RX 7800 XT - R5 7500F vs RTX 4070 Super - R5 5600

7500F-5600 arasındaki performans farkı 4070S-7800XT arasındaki farktan çok daha fazla test videolarında. DLSS teknoloji bu aradaki farkı örter büyük ihtimalle ama bazı kişiler de DLSS'in her oyunda da kaliteli görüntü verdiğini söylemiyor. Ben olsam 7800XT'li sistemi alırdım, yeni nesil yonga setinden işlemci olduğu için ve orta seviyede güçlü bir işlemci olduğu için ekran kartı ve/veya işlemci yükseltmesine çok açık bir sistem.

Evde hiç sevmediğin bir yemek var, sen sevmiyorsun diye yemeğin evde olmadığı anlamına gelmez. Ama yer misin, yemezsin bu yüzden de evde olması umurunda olmaz. İleride yükseltme gibi bir durumu planı varsa soruyu sorması zaten saçma olur. 4070s 2 senelik kullanılacak bir kart da değil uzun seneler götürür.
Ancak o yemeği sen sevmiyorsun, ben seviyor olabilirim değil mi?
Sence ben 4070S hakkında mı konuşuyorum işlemci ve anakart hakkında mı?

Yalnız o yemeği kimse sevmiyor. Bamya gibi mesela. Ve dediğim gibi yükseltecekse sormak bile mantıksız tabii ki DDR5 alsın ona bir şey demiyorum.
''Ben seviyor olabilirim''
Madem benim gibi DDR5 alsın diyorsun, niye DDR4 sistemi savunuyorsun?

O halde 4070 Super alabilirsin. 2K´da problem olmadan kullanabilirsin. Ancak yine de en kısa zamanda işlemci Update yapman iyi olur.
5700X3D taksa 9K'dan başlıyor fiyatları, aldıktan sonra satıp DDR5 geçse daha mantıklı olur.

"Ben seviyor olabilirim"
Madem benim gibi DDR5 alsın diyorsun, niye DDR4 sistemi savunuyorsun?

Hocam ben seviyor olabilirim demeniz vs çok saçma. AMD öneriyorum deyip geçin. Elde iki görüntü olsun FSR ve DLSS kötü olan görüntüyü sevecek biri var mı sence. 480P'yi ben seviyor olabilirim der gibi bir şey bu sence mantıklı mı? Yükseltmeyeceğini varsayarak 4070 super sistemi öneriyorum.

AM5 varken AM4e hiç bakılmamalı diye düşünüyorum. İleriye dönük bakınca da parça güncelleme imkanınız am4 için çok kısıtlı

2K´da rahatlıkla kullanabilir, 5700X3D´ye gerek yok. Eline ne zaman para geçerse AM5´e yükseltir.
Am5'e geçmek için anakart, Ram ve işlemci değişmesi gerekecek. Bunların yerine Am5 sistem alıp ileride sadece işlemci veya ekran kartı değişimi yapmak çok daha basit ve mantıklı olur

Hocam ben seviyor olabilirim demeniz vs çok saçma. AMD öneriyorum deyip geçin. Elde iki görüntü olsun FSR ve DLSS kötü olan görüntüyü sevecek biri var mı sence. 480P'yi ben seviyor olabilirim der gibi bir şey bu sence mantıklı mı? Yükseltmeyeceğini varsayarak 4070 Super sistemi öneriyorum.

Dostum ben sana iyi falan demiyorum, ben sana var diyorum, kullanan da var.
480p falan değil, abartıyorsun, ve genelleme yapıyorsun.
Ayrıca yükseltmeyeceğini varsayarak diyorsun, yükseltmeyeceğini varsaysak bile 7800XT sistem daha iyi, işlemcisi daha iyi ve denk bir kart, daha güçlü sistem varken daha güçsüz sistem öneriyorsun yani.

2K´da rahatlıkla kullanabilir, 5700x3D´ye gerek yok. Eline ne zaman para geçerse AM5´e yükseltir.

Halihazırda AM5 alabilirken niye AM4 alıp ileride yükseltsin?
İkisi de denk kartlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı