Çözüldü RX 7800 XT ve R5 7600X sistemde takılmalar oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ardagorkem34

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16gb 5600mhz
Ekran kartı
Rx7800xt 16gb
Anakart
Gigabayte b650m s2h
İşlemci
Amd ryzen 7600x
Videoda görüldüğü üzere bilgisayarı yeni topladım ama oyun dışında da böyle sürekli takılıyor. Dün bu kadar yoktu yardımcı olur musunuz nerede hata yapıyorum?
(RX 7800 XT, R5 7600X, 16 GB RAM)
Video linki-https://streamable.com/vcd9xh
Yardımcı olur musunuz bir sürü para bayıldım aşırı moralim bozuk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
DDU'yu denediyseniz anakartınızın sitesinden chipset sürücüsünü yükleyin bir de onu deneyin.
Sorunu halletim. Tam olarak nasıl başardım bilmiyorum ama adımları anlatiyim aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için. Bilgisayar güç seçeneğini dengeliden yüksek performansa aldım. Chipset sürücülerini indirdim. Biosu güncelledim. Bunlardan bi tanesi sorunu çözdü ancak hangisi olduğunu tam olarak bilmiyorum. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. :))
Hocam öyle bir geri dönüş yapıyorsunuz ki umutsuz vaka gibisiniz yeminlen :) aynı durumu bende yaşadım bilmiyordum hangi parçadan olduğunu benimki işlemciden çıktı değiştirdiler o gündür bu gündür sorun yok. İtopya'dan almışsınız ithalatçi garantili olarak geçiyorsa İtopya aracıdır distribütörse kendiniz markaların mail yolu ile veyahut sitelerinde destek bölümünden iletişime geçeceksiniz başka yolu yok yani. Ha bunları yapmadan bir bilgisayardan anlayan biri varsa baksın nasaıl toplamışsınız diye zararda vermiş olabilirsiniz. Biz buradan tam olarak durum nedir bilemeyiz.

DDU ile ekran kartı sürücülerinizi silip tekrar yüklemeyi deneyin.

Hocam öyle bir geri dönüş yapıyorsunuz ki umutsuz vaka gibisiniz yeminlen :) aynı durumu bende yaşadım bilmiyordum hangi parçadan olduğunu benimki işlemciden çıktı değiştirdiler o gündür bu gündür sorun yok. İtopya'dan almışsınız ithalatçi garantili olarak geçiyorsa İtopya aracıdır distribütörse kendiniz markaların mail yolu ile veyahut sitelerinde destek bölümünden iletişime geçeceksiniz başka yolu yok yani. Ha bunları yapmadan bir bilgisayardan anlayan biri varsa baksın nasaıl toplamışsınız diye zararda vermiş olabilirsiniz. Biz buradan tam olarak durum nedir bilemeyiz.
''Alıcı tarafından montajı yapılmış tavsiye sistem parçaları ürünlerde bir sorun olmadığında iade/değişim yapılmamaktadır''
Böyle bir yazı var internet sitelerinde inşallah bir sorun vardır da iade alırlar. Sistemi tekrar ayırıp götürücem. Alalı 4 gün oldu halen daha bir oyun bile oynayamadım sürekli bir sorun çıkardı yazılımsal mı donanımsal mı bilemedim.

"Alıcı tarafından montajı yapılmış tavsiye sistem parçaları ürünlerde bir sorun olmadığında iade/değişim yapılmamaktadır"
Böyle bir yazı var internet sitelerinde inşallah bir sorun vardır da iade alırlar. Sistemi tekrar ayırıp götüreceğim. Alalı 4 gün oldu halen daha bir oyun bile oynayamadım sürekli bir sorun çıkardı yazılımsal mı donanımsal mı bilemedim.

E tamam işte rahatlayabilirsiniz sorun yoksa zaten demek ki montaj kaynaklı bir problem var bu durumdada rahat olabilirsiniz Max bir bilgisayarcıya götürürsünüz montajlar size oldu bitti.

Keza bizde size yardmıcı olabiliriz buradan montaj esnasında.

'Sorun olmadığında' yazmış ve iadeyide katmış iade bile edebilirsiniz demek oluyor bu.

Hocam asıl süreci yarın iletişime geçip öğrenseniz daha mantıklı olmaz mı?
Burada oraya buraya bakıp " ha öyle yazmışlarsa budur, ama böyle bir şeyde var" tarzı ikilemlerde kalma biraz saçma geliyor bana arayın sorun işte çok zor bir şey değil.

Yarın pazar pazartesi arayın öğrenin işte.

Son düzenleme:
E tamam işte rahatlayabilirsiniz sorun yoksa zaten demek ki montaj kaynaklı bir problem var bu durumdada rahat olabilirsiniz Max bir bilgisayarcıya götürürsünüz montajlar size oldu bitti.

Keza bizde size yardmıcı olabiliriz buradan montaj esnasında.

'Sorun olmadığında' yazmış ve iadeyide katmış iade bile edebilirsiniz demek oluyor bu.
Ama iste sorun var mı emin değilim umarım bir sorun vardır da. İade ederler.

Vallahi benden bu kadar hocam konu dönüp dolaşıp aynı yere geliyor olması gerekeni söyledim bol şans.

Driver sorunu yaşıyorsunuz gözüküyor, DDU ile sürücüleri silin sonrasında ekran kartı modelini AMD sitesine yazıp Windows sürümünü seçip tekrar indirip deneyin. Montaj hatasından bunu yapması için genelde RAM de oluşan sorun yapar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı