RX 7800 XT sistemde CS:GO oynarken cızırtı sesi geliyor

Kutmoon

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler. Yeni kasa aldım ve bugün kurdum direkt bir oyuna girdim CS:GO'ya ve kasadan ses geliyor cızırtı gibi. Drive linki olarak ekledim dinleyiniz. CS:GO'da sıcaklık değerleri ekran kartı 55 derece işlemci 45 dereceydi. Ancak kasadan gelen bu ses rahatsız etti sanki bir plak veya CD çiziliyormuş gibi bir şeyler zarar görüyormuş gibi. Bir de oyunda değilken bu ses çıkmıyor tarayıcıda gezinirken falan ancak oyuna girince bu ses çıkıyor. O yüzden sormak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ses 062.m4a kasam da budur: THE-VOK III / AMD Ryzen 5 7600 / ASUS Radeon RX 7800 XT DUAL OC Edition 16GB / 16GB DDR5 / 500GB NVME M.2 SSD / GAMING BILGISAYAR |ITOPYA.COM

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar iyi günler. Yeni kasa aldım ve bugün kurdum direkt bir oyuna girdim CS:GO'ya ve kasadan ses geliyor cızırtı gibi. Drive linki olarak ekledim dinleyiniz. CS:GO'da sıcaklık değerleri ekran kartı 55 derece işlemci 45 dereceydi. Ancak kasadan gelen bu ses rahatsız etti sanki bir plak veya CD çiziliyormuş gibi bir şeyler zarar görüyormuş gibi. Bir de oyunda değilken bu ses çıkmıyor tarayıcıda gezinirken falan ancak oyuna girince bu ses çıkıyor. O yüzden sormak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ses 062.m4a kasam da budur: THE-VOK III / AMD Ryzen 5 7600 / ASUS Radeon RX 7800 XT DUAL OC Edition 16GB / 16GB DDR5 / 500GB NVME M.2 SSD / GAMING BILGISAYAR |ITOPYA.COM
CoilWhine sesi. Benim 4070S de de var sinir bozucu bir ses ama bir sorun teşkil etmiyor. Yeni aldıysanız değişim talep edin. Bazı markalar coilwhineyi bir problem bile görmedikleri için değiştirmiyorlar. Benim ki Zotac marka, ben e posta attım. Bize gönderin demişlerdi ama ben üşengeçlikten göndermedim.

Coil whine olabilir gibi emin olamadım. Sisteminizde hard disk var mı?

Coil whine neredeyse tüm kartlarda var. Hiçbir zararı yok. Sadece ses çıkarır o kadar. Kulaklıkla oyun oynayacağınız için zararı olmaz gibi.

Coil whine sorunu genel olarak AMD kroniği. Kendi RX 6500XT'mde de var bu sorun. Garanti gönderdim değişim yaptılar aynı sorun tekrar var. Ben de daha uğraşmadım 2 yıldır kullanıyorum öyle. Hatta şu anda Corsair marka PSU kullanıyorum onda bile var coil whine. Bobinlerden geliyor ses.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Coil whine olabilir gibi emin olamadım. Sisteminizde hard disk var mı?

Coil whine neredeyse tüm kartlarda var. Hiçbir zararı yok. Sadece ses çıkarır o kadar. Kulaklıkla oyun oynayacağınız için zararı olmaz gibi.

SSD var hard disk yok SSD'den MLD M500 Ultra. Coil whine mıdır peki bu?

Coil whine sorunu genel olarak AMD kroniği. Kendi RX 6500XT'mde de var bu sorun. Garanti gönderdim değişim yaptılar aynı sorun tekrar var. Ben de daha uğraşmadım 2 yıldır kullanıyorum öyle. Hatta şu anda Corsair marka PSU kullanıyorum onda bile var coil whine. Bobinlerden geliyor ses.

Peki bendeki coil whine mıdır bu konuda emin miyiz çünkü ben pek anlamıyorum da daha yeni aldık sorun çıkmasından korkuyorum.

Coilwhine sesi. Benim 4070s de de var sinir bozucu bir ses ama bir sorun teşkil etmiyor. Yeni aldıysanız değişim talep edin. Bazı markalar coilwhineyi bir problem bile görmedikleri için değiştirmiyorlar. Benimki Zotac marka, ben e-posta attım. Bize gönderin demişlerdi ama ben üşengeçlikten göndermedim.

Bir sorun yaratmıyorsa bende sizin gibi göndermemeyi tercih ederim hocam çünkü çok uzakta servisleri. Ancak bu coil whine sesi mi kesin olarak bundan emin miyiz çünkü ben pek anlamıyorum da bu konulardan. Başka bir şey olabilir mi ya da zarar verir mi?

SSD var hard disk yok SSD'den MLD M500 Ultra. Coil whine mıdır peki bu?

Peki bendeki coil whine mıdır bu konuda emin miyiz çünkü ben pek anlamıyorum da daha yeni aldık sorun çıkmasından korkuyorum.
Evet bizzat her gün bu sese şahit oluyorum. Bobin ağlama sesi bu. Yeni almışsınız zaten üstteki arkadaş gibi sizde değişim talep edin ama %75 ihtimalle gelecek diğer kartta da coilwhine olacaktır ve dediğim gibi bazı markalar coilwhine sesini bir problem olarak görmedikleri için değiştirmiyorlarda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı