RX 7800XT - R5 7600 sistem kendi kendine kapanıyor

Ee hocam ne olacak şimdi

Yapacak bir şey yok, PSU ekran kartı için uygun değil.

Şu an kapanma sebebini netleştirmedik, kartın güç limitini düşürüp test edin, FPS'yi de limitleyebilirsiniz, yani kartın çektiği gücü düşürüp oyunda test edin, 225W'ı geçmesin.

Bu şekilde kapanma yapmazsa anlattığım fazla akım koruması devreye giriyordur.

Tamam hocam dediklerinizi yapıcam ama bu bir hazır sistem youtube videolarida var vok 3 sistem.Yani diğer insanlarda böyle bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.Onlarca insan aldı bu sistemden bir sıkıntı yaşayani görmedim.Başka bir sebebi olabilir mi? Akım korumalı priz falan önemli mi bu konularda?

Tamam hocam dediklerinizi yapacağım ama bu bir hazır sistem YouTube videolarida var vok 3 sistem. Yani diğer insanlarda böyle bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Onlarca insan aldı bu sistemden bir sıkıntı yaşayani görmedim. Başka bir sebebi olabilir mi? Akım korumalı priz falan önemli mi bu konularda?

Ani kapanmanın birçok sebebi var, tek tek deneyerek bulabiliriz şu an tek hatalı görünen kısım ekran kartı güç bağlantısı siz ilk olarak bunu deneyin, devamına bakarız.

@Marix Hocam merhaba tekrardan bugün pcyi götürdüm.Simdi aradı ve pc yanıyor dedi.Boşta 60 derece ile çalışıyor dedi.Sogutucu alsam dedim.O da bir yere kadar dedi.Gönder dedi bilgisayarı ne yapmalıyim?

Hocam yükte 100 olmuyor ama 95 oluyor.Bide son iki kapanışında sea of thieves oynuyordum tesadüf mü bilmiyorum ama yani işlemcimin zorlandığı bir oyun.

Dün başka bir konu başlığı açtım hocam.Onda stok fanin yetersizliginden kaynaklandığını söylediler.Bende ilk soğutucu alıp deneyip eğer sorun düzelmezse garantiye yollamayı düşünüyorum.Çünkü her türlü o soğutucuyu almam gerekicek

Konunun başlarında size işlemci sıcaklığını sordum, OCCT'deki kadar ısınmıyor demiştiniz.

Şimdi 95 derece oluyor diyorsunuz.

Oyunlarda 90 derece altında kapanma oluyorsa size anlattığım ekran kartı bağlantısından dolayı.

İşlemci 95 dereceyi geçiyor bu yüzden kapanıyorsa da sorundan bağımsız ekran kartının güç bağlantısı yine hatalı.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı