versiyonu da olsa bayağı fahiş bir fiyatı var.

Hocam yönlendirmeleriniz için gerçekten minnettarım o zaman dediğiniz gibi bir 5060LARIn çıkmasını bekleyim zaten 13 Mart'da tanıtımı yapılacaktı diye biliyorum fakat ertelendi herhalde ya da yapıldıysa ben bilmiyorum neticede bu yıl içinde gelir o zaman performans ve bütçeme göre bir neticeye varırım.

5060'larda 8 GB VRAM yüksek ihtimal

8 GB devri bitti artık ayrıxa 7700XT 4060 Ti'den hem VRAM hem kas gücünde öndedir bir de arkadaşların atladığı bir nokta AFMF2.1 unutuyolar bu teknolojiyi ama gayet başarılı. FSR3 AFMF2.1 gibi teknolojilerle 7700XT de yürürsünüz 8 GB kartlara para vermeyin 4060 Ti 16 GB de almayın gidin 7800XT alın.

zorunlu RT açık gelsede o teknolojiyi lowda bırakın çok sıkıntı çıkarmaz

7700 XT daha güçlü. Ben 1-2 aydır kullanıyorum hiçbir sıkıntısını görmedim şans verebilirsiniz Ryzen 5 3600 ile 1080P'de %20'lik bir darboğaz olur diye tahmin ediyorum bu sayı daha fazla da olabilir daha az da olabilir.

Dediğiniz gibiyse hocam belli bir süre R5 3600 ile idare edebilirim şu an da aklıma 5060-5060 Ti'ı beklemek yattı zaten yakın bir zamanda duyurulur bende alsam bile anca haziran gibi kartı alabilirim o yüzden bir çıksın şu 2 kart ona göre bir yol izleyeceğim.

Geri
Yukarı