RX 7700XT vs RTX 4060 Ti 8 GB

Bütçe
28.000 TL

vonceux

Centipat
Daha fazla  
İyi aksamlar.
Arkadaşlar yakin zamanda bir sistem toplamayi dusunuyorum bütçem bir yere kadar kisitli hazir sistemlere yonelecegim.
Secicegim sistemlere az cok bakip kafamda kararlastirdim ancak ekran karti kisminda takili kaldim.

Daha once surekli PS 5 ile oynadigim icin daha yuksek grafikler ve FPS cok daha iyi olacak ama bu RTX DLSS Frame Gen ve Low-latency tarzi seyler NVIDIA kisminda kafami karistiyor ancak AMD tarafinda da saf guc un bazi yerlerde kat kat daha fazla olmasi ve daha yeterli VRAM olayi da cabasi.

Size sorum bu 2 karttan hangisi tercih edilir ve ne sebep le tercih edilmeli detayli bir sekilde bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim.
(Genel olarak oyun oynayacagim az cok emulatorlerde kullanacagim render tarzi islere merak sarar miyim emin değilim Ray Tracing kullanir miyim ondan da emin değilim)

Ayrıyeten 28k ya kadar alternatif bir oneriniz varsa belirtirseniz sevinirim.
İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA'da teknoloji olarak ne varsa artık AMD'de de var. Ben olsam 7700 XT alır geçerdim büyük ihtimalle AMD olduğu için daha ucuzdur bile fiyatları bilmiyorum şu anda. Ray Tracing destekli oyunlar da genelde AAA oyunlar, onlar da zaten RTX açmadan bile bayağı ağır oyunlar 4060 Ti gibi bir kart ile RTX açarsanız da tatmin edeceğini sanmam. Yani demek istediğim RTX'i performansı dibe indirmeden kullanabilmek için en az 4070 Super falan gerekir. AMD kısmında FSR da DLSS'in yerini tutuyor bence artık. Ayrıca Frame Gen olayı AMD de AFMF (AMD fluid Motion frames) diye geçiyor yani onda da var. Dediğim gibi 7700 XT mantıklı olan seçenek. +4 GB Vram falan filan onlardan bahsetmiyorum bile.

NVIDIA'da teknoloji olarak ne varsa artık AMD'de de var. Ben olsam 7700 XT alır geçerdim büyük ihtimalle AMD olduğu için daha ucuzdur bile fiyatları bilmiyorum şu anda. Ray Tracing destekli oyunlar da genelde AAA oyunlar, onlar da zaten RTX açmadan bile bayağı ağır oyunlar 4060 Ti gibi bir kart ile RTX açarsanız da tatmin edeceğini sanmam. Yani demek istediğim RTX'i performansı dibe indirmeden kullanabilmek için en az 4070 Super falan gerekir. AMD kısmında FSR da DLSS'in yerini tutuyor bence artık. Ayrıca Frame Gen olayı AMD de AFMF (AMD fluid Motion frames) diye geçiyor yani onda da var. Dediğim gibi 7700 XT mantıklı olan seçenek. +4 GB Vram falan filan onlardan bahsetmiyorum bile.
3K daha pahalı olsa da 7700XT daha mantıklı fakat diğer söylediklerin tamamen kulaktan dolma bilgiler.

AMD de ne DLSS ne de RTX in rakibi bir teknoloji yok, sadece AMD kullanıcıları var sanıyorlar o kadar. Rakip olmaları için önce bu üç teknolojiyi yazılım tabanlı değil donanım tabanlı bir hale getirmesi gerekiyor sonra rakip olabilirler.

Adam DLSS quality açıyor neredeyse native kalitede kayıpsız oyun oynuyor, öteki FSR quality açıyor görüntü kalitesi bariz düşüyor, sağda solda titremeler, detay kayıpları, blurlanmalar sonra vay efendim FSR 3 var tamam güzel kardeşim var da DLSS gibi muazzam mı çalışıyor? 1-2 spesifik oyun hariç tüm oyunlarda saydığım gibi vasat seviyede.

RTX olayı bambaşka zaten Nvidia kartlarda fersah fersah daha performanslı çalışması bir yana görsel olarak bile daha başarılı.

FG/AFMF olayına hiç girmicem bana göre bu teknolojiler için daha çok erken ama geçen RX6800 de AFMF 2 yi test ettim leş gibi bir teknoloji, hiç bir işe yaramıyor diyebilirim. AMD nin klasik sırf bizde de var işte demek için yaptığı bir teknoloji. Bu arada uzun yıllardır AMD kullananlar bilir sözde AMD de bir çok teknoloji var ama kullanmaya kalkınca anlıyorsunuz ki hiç biri ya çalışmıyor ya da stabil çalışmıyor ama var işte yersen 🤣

3K daha pahalı olsa da 7700XT daha mantıklı fakat diğer söylediklerin tamamen kulaktan dolma bilgiler.

AMD de ne DLSS ne de RTX'in rakibi bir teknoloji yok, sadece AMD kullanıcıları var sanıyorlar o kadar. Rakip olmaları için önce bu üç teknolojiyi yazılım tabanlı değil donanım tabanlı bir hale getirmesi gerekiyor sonra rakip olabilirler.

Adam DLSS quality açıyor neredeyse native kalitede kayıpsız oyun oynuyor, öteki FSR quality açıyor görüntü kalitesi bariz düşüyor, sağda solda titremeler, detay kayıpları, blurlanmalar sonra vay efendim FSR 3 var tamam güzel kardeşim var da DLSS gibi muazzam mı çalışıyor? 1-2 spesifik oyun hariç tüm oyunlarda saydığım gibi vasat seviyede.

RTX olayı bambaşka zaten NVIDIA kartlarda fersah fersah daha performanslı çalışması bir yana görsel olarak bile daha başarılı.

FG/AFMF olayına hiç girmeyeceğim bana göre bu teknolojiler için daha çok erken ama geçen RX6800 de AFMF 2'yi test ettim leş gibi bir teknoloji, hiçbir işe yaramıyor diyebilirim. AMD'nin klasik sırf bizde de var işte demek için yaptığı bir teknoloji. Bu arada uzun yıllardır AMD kullananlar bilir sözde AMD de birçok teknoloji var ama kullanmaya kalkınca anlıyorsunuz ki hiçbiri ya çalışmıyor ya da stabil çalışmıyor ama var işte yersen 🤣

Hocam yorumun icin sağ ol oncelikle Ray Tracing'ya da FSR tarzi seyler kullanacagimi sanmiyorum saf guc agirlikli bir ekran karti lazim oldugundan RX 7700XT fersah fersah daha fazla FPS veriyor hem 2K da hem de az biraz darbogaz yapsada 1080p de de benim oyun disi kullanimlarimda AMD bana ne gibi faydalar saglar?
(NVIDIA'a da CUDA cekirdekleri, iste daha kolay yayin arayuzu falan filan mevzularini duydum şu an kullanmasamda belki ileride bir el atarsam bilgim olur)
Bilgin varsa paylasirsan sevinirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı