RX 7800 XT vs RX 9060 XT

Bütçe
23000tl
9060 XT 5 sene 2K çözünürlükte götürmez diyen Ultra zekalı arkadaşlar acaba 7800XT 5 sene 2K çözünürlükte götürecek mi? Hayır. O zaman da bu teknolojiler önem kazanacak. Şu an FSR 4 yerine tercih ettiğiniz o azıcık kas gücü size ileride 5 FPS kazandırırken FSR 4 ve sonrasındaki teknolojiler belki 40-50 FPS kazandıracak.

Katılıyorum. Şu anda son çıkan kartlar bile 4 5 senelik kartlarla aynı güçte. Saf gücün anlamı kalmadı arkadaşlar.

İzliyorum hocam da tek o karşılaştırma videoları ile bitmiyor. Mesela DLSS 3 Frame Gen'de yapay zeka kullanıyor AMD ise hala yazılımsal Frame Gen kullanıyor. O yüzden çok fazla görüntü bozulması oluyor.

FSR 4 gene de AMD için bir yükseliş devri. FSR redstone ile beraber olası bir üst segment kart bekliyorum AMD'den fakat çekilmişlerdi. Gene de RTX 5080'e muadil RX 9080 gelse tadından yenmez. FSR redstone daha gelmedi fakat bence iddialı olacaklardır.

neden tam olarak RX 9060 XT de karar kıldınız.
7800XT kas gücü olarak bir tık daha önde olabilir. Ama teknolojisi daha eski. O yüzden şuan olmasa bile 5 yıl sonra 7800XT FSR 3 ile 60 FPS olmaya çalışırken, 9060 XT son sürüm FSR teknolojisi ile 75-80 FPS'lere çıkmaya oynayacak. Hatta teknoloji iyileşirse 100-120 FPS'ler görebilir.

Yok 2K da oynayacağım hocam sizin topladığınız sistem bileşenleri nedir ve neden tam olarak RX 9060 XT de karar kıldınız.

Hocam 7500FLI bir sistem toplayacağım. 1 aydır düşnüyorum konular açıyorum fikirler alıyorum. Şu anda son çıkan 5070, 9070 gibi kartlar 4 5 senelik 3080 Ti ile aynı güçte. Artık kartların saf gücünün anlamı kalmadı. Bende o yüzden 3080 Ti alacaktım hatta. Ama teknolojiler içine girdiği zaman 9060XT veya 5060 Ti 7800XT olsun 3080 Ti olsun hepsini katlıyor. AFMF, FSR4.0 ve yeni gelecek fg. Kartlar daha yeni çıktı güncellemelerle çoğu oyuna gelecektir. 2K çözünürlükte zaten kullandığınız teknolojiler görüntüyü çok az bozuyor. Saf güç bıraksaydım 3080 Ti alacaktım dediğim gibi çünkü 7800XT'den de iyi ve daha ucuz oluyor ikinci elde. Ama devir teknoloji devri.

7800XT kas gücü olarak bir tık daha önde olabilir. Ama teknolojisi daha eski. O yüzden şu an olmasa bile 5 yıl sonra 7800XT FSR 3 ile 60 FPS olmaya çalışırken, 9060 XT son sürüm FSR teknolojisi ile 75-80 FPS'lere çıkmaya oynayacak. Hatta teknoloji iyileşirse 100-120 FPS'ler görebilir.

AMD başarırsa güzel bir Frame Gen getirebilirse 2K çözünürlükte hala güzel bir kart olabilir o sürenin sonunda. Ve bence AMD yapabilir şu an AFMF ile bile çoğu oyunda 150 FPS'i geçiyor 2K çözünürlükte yeni gelecek Frame Gen'i başarırlarsa AFMF'den daha kuvvetli olur tahminimce.

İkna oldum RX 9060 XT kartı için hakkımı bu yönde kullanacağım sanırım. Katın üreticisi fark eder mi 2 fanlılarla 3 fanlılar arasında fark oluyor mu kayda değer yoksa en ucuzu alıp geçmeli miyim?
Bence en ucuzu. Ama aradaki fark azsa daha üst modelleri alınabilir tamamen fiyat farkına bağlı. 1500 2000'den fazla fark verilmez bence ama.

Hocam 7500FLI bir sistem toplayacağım. 1 aydır düşnüyorum konular açıyorum fikirler alıyorum. Şu anda son çıkan 5070, 9070 gibi kartlar 4 5 senelik 3080 Ti ile aynı güçte. Artık kartların saf gücünün anlamı kalmadı. Bende o yüzden 3080 Ti alacaktım hatta. Ama teknolojiler içine girdiği zaman 9060XT veya 5060 Ti 7800XT olsun 3080 Ti olsun hepsini katlıyor. AFMF, FSR4.0 ve yeni gelecek fg. Kartlar daha yeni çıktı güncellemelerle çoğu oyuna gelecektir. 2K çözünürlükte zaten kullandığınız teknolojiler görüntüyü çok az bozuyor. Saf güç bıraksaydım 3080 Ti alacaktım dediğim gibi çünkü 7800XT'den de iyi ve daha ucuz oluyor ikinci elde. Ama devir teknoloji devri.

AMD başarırsa güzel bir Frame Gen getirebilirse 2K çözünürlükte hala güzel bir kart olabilir o sürenin sonunda. Ve bence AMD yapabilir şu an AFMF ile bile çoğu oyunda 150 FPS'i geçiyor 2K çözünürlükte yeni gelecek Frame Gen'i başarırlarsa AFMF'den daha kuvvetli olur tahminimce.

Siz hangi üreticiden aldınız hocam?

İkna oldum RX 9060 XT kartı için hakkımı bu yönde kullanacağım sanırım. Katın üreticisi fark eder mi 2 fanlılarla 3 fanlılar arasında fark oluyor mu kayda değer yoksa en ucuzu alıp geçmeli miyim?

Bu kart çok ısınan bir kart değil. 16 GB versiyonu alın yeterli. Ben 3 fanlı ASUS Prime aldım. Ama 2 fanlıda en fazla 2 3 derece fark eder. Oyunlarda en fazla 180 çekiyor kart.

Siz hangi üreticiden aldınız hocam?
1749204371847.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı