RX 7800 XT sisteme 30 bin TL'ye kadar monitör önerisi

Bütçe
30.000 TL
İleride GPU yükseltmesi yapmayacaksan 4K almamalısın demek istemiş.

Şimdi anladım. Kusura bakmayın, terimleri tam bilmiyorum.

Arkadaşlar ips olması benim için çok iyi olur home office işlerim de oluyor verdiği renkler de iyi olması işime gelir . Kartvizit vb tasarımlarda yapıyorum çoğunlukla ama genel olarak dizi film oyun vb .

Peki 1080P ile 2K arasında kayda değecek fark var mı yada şöyle söyleyelim bu monitör mü ucuz yoksa ederi bu mu ? Özellikleri iyi mi kendi kullandığım monitöre göre Piksel ve Hz dışında :) teşekkürler

1080p ile 2k arasındaki fark büyük ondan fiyat farkı yüksek 1080p de 2 milyon piksel varken 2k da 4 milyon piksel var mesela piksel arttıkça görüntü kalitesi artıyor.4k dersen çok farklı bir his yani 1080p ile karşılaştırılamaz derecede ama en mantıklısı 2k

1080p ile 2k arasındaki fark büyük ondan fiyat farkı yüksek 1080p de 2 milyon piksel varken 2k da 4 milyon piksel var mesela piksel arttıkça görüntü kalitesi artıyor.4k dersen çok farklı bir his yani 1080p ile karşılaştırılamaz derecede ama en mantıklısı 2k
Teşekkür ederim. Bu 13 binlik cihaz özellikleri nasıl sizce , fiyatı uygun geldi o yüzden korkar oldum nedense artık fiyatlar o kadar değişken ki iyi mi kötü mü anlamıyorum :) srgb bilmem ne oranına bakın falan diyorlar.

Teşekkür ederim. Bu 13 binlik cihaz özellikleri nasıl sizce , fiyatı uygun geldi o yüzden korkar oldum nedense artık fiyatlar o kadar değişken ki iyi mi kötü mü anlamıyorum :) srgb bilmem ne oranına bakın falan diyorlar.
Bu 4k da atıyorum 160hz hd de 380hz olanlar nasıl , çözünürlük düşünce pikselleşme olmaz mı ?

300cd diyor genel özelliklere bakma şansınız var mı ona göre sipariş edeyim hemen :)

Pikselleşme olmaz ama 4k sizin ekran kartınıza ve işlemcinize göre çok yüksek yani hz artsa bile 60 hz sınırlar sistem otomatik güç yetmediği için yani tam performans alamazsınız.2k da ise tam performans ve yüksek fps alırsınız buda monitörü tam kullanmak anlamına gelir.
Srgb renkleri ifade eder en az %99 olursa güzel olur.

Bu 4k da atıyorum 160hz hd de 380hz olanlar nasıl , çözünürlük düşünce pikselleşme olmaz mı ?

300cd diyor genel özelliklere bakma şansınız var mı ona göre sipariş edeyim hemen :)
Evet attığım linkteki 300 hz 2k monitör gayet güzel ve srgb mevcut fakat bütçeniz yüksek ve en üst 2k monitör almak istiyorsanız bunu alın.Söylemem gerekirse tek farkları çerçeve inceliği kasa inceliği,led panel olması ve parlaklık. https://www.akakce.com/monitor/en-u...ync-freesync-ips-oyuncu-fiyati,481087246.html

Son düzenleme:
Pikselleşme olmaz ama 4k sizin ekran kartınıza ve işlemcinize göre çok yüksek yani hz artsa bile 60 hz sınırlar sistem otomatik güç yetmediği için yani tam performans alamazsınız.2k da ise tam performans ve yüksek fps alırsınız buda monitörü tam kullanmak anlamına gelir.

Evet attığım linkteki 300 hz 2k monitör gayet güzel ve srgb mevcut fakat bütçeniz yüksek ve en üst 2k monitör almak istiyorsanız bunu alın.Söylemem gerekirse tek farkları çerçeve inceliği ve kasa inceliği ve parlaklık. https://www.akakce.com/monitor/en-u...ync-freesync-ips-oyuncu-fiyati,481087246.html
Teşekkürler, bu parlaklık çok bir şey fark eder mi ki ev ortamında ? Kendi kullandığım monitör ile yan yana durdukların da çok fark oluşur mu ? Monitör standı aldım ikisini de monitör standına bağlayacağım. 30 bin liraya çıkmak gereksiz gibi geliyor bence de

Evet attığım linkteki 300 hz 2k monitör gayet güzel ve srgb mevcut fakat bütçeniz yüksek ve en üst 2k monitör almak istiyorsanız bunu alın.Söylemem gerekirse tek farkları çerçeve inceliği kasa inceliği,led panel olması ve parlaklık. https://www.akakce.com/monitor/en-u...ync-freesync-ips-oyuncu-fiyati,481087246.html
Merhaba 300 hz olan 2K monitörü aldım şimdi testleri yapıyordum TestUFO: Ghosting / Pursuit Camera / Pixel Response Test bu site ekranda biraz kaldı sonra diğer sekmelere ve masaüstünde her yerde ortada ki çizgiler ekranda kaldı gitmedi monitörü sıfırladım kapatıp açtım 2-3 kere sonra düzeldi neden acaba? iade veya değişim yapmam gerekiyor mu ?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı