Çözüldü RX 7700XT sistem mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Ozanshnr01

Megapat
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/1020ORLnLj2NgPSrfBMASR9c9TGvh_8Rr?usp=sharing
RAM
16+16 corsair 6000 mhz ram
SSD veya HDD modeli
1 tb kingston m2 ssd
Ekran kartı
RX 7700XT ekran kartı
Anakart
Gigabyte a620m h anakart
İşlemci
Ryzen 5 7500f işlemci
Merhaba, Ali Güngör'ün dediği şekilde minipump dosyasını aldım ekledim. Bilgisayarımı yeni topladım ilk olarak Windows 11 yükledim bir iki kere oyunda çökme yaşayınca sistem kaynaklı diye düşünerek hemen silip Windows 10 yükledim ve sonuç yine aynı. Normal kullanımda hiçbir sıkıntı yok saatlerce kullanıyorum çökme yaşamadım fakat Witcher 3 ve GTA 5 oyunlarına girince 15-20 dk sonra PC çöküyor. Sıcaklıkları sürekli kontrol ediyorum ekran kartı sabit 65 derecede işlemci de sabit 58 derecelerde hiç drop falan da yemiyorum her şey stabil çalışırken bir anda resetliyor PC kendini. CPU ve GPU için stres testleri yaptım yarım saatin üzerinde devam etti sıcaklık değerleri 65-68 arasında oynadı yine hiçbir sıkıntı çıkmadı. Sorunu bir türlü çözemedim bilgisayarı toplayalı 3 gün oldu burnumdan geldi.

PC bilgilerini yazdım...

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ozanshnr01 Dosyaya erişim izni verin.

@Ozanshnr01 Hocam OCCT ile güç kaynağı (Power) testi yapın 10 dakika kadar.

Hocam dediğiniz gibi yaptım 10 dakika boyunca test yaptım hem power hem işlemci ayrı ayrı yaptım no errors detected diyor tüm testler yeşil tikli sorun görünmüyor. Ayrıca işlemci ve gpu sıcaklıklarını da kontrol ettim 10 dk boyunca %100 de çalıştılar sıcaklıkları 68 dereceleri geçmedi

Ekran kartı sürücülerini tamamen kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi?

Ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi?

Hocam komple sistemi formatlayıp tekrar kurdum ama dediğiniz gibi ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar kurayım öyle deneyeyim

Ekran kartı sürücülerini tamamen kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi?

Hocam DDU ile ekran kartını güvenli modda silip sıfırdan tekrar yükledim yarım saate yakın mavi ekran veren oyunu oynadım arkasına diğer oyunlara geçtim şu ana kadar herhangi bir hata vermedi. Teşekkür ederim ilginiz için. Ekstra bu konudan bağımsız bir şey daha sorayım hocam; ben corsair in dual özellikli 6000 mhz hızında çalışan 16*2 gb ramlerini aldım fakat cpu z de dual olarak görünmüyor herhangi bir yerde de dual yazmıyor sistemde. Bunların single mı yoksa dual mi çalıştığını nasıl öğrenebilirim ?

Son düzenleme:
Hocam CPU-Z ile bakınca bu şekilde görünüyor2*32 bit, ayrıca biostan baktığımda frekans hızı 6000 Mhz görünmesine rağmen burada 3000 Mhz görünüyor

Dosya Ekleri

• Adsız - Kopya.png
    Adsız - Kopya.png
    41,7 KB · Görüntüleme: 16
  • Adsız.png
    Adsız.png
    40,4 KB · Görüntüleme: 17

Technopat Haberler

Geri
Yukarı