Çözüldü RX 7700XT sistemde RDR 2 FPS'i düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

RypekGrief

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
DeepCool MATREXX 50 MESH 700W 80Plus + TwinMOS 512GB + GIGABYTE Radeon RX 7700 XT GAMING OC 12G + GIGABYTE A620M-H + AMD Ryzen 5 7500F AM5 3.7GHz/5.0GHz 32MB + Kingston 2x8 RAM 5200 Mhz DDR5 + Dragos VISION V27240 + Razer Cobra Pro Mouse
Meslek
Öğrenci
RAM
16 GB DDR5
Ekran kartı
RX 7700 XT
İşlemci
Ryzen 5 7500F
Yeniden drop girmeye başladı. Dün ki arkadaşın tavsiyesini yaptığımda her ne kadar düzelse de yeniden olmaya başladı. Ekran kartı sürücüleri en günceli, Ultra ayarlarda bile oynatabilecek bir sistemim var ancak halen daha drop giriyor.

Yok hayır stok fanla oynadığı için drop girebilir doğru yere yazdım.

O zaman Windows tuşu CTRL Shift b yapin ekran kartı resetlesin.

Düzelmedi, aklıma sadece Core Performance'ı açıp denemek geliyor.

FPS mi düşüyor yoksa ufak takılmalar mı oluyor? Eğer takılma oluyorsa vulkan ve dx12 arasında geçiş yapıp hangisi daha stabil ise onu kullan. Fakat stutter sorunun bir çözümü yok, ara sıra oluyor. Özellikle yeni bir oyun oynayınca shader lar ön belleğe yüklendiği için oluyor bu.

Birde sistemin güçlü fakat favor quality ayarı optimize değil, ayarları optimize edip denemeni öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

FPS mi düşüyor yoksa ufak takılmalar mı oluyor? Eğer takılma oluyorsa Vulkan ve DX12 arasında geçiş yapıp hangisi daha stabil ise onu kullan. Fakat stutter sorunun bir çözümü yok, ara sıra oluyor. Özellikle yeni bir oyun oynayınca shaderlar ön belleğe yüklendiği için oluyor bu.

Bir de sistemin güçlü fakat favor quality ayarı optimize değil, ayarları optimize edip denemeni öneririm.

Ufak takılmalar ama rahatsız edecek düzeyde fazla. Vulkan'ı deneyeceğim, ayrıca grafik ayarlarım attığınız videodaki gibi. Ancak dediğiniz gibi stutter sorunu da olabilir.

Ben bu oyunu 3 farklı sistemde oynadım, hepsinde stutter vardı. Dediğim gibi api değişip deneyin, birde yeni bir bölgeye girince stutter olması doğal shader önbelleğe yükleniyor.

Directx'de daha stabil, bölgeye daha yeni geldiğimi düşünürsek yüksek ihtimalle stutter. Cevaplarınız için teşekkür ederim!

Bir de Resolution Scale ayarını 1.250 yada 1.5 yapıp oynasana, tabii 1080p'de oynuyorsan oyunu.

Açıkçası bu RDR2 oynarken en şaşırdığım grafik ayarlarından birisi, oyunumun akıcılığı tamamen eskisine döndü. Çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı