RX 7800 XT sistem vs RTX4070 Super sistem

Kerem Durmuş

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Yakın zamanda bir bilgisayar almak istiyorum. Ekran kartını ya AMD 7800XT ya da 4070 Super seçeceğim ancak hangisini almam gerektiğine karar veremiyorum. 4K bir monitör alacağım ve 12 GB VRAM yeterli olur mu bilmiyorum. Bir de AMD konusunda sorunlu diyenler oldu çevremden o yüzden konu açmak istedim. AMD için şöyle bir hazır sistem buldum fiyatı da uygun geldi. NVIDIA bir sistem yaklaşık 6-7k daha pahalı. Ne almalıyım bilemediğim için sormak istedim öneriniz varsa eğer.(FPS'den ziyade hikayeli oyun oynarım ve film falan da izleyeceğim.)

4070 Super kullanıyorum 12 GB ile 2K ve 1440p oyunları rahatlıkla oynarsınız Ultra ayarlarda.
FPS sorunu olmaz fakat 4K 12gbvram yeticegını sanmıyorum.
AMD 16 GB VRAM bulunuyor 4K oyunları oynatıcığanı dusunuyorum FPS sorunu yaşattmaz FPS oyunlarında da başarılı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videordu izleyip karşılaştırabilirsin.

Yakın zamanda bir bilgisayar almak istiyorum. Ekran kartını ya AMD 7800XT ya da 4070 Super seçeceğim ancak hangisini almam gerektiğine karar veremiyorum. 4K bir monitör alacağım ve 12 GB VRAM yeterli olur mu bilmiyorum. Bir de AMD konusunda sorunlu diyenler oldu çevremden o yüzden konu açmak istedim. AMD için şöyle bir hazır sistem buldum fiyatı da uygun geldi. NVIDIA bir sistem yaklaşık 6-7k daha pahalı. Ne almalıyım bilemediğim için sormak istedim öneriniz varsa eğer.(FPS'den ziyade hikayeli oyun oynarım ve film falan da izleyeceğim.)

RTX 4070 almanızı öneririm ama 4K için çok da yeterli olmaz. Oyunlarda RTX 4070 daha fazla performans verir, 12 GB VRAM günümüz için yeterli diye düşünüyorum. Ayrıca RTX 4070'de DLSS özelliğide olduğu için RTX 4070 oyun konusunda biraz daha öne atıyor kendisini.

AMD tarafında hala sorun var herkes inkar etse de maalesef öyle 4070 al geç derim bende 4070 kullanıyorum kafam rahat.

Ben 4070 Ti ile 3440x1440 monitör kullanıyorum bazı oyunlarda Ultra ayarlarda FPS düşebiliyor. 4070 ile 4K sanmıyorum iyi bir performans vereceğini 2K ekran almanızı öneririm.

RTX 4070 almanızı öneririm ama 4K için çok da yeterli olmaz. Oyunlarda RTX 4070 daha fazla performans verir, 12 GB VRAM günümüz için yeterli diye düşünüyorum. Ayrıca RTX 4070'de DLSS özelliğide olduğu için RTX 4070 oyun konusunda biraz daha öne atıyor kendisini.
Bu DLSS denen şey AMD de yok mu ve nedir tam olarak?

Ben 4070 Ti ile 3440x1440 monitör kullanıyorum bazı oyunlarda Ultra ayarlarda FPS düşebiliyor. 4070 ile 4K sanmıyorum iyi bir performans vereceğini 2K ekran almanızı öneririm.
Hocam 4k alıp gerektiğinde ayarlardan 2k ya çekerek oynasam mantıklı olur mu çünkü dizi film de izleyeceğim için görüntü kalitesi yüksek olsun istiyorum. Bide 2k ile 4k arasında büyük bi fark var mıdır yoksa çokta fark edilmez gibi mi?
AMD tarafında hala sorun var herkes inkar etse de maalesef öyle 4070 al geç derim bende 4070 kullanıyorum kafam rahat.
Bende o yüzden çekindim zaten hala sorunlu diyenler çok oldu, sadece VRAM'den ve fiyatından dolayı aklım ona kayıyordu o yüzden emin olamadım, teşekkür ederim.

4K almanızı önermem.
AMD kartları kesinlikle eskisi kadar sorunlu değil, ama yüzde 100 sıkıntı yaşamazsınız diyemem.
12 GB VRAM kesinlikle 4K için yeterli değil, zaten 4K da önermiyorum 4080 aşağısı için.
12 GB VRAM ile tüm oyunları Ultra oynamayabilirsiniz.
Fakat NVIDIA VRAM kullanımını azaltan teknolojileri var ve yapıyor.
Öte yandan AMD 7800XT de çok güçlü bir kart ve hiç VRAM sıkıntısı yok.
Aradaki 6K fiyat farkını sıvı soğutma, RAM, anakart, ekipmangibi şeyler ile yükseltebilirsiniz.
Hazır sistemde anakart yüksek ihtimal a serisidir çok fark yoksa onu kesinlikle b serisi yapın derim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı