Çözüldü RX 7800 XT ve R5 7600X sistemde takılmalar oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ardagorkem34

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16gb 5600mhz
Ekran kartı
Rx7800xt 16gb
Anakart
Gigabayte b650m s2h
İşlemci
Amd ryzen 7600x
Videoda görüldüğü üzere bilgisayarı yeni topladım ama oyun dışında da böyle sürekli takılıyor. Dün bu kadar yoktu yardımcı olur musunuz nerede hata yapıyorum?
(RX 7800 XT, R5 7600X, 16 GB RAM)
Video linki-https://streamable.com/vcd9xh
Yardımcı olur musunuz bir sürü para bayıldım aşırı moralim bozuk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
DDU'yu denediyseniz anakartınızın sitesinden chipset sürücüsünü yükleyin bir de onu deneyin.
Sorunu halletim. Tam olarak nasıl başardım bilmiyorum ama adımları anlatiyim aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için. Bilgisayar güç seçeneğini dengeliden yüksek performansa aldım. Chipset sürücülerini indirdim. Biosu güncelledim. Bunlardan bi tanesi sorunu çözdü ancak hangisi olduğunu tam olarak bilmiyorum. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. )
İlginç görünüyor hocam format denediniz mi hiç

İlginç görünüyor hocam format denediniz mi hiç
Hocam zaten 3 gün önce kuruldu sistem. Bugün Windows 11den 10a geçiş yaptım belki sorun ondadır diye. Haliyle geçerken formatlamış oldum aynı zaman da. Evet format denedim diyebilebiliriz.

Sizmi kurdunuz nereden aldınız?

Hazır sistem mi?

Sizmi kurdunuz nereden aldınız?

Hazır sistem mi?
Normalde hazır satılan bi sistem ancak teslim süresi çok olduğu için parçaları aldım ve kendim topladım. Acaba toplarken mi yanlış topladım.
Sistem bu ben sadece expo ram ekledim.

İşlemci ve ekran kartı frekans değerlerini, sıcaklık ve voltaj değerlerini Afterburner kullanarak oyun içi izleyin, anormal bir dalgalanma durumu var mı diye kontrol edin. SSD markası nedir? Böyle donmalar özellikle arızalı disklerde yaşanabiliyor.

Ayrı ayrı almamanız süper olmuş olduğu gibi geri yollayın iade alsınlar, almıyorlarsa tüm parçaları aynı şekilde garanti kapsamında değişmesini talep edin sorundan bahsedin. Gerisi İtopya'ya kalıyor. Boşuna canınızı sıkmayın.

Normalde hazır satılan bir sistem ancak teslim süresi çok olduğu için parçaları aldım ve kendim topladım. Acaba toplarken mi yanlış topladım. Demişsiniz. Burasını es geçtim :/

Toplamada sorun olmuş olabilir. Aynı şekilde siz hiç toplamadan falan bahsetmeden parçalar sorunlu diye kutularına koyup gönderin garantiye yollasınlar illaki hangi parçada sorun olduğu çıkar ve değişimi yapılır.

Bir an önce vakit kaybetmeden İtopya ile iletişime geçin her dakika sizin aleyhinize.

Şu anlık bir adım atmasanız bile durumdan haberleri olsun bir an önce.

PSU da sorun olabilir güç tam veremez belki.
Evet olabilir ama daha yeni olduğu için emin olamadım.
Maalesef internetten araştırdım ve hazır sistemler ayrı ayrı alındığında iade olmuyormuş. O yazıyı görünce daha çok canım sıkıldı.

Garantiye yollayın donuyor deyin gerisi onlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…