Merhaba, Ali Güngör'ün dediği şekilde minipump dosyasını aldım ekledim. Bilgisayarımı yeni topladım ilk olarak Windows 11 yükledim bir iki kere oyunda çökme yaşayınca sistem kaynaklı diye düşünerek hemen silip Windows 10 yükledim ve sonuç yine aynı. Normal kullanımda hiçbir sıkıntı yok saatlerce kullanıyorum çökme yaşamadım fakat Witcher 3 ve GTA 5 oyunlarına girince 15-20 dk sonra PC çöküyor. Sıcaklıkları sürekli kontrol ediyorum ekran kartı sabit 65 derecede işlemci de sabit 58 derecelerde hiç drop falan da yemiyorum her şey stabil çalışırken bir anda resetliyor PC kendini. CPU ve GPU için stres testleri yaptım yarım saatin üzerinde devam etti sıcaklık değerleri 65-68 arasında oynadı yine hiçbir sıkıntı çıkmadı. Sorunu bir türlü çözemedim bilgisayarı toplayalı 3 gün oldu burnumdan geldi.
Merhaba, bilgisayarımda 2 adet DDR5 RAM takılı. RAM'lerin 4x32 olması gerekmiyor mu? RAM'lerin doğru şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol eder misiniz? Teşekkürler.
Çeşitli hata dökümlerini, sistem bilgilerini, raporları bizimle paylaşmak için Google Drive'ı sıkça kullanıyorsunuz. Fakat gerekli izinleri vermediğiniz durumlarda dosyaya erişemiyoruz, bu da sorununuzun çözülme sürecini uzatıyor. Misal...
Çeşitli hata dökümlerini, sistem bilgilerini, raporları bizimle paylaşmak için Google Drive'ı sıkça kullanıyorsunuz. Fakat gerekli izinleri vermediğiniz durumlarda dosyaya erişemiyoruz, bu da sorununuzun çözülme sürecini uzatıyor. Misal...
Hocam dediğiniz gibi yaptım 10 dakika boyunca test yaptım hem power hem işlemci ayrı ayrı yaptım no errors detected diyor tüm testler yeşil tikli sorun görünmüyor. Ayrıca işlemci ve gpu sıcaklıklarını da kontrol ettim 10 dk boyunca %100 de çalıştılar sıcaklıkları 68 dereceleri geçmedi
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Hocam DDU ile ekran kartını güvenli modda silip sıfırdan tekrar yükledim yarım saate yakın mavi ekran veren oyunu oynadım arkasına diğer oyunlara geçtim şu ana kadar herhangi bir hata vermedi. Teşekkür ederim ilginiz için. Ekstra bu konudan bağımsız bir şey daha sorayım hocam; ben corsair in dual özellikli 6000 mhz hızında çalışan 16*2 gb ramlerini aldım fakat cpu z de dual olarak görünmüyor herhangi bir yerde de dual yazmıyor sistemde. Bunların single mı yoksa dual mi çalıştığını nasıl öğrenebilirim ?