RX 7800 sistemde uyumsuzluk sorunu var mı?

prince02

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Öncelikle yeni üyeyim ve ilk konu girişim yanlışlık olduysa şimdiden affola. Yapmış olduğum sistem uyumlu mudur? Bazı parçalar arasında kaldım. Ekran kartina tam karar veremedim. Amacim oyunları sorunsuz uzun süre sisteme ekleme yapmadan oynamak. Program kullanma render falan yapmiyorum.

Temel maksat oyunları yüksek çözünürlükte sorunsuz oynamak ve ekran kartının veya anakartin gereksiz özelliklerine para vermektense bunu sistemi daha yüksek seviyeye çıkarmak için kullanmak istiyorum.

O yüzden de ekran kartında AMD tercih ediyorum. Sistem uyumlu mudur darboğaz yapar mı bu işlerden çok çok iyi anlamadığım için işin gediklisi arkadaşlar yorum yaparsa çok sevinirim. Toplam bütçe maksimum 40.000 TL ama ekran kartı için belki bir tık üstüne çıkabilirim.

Kasa:
Dark maxima V20.
Anakart:
MSI Pro B650-S Wi-Fi veya.
MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi veya.
ASRock B650 livermixer.
(Üçüde 6200-6800 TL aralığında)
SSD:
Kingston KC3000s 2TB PCI Express 4.0 7000/7000
PSU:
XPG -plyon 750b 80+ Bronze bkceu.
RAM:
Patriot Viper Venom X2 16 GB DDR5 7000 MHz CL32.
Ekran kartı:
RX 7800 düşünmekteyim marka tavsiyelerine açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sistemde uyumsuzluk sorunu olduğunu düşünmüyorum. Yazdığınız SSD'yi kullanıyorum oldukça memnunum fakat piyasada bu SSD'nin sahtesi çok alırken dikkat edin lütfen. Ekran kartı konusunda AMD kartlarda bugüne kadar Sapphire markasından şaşmadım. Herkesin görüşü farklıdır tabii ama önerim ya TUF serisi ya da Nitro.

Üstelik DLSS ve FG gibi teknolojileri önemsiyorsanız 4070'e bakabilirsiniz. RX7800 saf güç olarak 4070'den önde olsa bile teknoloji açısından rakibinden geride.

Üstelik DLSS ve FG gibi teknolojileri önemsiyorsanız 4070'e bakabilirsiniz. RX7800 saf güç olarak 4070'den önde olsa bile teknoloji açısından rakibinden geride.
Hocam şöyle bir sıkıntı var, 7800 XT de bu teknolojileri destekliyor, FSR ile FSR FG. Şahsen FSR FG kullanan birisiyim, bir ayıbını görmedim.

Hocam şöyle bir sıkıntı var, 7800 XT de bu teknolojileri destekliyor, FSR ile FSR FG. Şahsen FSR FG kullanan birisiyim, bir ayıbını görmedim.

Hocam bende bir ayıbını görmedim bir 7800 XT kullanıcısı olarak fakat çoğu oyunda halen FSR3 ve FG desteği yok. Avatar veya Immortal's of Aveum oynayan kaç kişi çıkar onu da ben bilmiyorum. Rakibine nazaran dedim zaten yoksa bütçe açısından bakacaksak hazır şu son dönemde Wattman veya sürücü sorunu kalmamışken alınır, temiz kart. Ben memnunum yani FSR3 ve FG modu yapmaktan çoğu oyuna, gönül ister herkes 4090 sahibi olsun.

Hocam sistemde uyumsuzluk sorunu olduğunu düşünmüyorum. Yazdığınız SSD'yi kullanıyorum oldukça memnunum fakat piyasada bu SSD'nin sahtesi çok alırken dikkat edin lütfen. Ekran kartı konusunda AMD kartlarda bugüne kadar Sapphire markasından şaşmadım. Herkesin görüşü farklıdır tabii ama önerim ya TUF serisi ya da Nitro.

Hocam yanıt için çok teşekkürler.Açikçasi Nvidia bana hitap etmeyen özelliklerden dolayı ekstra pahalı geliyor. Bunun yerine performans almayı tercih ederim. Birde bu Tuf yada nitro firmaların kendi markaları altındaki sınıflandırmaları mi oluyor?

Hocam yanıt için çok teşekkürler. Açıkçası NVIDIA bana hitap etmeyen özelliklerden dolayı ekstra pahalı geliyor. Bunun yerine performans almayı tercih ederim. Bir de bu TUF'ya da Nitro firmaların kendi markaları altındaki sınıflandırmaları mi oluyor?

Sapphire de alsan Nitro da alsan aynı FPS'yi alacaksın. Tek fark Nitro, ASUS TUF ekran kartları daha iyi, daha fazla hız aşırtma yapabiliyorlar. Ucuz olanını almanı tavsiye ederim. %5-10(vb. belki biraz daha fazla) fazladan güç çekimi ve %5-%8 (vb. belki biraz daha fazla) gibi bir performans artışından fazlasını elde etmeyeceksin

4070 düşünebilir misiniz?
Nvidia kanadina ekstra özellikler için maliyetli olmasından dolayı pek yanasmiyorum hocam.Bir iki görsel teknolojiyi es geçip onun yerine benzer ya da daha ucuz fiyata daha performanslı bir kart alma fikri var kafamda. Siz nasıl yorumlarınız. 4070 daha mı iyi olur sizce

Sapphire de alsan Nitro da alsan aynı FPS'yi alacaksın. Tek fark Nitro, ASUS TUF ekran kartları daha iyi, daha fazla hız aşırtma yapabiliyorlar. Ucuz olanını almanı tavsiye ederim. %5-10(vb. belki biraz daha fazla) fazladan güç çekimi ve %5-%8 (vb. belki biraz daha fazla) gibi bir performans artışından fazlasını elde etmeyeceksin
Anladım hocam peki bu üç anakarttan hangisini tavsiye edersiniz? Fiyatlar hemen hemen aynı faz sayısı asrockta 2 daha fazla bu onu öne cikarir mi yoksa farketmez mi

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı