RX 7800 XT fanları boşta dönmüyor

İyi akşamlar. Öncelikle PC parçalarının çalışma prensibinden çok anlayan birisi değilim. Ekran kartım RX 7800 XT. Sistem yeni açıldığında ya da hafif oyunlara girdiğimde 3 fan hiç dönmüyor. GPU sıcaklığı ise 36-40 arası seyrediyor genelde. Fakat ağır bir oyuna girdiğimde fanlar birden dönmeye başlıyor. Sıcaklık ise 60-66 arası seyrediyor. Bir anlamı var mıdır acaba? Aydınlatabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

İyi akşamlar. Öncelikle PC parçalarının çalışma prensibinden çok anlayan birisi değilim. Ekran kartım RX 7800 XT. Sistem yeni açıldığında ya da hafif oyunlara girdiğimde 3 fan hiç dönmüyor. GPU sıcaklığı ise 36-40 arası seyrediyor genelde. Fakat ağır bir oyuna girdiğimde fanlar birden dönmeye başlıyor. Sıcaklık ise 60-66 arası seyrediyor. Bir anlamı var mıdır acaba? Aydınlatabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Bu belli bir sıcaklığa gelince otomatik fanları devreye giriyor bendede aynı özellik var bir sorun yok

Bu belli bir sıcaklığa gelince otomatik fanları devreye giriyor bende de aynı özellik var bir sorun yok.

Kasanın içindeki kumandayı ayarlarken gözüme takılmıştı dönmediğini görünce endişelenmiştim bayağı. Teşekkür ederim.

Normal. Bazı kartlar kendi fanlarını kendisi ayarlar. Bu özellik ise fan ömrünü korumaktadır.

Hiç bilmiyordum. Teşekkür ederim.

Konunun çok dışında çıkacağım ama bir sorum var o kartta valorant cs 1902x1080 ne kadar performans alıyorsun? Bende rx7700xt var arkadaş bendede valorant gibi oyunlarda ekran ksrti kullanımı max 60 görmüştür üstüne cikma yok 30 40 oluyor bu sendede performans düşürüyor mu ?

Konunun çok dışında çıkacağım ama bir sorum var o kartta Valorant CS 1902x1080 ne kadar performans alıyorsun? Bende RX 7700 XT var arkadaş bende de Valorant gibi oyunlarda ekran ksrti kullanımı Max 60 görmüştür üstüne cikma yok 30 40 oluyor bu sende de performans düşürüyor mu?

Kullanım oranı olarak mı yoksa Total FPS değerinden mi bahsediyorsun?

Kullanım ve FPS.

Kullanım değerlerine çok dikkat etmedim fakat CS:GO'da 400 arası aldım hareketin çok olduğu maçlarda. Valorant içinde de harita içinde ağırlıklı olarak 600-700 arası verdi en düşük ayarlarda. 2K monitör kullanıyorum. 1080p alınca çok pikselleşiyor. 1440p de Max belirttiğim değerleri gördüm. İki oyun içerisinde.

I
Kullanım değerlerine çok dikkat etmedim fakat CS:GO'da 400 arası aldım hareketin çok olduğu maçlarda. Valorant içinde de harita içinde ağırlıklı olarak 600-700 arası verdi en düşük ayarlarda. 2K monitör kullanıyorum. 1080p alınca çok pikselleşiyor. 1440p de Max belirttiğim değerleri gördüm. İki oyun içerisinde.
Iste bende değerler böyle değil rx 7700xt hareketli olunca 250 lere bile düşüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı