RX 7800 XT'den RTX 4070'e geçilir mi?

7800xt ile FG'a ihtiyaç duyman için ya 4k ya da Path tracing ile oynamaya çalışman lazım. Zaten hedefin bunlarsa seni 4070 kurtarmaz, direkt daha üst seviye bir kart bakman lazım.

Ayrıca "FSR 3 görüntüyü bozuyor diyorlar" diyip milletin lafına göre de kart değiştirme. Forspoken demosundan bedava şekilde ya da DLSS 3.0 olan herhangi bir oyuna FSR modu kurarak kendiniz test edebilirsin. Belki de sana kullanılamayacak kadar kötü gelmeyecek.

Opera kullanırken bile kasıyor 3060 kullanırken öyle bi problem yoktu. Fps daha yüksek olmasına rağmen takılma hissiyatı oluyor Pubg ve Valorant'ta . 3060 kullanırken bu problemlerin hiçbiri yoktu.
Aynı kartı kullanırken neden ben böyle şeyler yaşamadım acaba.. Donanım hızlandırma gibi şeyler açık mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

7800XT, 7900XT, 4070s oyun testleri bunlar. Aslında 4070 Ti super veya direk 4070S'e geçebilirsiniz gibi. Lakin 7900XT kullanıyorsanız geçmek absürt olur diye düşünüyorum.

7900 GRE bile 4070 Super'den daha iyiyken ki elinde 7900XT varken böyle bir şeye gerek yok. Geçecekse ya 4080 serisinden kart alacak ya da yeni serileri bekleyecek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

7800XT, 7900XT, 4070S Oyun testleri bunlar. aslında 4070ti super ve ya direk 4070s'e geçebilirsiniz gibi. lakin 7900XT kullanıyorsanız geçmek absürt olur diye düşünüyorum.

Performans olarak her şeyi biliyorum hocam. Görüntü konusunda FSR 3 gözle görülür net bir şekilde görüntü bozuyor. Şu anda amacım performans artışı değil grafik artışı.

Aynı kartı kullanırken neden ben böyle şeyler yaşamadım acaba. Donanım hızlandırma gibi şeyler açık mı?

7900 GRE bile 4070 Super'den daha iyiyken ki elinde 7900XT varken böyle bir şeye gerek yok. Geçecekse ya 4080 serisinden kart alacak ya da yeni serileri bekleyecek.

Evet açıktı baktım olmuyor Brave geçtim. Brave kullanırken problem yok. Pubg oynadınız mı hiç o kartla peki anlık takılma vb yaşadınız mı hiç?

Performans olarak her şeyi biliyorum hocam. Görüntü konusunda FSR 3 gözle görülür net bir şekilde görüntü bozuyor. Şu anda amacım performans artışı değil grafik artışı.
Bu DLSS, FSR gibi teknolojiler zaten oyunu daha düşük bir çözünürlükten senin kullandığınız çözünürlüğe upscale eder. Yani amaç görüntü de bir iyileşmeyse bunu upscale teknolojileri ile sağlayamazsın.

DLSS'nin çeşit çeşit seçenekleri var quality'e alabilir mesela.
DLSS quality modunda her ne kadar çoğunlukla iyi çalışsa da yine de görüntüyü daha düşük bir çözünürlükten upscale ediyor. Genel olarak diğer AA teknolojilerinin aşırı kötü uygulandığı durumlar dışında upscale teknolojileri en iyi ihtimalle native çözünürlükle yakın kalitede bir görsel sunar.

Yani arkadaş performanstan önce yüksek kalite istiyorsa yanlış yere bakıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı