RX 7700XT sistemde ekran yırtılması oluyor

SerkanSimsek

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengance DDR5 6000Mhz 32GB
SSD veya HDD modeli
Kingston 1 TB Nvme M.2
Ekran kartı
Asus RX 7700 XT
Anakart
Asus B650M-R
İşlemci
Ryzen 5 7600
Merhaba, daha önce Technopat Sosyal dahil olmak üzere neredeyse bütün konu ile alakalı yazıları değerlendirdim ama çözüm bulamadım. Sorun oyun oynarken bir anda ekran yırtılması olarak başladı daha önce kutu içerisinden çıkan orijinal DisplayPort kullandığımdan beridir böyle bir sorun yoktu. Temel mantığını biliyorum bu sorunun ama her şey aynı olmasına bu sorunu yaşamaya başladım. V-Sync gibi önerilerde bulunmayınız çünkü hepsini denedim diyebilirim. Masaüstü de dahil olmak üzere ekranda bozulmalar mevcut. Yeni bir kablo ile denedim yine sonuç aynı, RAM'leri temizleyip tekrar taktım yine sonuç aynı ve herhangi bir olumsuz durum gözlemleyemiyorum. Harici yazılım ile ekran kartı sürücülerini komple silip en baştan yükleme işlemini de denedim. Ayrıca sistemim ve monitor yeni alındı ve daha önce bu sorunu yaşamamıştım. Ekran kartımda coil whine sorunu var ve güç kaynağımla alakalı şüphelerim var kısa vadede değiştiremem ama ilerleyen zamanlarda ilk değiştiriceğim parça olacak bunları göz önünde bulundurarak fikrinizi belirtmenizi rica ediyorum.

Monitor: HP Omen 780F9E9 27 ınch 165Hz.
Ekran kartı: ASUS RX 7700XT.
Güç kaynağı: Enermax maxpro 3 700W +80
RAM: Corsair Vengeance DDR5 6000MHz 16+16 GB.
İşlemci: Ryzen 5 7600.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı