RX 7800 XT R5 7600X Bilgisayarda darboğaz mı var?

Mr. Style

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
İyi akşamlar. Daha yeni Cyberpunk 2077 yükledim ve 1 saat kadar oynadım. Ekran kartım oldukça serin çalışıyor ama işlemcim için aynı şey söz konusu değil. Cyberpunk işlemci ağırlıklı bir oyunmu bilmiyorum ve RDR, God of War, gibi oyunlarda da işlemci sıcaklığım yüksek. Sebebi darboğaz olması mıdır acaba bilmiyorum bilen varsa yardımcı olma şansı var mı?
Monitörüm Full HD 144Hz.
Ryzen 5 7600X (işlemci soğutucum Thermalright Pearless Assasin 120SE)
İşlemci yer yer %85-90 yüke çıkıyor bu değerler normal mi?

1747852478213.png

İyi akşamlar. Daha yeni Cyberpunk 2077 yükledim ve 1 saat kadar oynadım. Ekran kartım oldukça serin çalışıyor ama işlemcim için aynı şey söz konusu değil. Cyberpunk işlemci ağırlıklı bir oyunmu bilmiyorum ve RDR, God of War, gibi oyunlarda da işlemci sıcaklığım yüksek. Sebebi darboğaz olması mıdır acaba bilmiyorum bilen varsa yardımcı olma şansı var mı?
Monitörüm Full HD 144Hz.

Eki Görüntüle 2496025

Ekran kartı 100 kullanıyor. Sıkıntı yok.

Monitörüm Full HD 144Hz.

Eki Görüntüle 2496025

Hocam normal gibi gözüküyor. Eğer bu kadar kullanmasından rahatsız oluyorsanız monitörünüz 144Hz olduğu için FPS sınırını 144FPS yapabilirsiniz. Yani monitör herzine sabitleyebilirsiniz.

PC builds isimli site işlemcim ve ekran kartımda darboğaz olmadığını biliyorum fakat bir yerde görmüştüm 1080p ayarlarda kullanma durumunda darboğaz olasılığı olduğunu söylüyordu. Sitede 1440p yaptığım zaman darboğaz neredeyse tamamen yok oluyor.

PC builds isimli site işlemcim ve ekran kartımda darboğaz olmadığını biliyorum fakat bir yerde görmüştüm 1080p ayarlarda kullanma durumunda darboğaz olasılığı olduğunu söylüyordu. Sitede 1440p yaptığım zaman darboğaz neredeyse tamamen yok oluyor.
Hocam forumda sanırım yasaklı bir site.Güvenilir olmadığını biliyorum bu işlemci ekran kartını besler benim bildiğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı